Digitale camera's vergelijken Alle digitale camera's overzicht

Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm

 • Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm
 • Niet / beperkt leverbaar
 • De Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm is door ons getest

  Bekijk de testresultaten: maak kennis of login

  0
  Optisch zoombereik:
  28 - 84 mm = 3x
  Beeldstabilisatie:
  Ja
  Afmetingen scherm:
  62 x 41 mm = 2,9''
  Kleinste diafragmawaarde:
  3,5 - 5,6
Geen prijsinformatie

Voor dit product is geen prijsinformatie beschikbaar.

Samen slimmer

Samen weten we meer. Deel je mening en verrijk onze testresultaten.

Schrijf review

Voor- & nadelen van de Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm

De Panasonic Lumix DMC-G10 heeft in onze test heel weinig last van gekleurde randjes langs scherpe overgangen tussen licht en donker. Zulke randjes zie je bijvoorbeeld als je kale takken tegen een heldere lucht fotografeert. Het is 1 van de vele aspecten die bepalend zijn in onze uitgebreide vergelijkende testen. De G10 is een spiegelloze camera met verwisselbare lens en veel mogelijkheden, zoals HD-video. Het is 1 van de betere camera's in zijn soort, maar hij blijft op een enkel testoordeel wat achter bij de rest. Hij is getest met de 'G Vario 14-42mm' lens, met beeldstabilisatie. Met die lens is de G10 bijna 600 gram. Dat is zwaar voor zo'n kleine systeemcamera, maar lichter dan een spiegelreflexcamera. De lcd-zoeker is nauwkeuriger dan de optische zoeker van een spiegelreflexcamera en geeft veel informatie tijdens het fotograferen. Nadeel van deze zoeker is wel dat de verversingssnelheid wat te laag is. Uit onze test blijkt dat er minstens 1 vergelijkbare camera is waarbij dit geen probleem is.

Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm: wel of niet kopen?
Of de Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm voor u de beste camera is hangt af van uw persoonlijke eisen en wensen. Door de testresultaten van alle digitale camera’s te vergelijken ontdekt u eenvoudig of de Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm de camera is die het beste bij u past. We testten de camera’s op zo’n 30 criteria waaronder foto- en filmkwaliteit, gebruiksgemak en beeldscherm.

Toegang tot alle testresultaten
Als lid van de Consumentenbond krijgt u direct toegang tot alle testresultaten van de Panasonic Lumix DMC-G10 met G Vario 14-42mm en de meer dan 100 andere geteste camera’s. Daarnaast ontdekt u eenvoudig welke camera een goede koop is en krijgt u toegang tot alle achtergrondinformatie.

Waarom is de Consumentenbond niet gratis?
De Consumentenbond zou niet bestaan als ze geen leden had. Onze informatie is objectief en betrouwbaar doordat we financieel onafhankelijk zijn van adverteerders of fabrikanten. Zo weet u zeker dat achter ons advies nooit een verborgen agenda zit. Om onze tests en acties te financieren is dus een bijdrage nodig van u als consument. Voor slechts €6,95 per maand verzekert u zich van het beste koopadvies en kunt u altijd gebruik maken van ons telefonische advies bij aankopen of klachten.

Word nu lid voor maar €6,95 per maand

Alle geteste Panasonic digitale camera's (87)

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Let niet te veel op het samenvattende Testoordeel. In de tabel (CG jan 2015) valt op dat fotokwaliteit niet zwaar weegt. De dure Lumix GH4 (Beste uit de Test!) zit qua fotokwaliteit in de laagste regionen,...
heer M.G. de Wildt
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Sony Cyber-shot DSC-HX400V
Frederick
80.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!