De beste digitale camera: ons advies

meisjes cameraWat is de beste digitale camera? We hebben bijna 200 nu verkrijgbare digitale camera's getest van onder andere Sony, Fujifilm, Canon, Panasonic, Nikon, Samsung en Olympus. De camera's zijn getest op snelheid en bediening en op de kwaliteit van foto's, video's, scherm, zoeker en flitser.

We hebben de camera’s ingedeeld in 7 groepen: compact, robuust, travelzoom, superzoom, geavanceerd, compact systeem en spiegelreflex. Ontdek welke digitale camera het beste waar biedt voor je geld en bekijk de digitale cameratest!

Heb je al een account? Log in

De beste digitale camera's

Of je nu een compactcamera of een spiegelreflexcamera zoekt:
de beste digitale camera's zijn niet altijd de duurste.
Maak nu 60 dagen gratis kennis en bekijk direct de test!

60 dagen gratis toegang

Vergelijken digitale camera's loont

De beste digitale camera's

Bespaar direct en kies een digitale camera met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Uit de test van digitale camera's blijkt namelijk dat duurder niet altijd beter is! Of je nu op zoek bent naar een spiegelreflexcamera of een compactcamera, wij geven aan welke camera waar voor je geld biedt. Je kunt met de aankoop van een camera namelijk behoorlijk de mist in gaan; zo'n 15% scoort een onvoldoende op fotokwaliteit. Kies voor kwaliteit en weet welke digitale camera het beste is!

Test bekijken? Log in of maak 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond.

Top 3 aandachtspunten uit de test Digitale camera's:

1. Prijs: bekijk welke camera's de beste prijs- kwaliteitverhouding hebben.
2. Snelheid: meer dan een derde van de camera's scoort een onvoldoende op dit onderdeel.
3. Videokwaliteit: de videokwaliteit laat vaak te wensen over.

Log in of maak 60 dagen gratis kennis, bespaar direct en kies de beste digitale camera per testaspect.

Kies eenvoudig de beste digitale camera 

We hebben bijna 200 nu verkrijgbare digitale camera's getest, maar welke is nu de beste? In de testresultaten van digitale camera's kun je niet alleen specificaties en prijzen van camera’s vergelijken, maar ook de details van onze testresultaten. Wat is de beste digitale camera voor je eigen specifieke wensen? Kies de beste digitale camera door te kijken welke het beste scoort op de onderdelen die je het belangrijkst vindt. Log in of maak 60 dagen gratis kennis en bekijk direct de testresultaten! Zo zie je eenvoudig welke het beste scoort, dat bespaart je een hoop geld en gedoe!

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen daadwerkelijk producten zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig. Nog geen lid? Maak nu 60 dagen gratis kennis en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Logo Photoshop Elements
Louis Kuppens

Waar koop ik de 13 versie voor €100 zoals vermeld in de digitale gids ?

Kun jij helpen?
Ik vraag me af hoe jullie testen: De Sony lLCE 6000 camera heeft geen in-body beeldstabilisatie en een prijs van minimaal 600 euro. Volgens U heeft deze camera beeldstabilisatie in de body en een prijs...
heer W.J. Kock,
Stel een vraag
Laatste review
Sony Cyber-shot DSC-HX300
J. Kubbinga
76.6666666666667 procent