Terug naar het overzicht 17-okt-2011

Eerste indruk: Acer Iconia Tab A100: eerste indruk

Acer Iconia Tab A100: review

Teleurstellend scherm

De Acer Iconia A100 ligt lekker in de hand door zijn compacte formaat. Bovendien is de tablet licht vergeleken met grotere modellen. Helaas is de A100 wel vrij dik (13 mm) waardoor hij wat moeilijker in een gemiddelde jaszak is te schuiven. Over de kwaliteit van het scherm zijn we niet positief. De kleuren komen goed tot zijn recht en het beeld is mooi scherp, tenminste wanneer je er recht voor zit. De inkijkhoek is helaas belabberd en zorgt voor een slecht contrast en vervormde kleuren zodra je niet recht voor het scherm zit. Dit is duidelijk een aspect waar Acer op bezuinigd heeft. En dat is jammer, want dat maakt gelijk de hele tablet minder bruikbaar.

Teleurstellende accu

Over de snelheid hebben we niets te klagen, zeker niet gezien het compacte formaat van deze tablet. Zelfs moderne 3D-applicaties en games lopen soepel. Dit neemt niet weg dat navigeren in Android zo nu en dan traag en stroperig aan kan voelen, met name wanneer er veel op het bureaublad gebeurt. Dit zal ongetwijfeld in toekomstige updates worden verholpen. Ook over de aansluitingen zijn we te spreken. Ondanks de compacte behuizing weet Acer zowel een HDMI-, USB- en geheugenkaart-mogelijkheid in deze tablet te verwerken. De accuduur is niet al te best: na drie uur was de accu al bijna leeg en dat is zeer teleurstellend.

Tikken met de duimen

De A100 heeft een virtueel toetsenbord om tekst mee in te voeren, dat kleiner is dan we gewend zijn. Hierdoor ben je genoodzaakt om niet met de vingers maar met de duimen letters in te voeren. Het is allemaal wat krap en zeker niet geschikt om hele brieven op te tikken, maar na gewenning is het prima te doen. Een los verkrijgbaar toetsenbord voor deze tablet is te koop voor rond de €50.

Pluspunten

 • compact, ligt lekker in de hand;
 • laag gewicht;
 • HDMI-uitgang;
 • SD-kaartlezer;
 • goede prestaties;
 • digitale kompas en accelerometer.

Minpunten

 • vrij dik;
 • slechte inkijkhoek scherm;
 • 8 GB opslagcapaciteit;
 • virtueel toetsenbord wat krap;
 • beperkte usb-aansluitmogelijkheden.

Lees ook: Wat is de Acer Iconia Tab A100?

Acer a100

 

De Acer Iconia Tab A100 is het kleinere boertje van de 10" Acer Iconia A500. De A100 heeft een 7"-scherm met een resolutie van 1024 x 600 en wordt standaard geleverd met Android versie 3.2  Als kloppend hart gebruik deze A100 dezelfde (grafische) processor die bijna alle moderne Android tablets aan boord hebben, een nVidia Tegra 2 op 1 GHz. Hierdoor zijn de prestaties ook nagenoeg gelijk aan die van alle andere recente Android 3 tablets.

Opslagcapaciteit

Deze 450 gram wegende A100 heeft een interne opslagcapaciteit van 8 GB waar de meeste andere tablets bij 16 GB beginnen. Dit verklaart dan ook de relatief lage prijs van deze tablet. Wil je toch meer opslagcapaciteit voor foto's, documenten en muziek? Dan is de A100 eenvoudig uit te breiden met een apart aan te schaffen micro SD-kaartje.

Aansluitingen

We vinden verder een micro HDMI-uitgang om deze tablet aan te sluiten op een moderne TV. Bovendien bezit de A100 een kleine usb-connector waar een toetsenbord, muis of smartphone op aangesloten kan worden. Het is niet mogelijk om een externe harde schijf of usb-stick aan te sluiten.

Camera en bellen

Aan de voorkant zit een 2 MP camera voor videobellen, aan de achterkant vinden we een 5 MP (met flits) camera om foto's en 720p-video mee te schieten. De Iconia A100 heeft ook nog GPS aan boord waardoor navigatie mogelijk wordt. Uiteraard kan de tablet overweg met Wifi en Bluetooth. Daarnaast heeft de A100 een ingebouwde digitale accelerometer en kompas om nauwkeurig de oriëntatie, beweging en versnelling mee te registreren. Op dit moment is er nog geen aparte versie die overweg kan met 3G, maar die komt er volgens Acer wel aan.

Lees onze review van de Acer Iconia Tab A100

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
hoe kom ik ik aan een nederlandse handleiding van tablet ASUS MeMo pad 10 ME103K
w.cl.leeuwenburgh
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Acer Iconia B1 8 GB
C Blansjaar
73.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!