Terug naar het overzicht 24-jul-2012

Acer Iconia Tab A510: eerste indruk

Acer Iconia Tab A510: review

VoorkantDe Acer Iconia Tab A510 valt op door zijn snelle processor tegen een relatief lage prijs. De nVidia Tegra 3-processor staat garant voor een snelle werking. De tablet reageert vlot op aanraking van het scherm. Ook grafisch veeleisende games doen het prima op het apparaat.

Acer Ring

De Tab A510 draait op Android 4.0. Gelukkig heeft Acer daar niet teveel aan gesleuteld. Er zijn slechts enkele zaken toegevoegd, waarvan de belangrijkste Acer Ring is. Door een stipje in de systeembalk aan te raken, verschijnt een groot rond menu met vier snelkoppelingen naar apps. We zien een zoekfunctie, volumeregeling en een waaier met bookmarks van de browser verschijnen. Echt nuttig vinden we het niet, maar het zit ook niet in de weg.

Virusscanner

Een tweede Acer-toevoeging vinden we wel handig. Vanaf het lockscreen kun je direct vier apps opstarten. Standaard biedt Android slechts directe toegang tot de camera-app. Een verbetering. Verder heeft Acer enkele apps standaard voorgeïnstalleerd, waaronder het (prettige) Office-pakket Polaris Office en een virusscanner van McAfee.

Multimedia

De camera schiet aardige plaatjes, maar verwacht er geen wonderen van. Scherpstellen gaat behoorlijk snel, net als het schieten van plaatjes. De videobeelden zijn ook acceptabel. Handig is dat je beelden direct kunt afspelen op een televisie, dankzij de micro-HDMI-aansluiting. Je moet daar nog wel een geschikt snoertje voor kopen, want dat zit niet in de verpakking. Het geluid is prima in orde. Schakel wel de Dolby Mobile-functie in. Die pept het geluid flink op. Zonder deze geluidsbewerking is het geluid erg zacht.

Accuduur

Bij langer gebruik merkten we dat de Tab A510 warm kan worden aan de achterzijde. Niet zo warm dat het onprettig wordt, maar wel duidelijk waarneembaar. De batterijtijd is volgens fabrieksopgave tot 13 uur. Een exacte meting hebben we voor deze eerste indruk niet gedaan, maar onze impressie van de batterijtijd is niet slecht.

Beeldscherm valt tegen

Over het algemeen zijn we tevreden over de Tab A510, maar over het scherm zijn we minder enthousiast. Die is van matige kwaliteit. De kleuren ogen wat flets en het beeld is wat korrelig. Gezien de prijs van deze tablet hadden we een beter scherm verwacht. De €50 duurdere Tab A700 oogt dankzij een full-HD scherm een stuk fraaier.

In de hand

De tablet behoort ook niet tot de lichtste met een gewicht van 680 gram. Hij ligt wel prima in de hand. Het apparaat voelt ook degelijk aan. Alleen het klepje waarachter de micro-SD-kaart schuilgaat, komt wat fragiel over. Opvallend is dat op de achterzijde van deze Acer-tablet Olympische ringen staan. De fabrikant is sponsor van de Olympische spelen en wil dat graag laten weten.

Conclusie

Acer levert voor de prijs een prima tablet met snelle processor en 32 GB opslagcapaciteit. Tenminste, als je genoegen neemt met de matige kwaliteit van het beeldscherm. Want dat is het grootste minpunt van de Acer Iconia Tab A510. Als je €50 meer neertelt, heb je de Acer Iconia Tab A700, die een beter scherm heeft.

Pluspunten

 • Processor met vier rekenkernen;
 • 32 GB opslagcapaciteit;
 • Opslagcapaciteit uitbreidbaar;
 • gps voor navigatie;
 • HDMI en usb aansluiting.

Minpunten

 • Matig beeldscherm;
 • Kan wat warm worden.

De Acer Iconia Tab A510 is een tablet met daarop het besturingssysteem Android 4.0. Het 10,1 inch scherm is glanzend en heeft een resolutie van 1280 x 800. Het gaat om een breedbeeldscherm met een verhouding van 16 bij 10. Ter vergelijk: de iPad van Apple heeft een 4 bij 3-scherm. De Acer is daarmee wat breder en dus iets meer geschikt voor horizontaal gebruik.

Afmeting en gewicht

 • Lengte: 26 centimeter
 • Breedte: 17,5 centimeter
 • Dikte: 1,1 centimeter
 • Gewicht: 680 gram

Zijkant plat

Processor

De Acer Iconia Tab A510 heeft 32 GB geheugen. Dat kan eenvoudig worden uitgebreid door een micro-SD-kaart te plaatsen. De tablet draait op een krachtige nVidia Tegra 3-processor (1,3 GHz) met vier rekenkernen.

