Vraag & antwoord

Vraag:
Heeft er al iemand ervaring met de Olympus Stylus SP100 EE? Ik zie nl. alleen nog maar verkopers reviews maar nog geen gebruikers reviews. Vooral de extra zoeker om objecten van ver te kunnen blijven volgen lijkt me wel wat bij natuur fotografie.
Gevraagd door heer G. Bakker Jr, 12-04-'14, 21:19 uur
Antwoorden:
Wij zijn dit model aan het testen en verwachten begin mei de testresultaten te publiceren in de camera-vergelijker. U kunt deze pagina in de gaten houden, die wordt later bijgewerkt: http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/cameras-en-foto/digitale-cameras/olympus/stylus-sp-100ee Misschien reageren er in de tussentijd nog andere leden van de Consumentenbond, die ervaring hebben met deze camera!

Beantwoord door Reactie . Consumentenbond, 18-04-'14, 11:04 uur

Vraag:
Beste, Wat is de beste manier om een grote partij analoge foto's/fotorolletjes te laten digitaliseren, bij voorkeur naar een digitaalbestand? Scanner aanschaffen (zo ja, welke?) of professionele hulp inschakelen? Groetjes.
Gevraagd door T.A. Hiddinga, 6-04-'14, 18:54 uur
Antwoorden:
Wij hebben recentelijk geen onderzoek gedaan naar dit onderwerp. We kunnen alleen op basis van een onderzoek van 2 jaar geleden onderstaand advies geven, maar dit kan wat verouderd zijn; bij kleine aantallen (tot 100 of 200 stuks) is het meestal goedkoper om het uit te besteden, bij grote aantallen is het goedkoper om het zelf te scannen. Het digitaliseren van afbeeldingen kost behoorlijk wat tijd als u het zelf doet. De gewenste resolutie speelt een grote rol; hoe hoger de resolutie, hoe duurder het uitbesteden of hoe meer tijd het zelf scannen kost. Als u het zelf wilt scannen kunt u denken aan een scanner kopen en huren; voor goede scans van dia’s en negatieven kunt u het beste een scanner regelen die met infraroodtechnologie (IR) stof en krassen detecteert. Dat zorgt voor een betere beeldcorrectie dan met alleen software. Een goede kwaliteit levert een flatbedscanner met zogenoemde filmadapter. Hiermee kunt u zowel foto’s als dia’s en negatieven scannen. Deze kosten zo’n €200.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 10-04-'14, 11:25 uur

Je vraag beantwoorden is hem stellen. Hoeveel tijd en geld heb je ter beschikking en over welke aantallen gaat het. Ik had zelf voldoende tijd en vond het ook een hobby om het over te zetten. ik had een scanner Plustek 7600i SE (semi professioneel) gekocht bij Quickspot, deze begaf het echter al na 2,5 jaar en reparatiekosten net zoveel als een nieuwe, garantie en/of hulp was er niet meer bij. Maar anderen hebben misschien meer geluk en doen er langer mee. Voor zelf doen en bewerken ben je dus voor een scan minimaal 5 minuten kwijt, wil je de foto nog verder bewerken dan komt er meer tijd bij. Bij alleen opslag wil je minimaal de krasjes en oneffenheden wegwerken, het kost dus veel tijd. Met voldoende geld kun je dit dus uitbesteden.

Beantwoord door heer J.R. Pluijmers, 9-04-'14, 20:19 uur

Vraag:
hoe zet ik mijn foto , op mijn tv om ze te zien
Gevraagd door awm v kippersluis, 2-04-'14, 11:38 uur
Antwoorden:
Dit hangt af van welke camera en tv u heeft, er zijn namelijk meerdere mogelijkheden. Het staat meestal in de gebruiksaanwijzing van de camera. Als u deze niet meer heeft, is die meestal wel te vinden op de website van de fabrikant. Wat tegenwoordig bij de meeste televisies kan, is de camera verbinden via een usb-aansluiting. Dat kan met een usb-kabel; dit is dezelfde kabel die vaak gebruikt wordt om foto’s op de computer te zetten. Of u zou de foto’s op een usb-stick kunnen zetten en aansluiten op de tv. Mocht u er niet uitkomen, laat ons dan weten welke tv en camera u heeft. Dan kunnen we iets gerichter advies geven.

