Nieuws

Canon introduceert compacte systeemcamera

23 juli 2012

Als laatste in de rij van de grote camerafabrikanten komt Canon met een compacte systeemcamera. De Canon EOS M is een klein toestel met verwisselbare lenzen en een grote sensor.

canon camera

Al een flinke tijd gingen er geruchten dat ook Canon met een compacte systeemcamera zou komen. Nu is het dan eindelijk zover met de Canon EOS M; een klein toestel, gericht op wie meer wil met fotografie, maar zich niet wil verdiepen in techniek.

 

De Canon EOS M is een stuk compacter dan een spiegelreflex. Hij meet 66,6 x 108,6 x 32,3mm en weegt 298 gram zonder lens (specificaties opgegeven door de fabrikant). Aan de achterkant zit een 3 inch lcd-aanraakscherm. De belangrijkste functies bedien je door te vegen over het scherm.

Verschillende creatieve voorkeuzes moeten het fotograferen makkelijk maken. Met de Intelligent Auto mode laat je de belichting over aan de camera. Die kiest automatisch voor de juiste instellingen bij een bepaalde situatie.

Grote sensor

De Canon EOS M heeft hetzelfde formaat sensor als de instap spiegelreflexen van Canon (APS-C-formaat). Vermeende voordelen daarvan ten opzichte van een compact camera zijn: minder storende ruis bij hoge iso-waarden (betere foto's bij weinig licht) en kunnen fotograferen met een kleine scherptediepte (mooie wazige achter- of voorgrond).

Met de EOS M komen er twee nieuwe lenzen: een standaard 18-55mm lens en een lens met vaste brandpuntafstand van 22mm. Door zijn grote diafragmaopening (f2) kan de laatste lens veel licht vangen. Bestaande spiegelreflex lenzen van Canon, type EF en EF-S, kunnen met een adapter op de EOS M worden gebruikt. 

De Canon EOS M kan filmen in full-hd, voor het geluid kun je een externe microfoon gebruiken.

De Canon EOS M met 18-55mm lens gaat €850 kosten en komt begin oktober op de markt. We zullen het toestel aan een uitgebreide eerste indruk onderwerpen.

 

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Logo Photoshop Elements
Louis Kuppens

Waar koop ik de 13 versie voor €100 zoals vermeld in de digitale gids ?

Kun jij helpen?
Ik vraag me af hoe jullie testen: De Sony lLCE 6000 camera heeft geen in-body beeldstabilisatie en een prijs van minimaal 600 euro. Volgens U heeft deze camera beeldstabilisatie in de body en een prijs...
heer W.J. Kock,
Stel een vraag
Laatste review
Sony Cyber-shot DSC-HX300
J. Kubbinga
76.6666666666667 procent