Camera's

Aan de achterkant zit een 5-megapixelcamera met autofocus. Op de voorzijde is een 1-megapixelcamera te vinden, vooral bedoeld voor videobellen (bijvoorbeeld met Skype). Filmen kan ook met beide camera's. Verder vinden we gps, wifi en bluetooth aan boord.

Aansluitingen

A510Aan de zijkant zit een micro-HDMI-uitgang. Handig om bijvoorbeeld filmpjes af te spelen op de tv. Ook is er een micro-usb-aansluiting. Daarmee kun je het apparaat opladen via de bijgeleverde adapter en aansluiten op de pc. Helaas kun je de tablet niet opladen via een usb-kabeltje aan de computer. Om een hoofdtelefoon aan te sluiten, is er een 3,5 millimeteraansluiting. In de verpakking zit verder een lader en een korte handleiding, overigens zonder Nederlandse vertaling. De tablet zelf is wel op de Nederlandse taal in te stellen.

Android 4.0

Acer heeft niet al teveel aanpassingen gedaan aan Android 4.0. Een verstandige keuze. Belangrijkste toevoeging is de Acer Ring (zie bevindingen) en enkele snelstartkoppelingen. Verder heeft Acer enkele widgets op het homescreen gezet (onder meer van AccuWeather) en staat de office-app Polar Office erop. Hiermee kun je ondermeer Word- en Excel-bestanden bewerken.

Deel bericht via:
Print

Alle reacties (9)

 • de originele lader is stuk, de nep-laders zijn NOG erger.... 2 al her-besteld, ze blijven stuk gaan :( Reageer op deze reactie
 • Kan iemand helpen? Ik kan geen tabbladen meer openen omdat ik er eerst één moet afsluiten. Ik weet echter niet hoe; Dank bij voorbaat. Reageer op deze reactie
 • Het geluid bij het gebruik van skype werkt niet. De microfoon werkt bij andere applicaties prima, maar bij skype is het veel te zacht. Dit is niet in te stellen. Gezien de reacties van andere gebruikers elders op internet ligt dit aan het apparaat. Helaas. Jammer dat Acer het gebruik van Teamviewer Quicksupport niet ondersteund, zoals Samsung dat voor de tabs wel doet. Als ik deze zaken van tevoren beter had onderzocht, had ik voor een Samsung gekozen. Wat weer wel kan is het printen via de usb-kabel. Hiermee kan er gewoon geprint worden op een oudere USB-printer. Reageer op deze reactie
 • Ik koos in 2011 voor de Acer Iconia 500W om de doodeenvoudige reden dat hij onder Windows 7 draaide. Naar programma's of Apps hoef ik niet te zoeken, want alles heb ik al. Verder zitten er 2 USB en 1 HDMI aansluitingen op en een slot voor SDHC kaartjes van 32 GB. Een probleemloos apparaat met een in mijn ogen haarscherp beeldscherm. Kortom, mij hoor je na bijna anderhalf jaar niet klagen. In ieder geval was het niet nodig om na Windows over te schakelen naar Android. Alleen de Acer RIng? Dat is meer een gimmick dan echt handig, want alles kan ook vanuit het menu worden gestart. Reageer op deze reactie
 • Acer is inferieure troep. Labtop binnen 2-jaar uitgefikt en het acer navigatiesysteem gaf ook binnen 2-jaar de geest. NOOOOOIt meer kopen. Reageer op deze reactie
 • Waarom niet Peter! Reageer op deze reactie
 • Ik heb sinds een week of vier een Iconia A510. Het apparaat bevalt uitstekend. Het scherm is inderdaad ietsje minder dan het scherm van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy TAB (dus niet de TAB 2). Bij het in gebruik nemen werkte de USB-aansluiting niet. Volgens de leverancier ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan het meegeleverde kabeltje, want de netvoeding (wordt aangesloten via dezelfde aansluiting) werkt wel goed. Ik wacht nu al vier weken op een nieuw kabeltje. Dat is dus wél balen!! Reageer op deze reactie
 • Voor mij is de Acer Iconia Tab A700 geen aanrader Reageer op deze reactie
 • Ik heb de eigenschap het beste voor mij amper goed genoeg te achten Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
empire electronics tablet
fam. Terwogt

Onze zoon van 11 had geld gespaard en via een aanbieding van de Donald Duck de Empire Tablet WO32i / I785D8DCZ gekocht voor...

Laatst gestelde vraag
Het testoordeel van de galaxy tab S 10.5 16G+4G klopt niet. Bij de veelzijdigheid van functies staat een cijfer van 7,5, dit moet 6,6, gelijk aan de galaxy tab S 10.5 16G+WIFI zijn.
heer R.J.M. Mos
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Google Nexus 7 16 GB
Jan
20.0 procent