Extra informatie

Apps om mee te printen

Alle printerfabrikanten hebben gratis apps om te printen. Je smartphone of tablet en de printer moeten zich in hetzelfde draadloze netwerk bevinden. Op afstand, buiten het netwerk, werkt het niet.

Op de website van de printerfabrikanten staat welke modellen samenwerken met de apps. Het gaat meestal om recente modellen met Wifi.

Print apps van fabrikanten

 • Brother iPrint&Scan (voor Android, iOS, Windows Phone 7);
 • Canon Easy Photo Print (voor Android en iOS);
 • Epson iPrint  (voor iOS en Blackberry);
 • HP iPrint Photo  (voor Android, iOS, Symbian en Windows Mobile);
 • Lexmark LexPrint  (voor iOS);
 • Samsung MobilePrint  (voor Android en iOS).

Om een indruk te krijgen van de kwaliteit van de apps probeerden we ze op een iPad 2 met iOS 4.2 en een Samsung Galaxy Tab 7" met Android 2.3. 

Printen met een app is erg makkelijk. Eerst moet je de app downloaden via de App Store of de Google Play Store (voorheen Android Market). Daarna maakt de app connectie met de printer in je netwerk. Je selecteert een foto, pdf of webpagina, past het formaat en de hoeveelheid aan. Vervolgens geef je de printopdracht.

Erg goede fotokwaliteit

We maakten een hoge resolutie fotoafdruk, formaat 4 x 6 inch. In het algemeen was de fotokwaliteit erg goed (uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de printer). Alleen Samsung scoorde laag. Maar Samsung heeft alleen laserprinters in het assortiment en bij laserprinters is de fotokwaliteit altijd lager dan bij een inkjetprinter. 

Met de apps van Brother, Canon, HP en Samsung kun je een document scannen op een all-in-one printer, en wordt het direct als plaatje doorgezet naar je smartphone of tablet. Omzetten naar een tekstbestand (OCR-scannen) kan niet. 

Naast apps van de printerfabrikanten, zijn er ook apps van andere bedrijven. Die voegen echter niet veel toe aan de gratis apps van de fabrikanten. Ze kunnen hetzelfde en soms kosten ze geld. Een uitzondering is Air Print van Apple, dat standaard ingebakken zit in iOS vanaf versie 4.2. Voor bezitters van een iPad, iPod of iPhone met een laser of inkjetprinter van Epson of HP volstaat Air Print prima.

Conclusie printen met een app

Printen met een app is makkelijk en laagdrempelig. De apps van fabrikanten zijn gratis,  de fotokwaliteit is in de meeste gevallen erg goed.

Printen zonder computer

Er zijn meer manieren om te printen via internet, zonder tussenkomst van een computer:

 • Printer met 'apps'
  Een printer met 'apps' (applicaties) die net als sommige smartphones moet worden bestuurd met een aanraakscherm. In Nederland hebben HP en Lexmark printers met 'apps', maar het aanbod is nog beperkt. Er zijn apps van nu.nl, Facebook en Picasa. Met de laatste twee kunt u direct foto's afdrukken vanuit een webalbum.
 • ePrint
  Met ePrint van HP kun je documenten van maximaal 5 MB e-mailen naar een geschikte printer. De printer heeft een eigen e-mailadres en print je bestanden direct uit. Het is niet mogelijk om een webpagina rechtstreeks vanuit de browser via e-mail te printen.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste review
HP Photosmart Wireless e-All-in-One B110
J.M. de Wit
33.3333333333333 procent
Laatst gestelde vraag
hl 2150n geschikt voor i pad
heer L. van den Berg
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Ion Film2SD
Olav

Dat p[robleem had ik ook, maar ze hebben echt wel een downloadcentrum voor software. Overigens is die Silverlight een rampzalig...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!