Beantwoord door Reactie . Consumentenbond, 3-04-'14, 10:15 uur

Naar boven
Vraag:
Wat kan ik met wifi op een camera?
Gevraagd door heer A. van Leeuwen, 25-03-'14, 10:34 uur
Vraag:
Beste, ik wil een fototoestel aanschaffen voor volgende foto's te maken : werven van mijn man fotograferen, mijn spelende kinderen, objecten en op reis. het mag niet te ingewikkeld zijn qua bediening. ik ben zeker geen fotograaf en heb ook geen allure. Welke is best??
Gevraagd door sylvie steyaert, 25-03-'14, 09:32 uur
Vraag:
Ik heb een leesbril maar wil graag zonder bril mijn camera gebruiken. Zijn er camera`s waar dat mogelijk bij is? Groet.
Gevraagd door mevrouw H. Ormel, 23-03-'14, 22:24 uur
Naar boven
Vraag:
Wat is de gemiddelde levensduur van een 'instapmodel' spiegelreflex camera (e.g. Een Canon D600/D1100)
Gevraagd door Carlijn , 22-03-'14, 03:01 uur
Vraag:
Hoe kan over de camerafunctie van de Nokia Lumia 1020 zowel bij 'Voordelen' staan: "erg kleine afdrukvertraging" als bij 'Nadelen': "snelheid onvoldoende, o.a. grote afdrukvertraging"? Dat lijkt me toch zeer tegenstrijdig? (F. Oostrom)
Gevraagd door heer J.R. Oostrom, 5-03-'14, 21:51 uur
Vraag:
Hoe kan het dat jullie testresultaten zo enorm afwijken van de testen in verschillende en zeer gerenommeerde binnen- en buitenlandse fotobladen? Roept grote twijfels op aan de kwaliteit van het onderzoek, keuze van de criteria of de onafhankelijkheid.
Gevraagd door H. Simons, 21-02-'14, 23:42 uur
Naar boven
Vraag:
hoe scoort de sony dsc hx 300
Gevraagd door heer G.C. van Nimwegen, 20-02-'14, 09:33 uur
Vraag:
Wij zijn op zoek naar een lichtgewicht camera die op de eerste plaats uitstekende macro opnames kan maken.
Gevraagd door mevrouw B.B.M. Reinders, 16-02-'14, 14:35 uur
Vraag:
Ben op zoek naar een camera die goede foto's kan maken van snelle sportbeelden (bij. motorcross), liefst een compactcamera.
Gevraagd door heer C.J. Klok, 26-01-'14, 10:53 uur
Naar boven
Vraag:
Wij zijn op zoek naar een compacte camera die goede foto's maakt in slecht verlichte ruimtes. Denk daarbij aan bijv. kathedralen, glas in lood ramen etc. Wie heeft hier goede ervaring mee? Welke camera?
Gevraagd door mevrouw G.M.H. van der Veen, 24-01-'14, 10:34 uur
Vraag:
Van welke leverancier(s) kun je fotoboeken offline maken?
Gevraagd door John Pluymen, 19-01-'14, 16:12 uur
Vraag:
Fotoboeksoftware van CEWE (ook o.a. AH) zou niet goed werken onder Windows 8. Op de pagina van hun klantenservice staat:"Onze bestelsoftware werkt op de 32-bits besturingssystemen Microsoft Windows 2000, Windows XP, Vista en Windows 7". Wie heeft hier ervaring mee?
Gevraagd door mevrouw C.G. van Klinken -Bekenkamp, 15-01-'14, 13:16 uur
Naar boven
Vraag:
In welk programma om n fotoboek te maken, kan ik pagina's tussenvoegen? Dan kan ik voor meerderen een gelijk fotoboek maken, waarin voor elk individu afzonderlijk een paar persoonlijke pagina's worden tussengevoegd. Ik ben benieuwd! Margo Bartelds,
Gevraagd door mevrouw M.L.B. Bartelds-Scheerman, 13-01-'14, 11:26 uur
Vraag:
welk fotoboekprogramma raden jullie mij aan voor het maken van mijn fotoboek? Dank je wel.
Gevraagd door mevrouw L.L. van Ekeren, 12-01-'14, 19:33 uur
Vraag:
waarom moet je bellen voor een minigids. en niet gewoon aanvragen mvg karin
Gevraagd door karin, 6-01-'14, 19:36 uur
Naar boven
Vraag:
Dus voor goede foto's die je 's avonds maakt, is geen spiegelreflex camera nodig? Waar moet ik, naast een lage diafragma van 2,8, nog meer op letten om goede foto's 's avonds te kunnen maken?
Gevraagd door heer j.f. nieuwenhoff, 29-12-'13, 20:21 uur
Vraag:
Ik ben op zoek naar een camera die 's avonds ook goede foto's maakt. Ik heb nu een Canon Ixus, maar daarvan is de kwaliteit s avonds slechts. Ik overweeg een spíegelreflex camera te kopen, welke moet ik dan nemen?
Gevraagd door heer j.f. nieuwenhoff, 29-12-'13, 11:59 uur

Doe mee

Laatste review
Samsung UE46F6740
J. Baas
90.0 procent
Laatst gestelde vraag
Waarom worden kleine TV , 26 -27" niet getest ?
heer F.W. Meijboom
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Ralph de vries

Helaas werkt bij mij de app niet meer Heeft altijd gewerkt maar nu niet meer Tv in lan iphone in wifi Sinds ik over...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!