Terug naar het overzicht 24-jul-2012

Acer Iconia Tab A700: eerste indruk

Acer Iconia Tab A700: review

Voor en achterkantDe A700 valt direct op door het fraaie scherm. Het 10,1 inch scherm heeft een full HD- resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Dat levert een beter resultaat dan de (iets) goedkopere Tab A510. Acer weet 222 pixels op een inch te 'proppen'. Het Retina-display op de nieuwe iPad van Apple bevat 264 pixels per inch, maar dat verschil is nauwelijks zichtbaar.

Accuduur

Door deze hoge resolutie verbruikt het scherm wel wat meer energie. De batterijtijd is daardoor wat minder goed dan die van de Tab A510. Toch houdt het apparaat het volgens fabrieksopgave nog een uur of 10 vol. We hebben dat voor deze eerste indruk niet gemeten, maar we vonden de batterijtijd in orde.

Processor met vier rekenkernen

Afgezien van het scherm zijn er nauwelijks verschillen met zijn goedkopere broertje de Tab A510. Dankzij de Tegra 3-processor met vier rekenkernen reageert ook de Tab A700 lekker snel. Ook hier merkten we dat de tablet na wat langer gebruik warm kan worden, maar niet zorgwekkend. Het geluid van de Tab A700 is goed, mits je de Dolby Mobile-functie aanzet.

Acer Ring 

Acer heeft Android 4.0 grotendeels ongemoeid gelaten, afgezien van enkele kleine extraatjes. Belangrijkste daarvan is Acer Ring. De werking daarvan hebben we al beschreven bij onze review van de Tab A510. De Acer Ring is wat ons betreft een overbodige toevoeging, maar zit ook niet in de weg. Handig vinden we wel de vier snelkoppelingen op het lockscreen. Hierdoor kun je vanaf dit scherm direct vier apps opstarten. Bij de standaard Android 4.0-versie kun je alleen de camera direct starten vanaf het lockscreen.

Extraatjes

Acer is bij de Tab A700 iets royaler met het aantal meegeleverde apps dan bij de A510. Er staat niet alleen Polaris Office en VirusScan van McAfee op, maar onder meer ook de spellen Monopoly en Real Racer 2. Het is maar de vraag of je op deze extraatjes zit te wachten.

Camera en Video

De camera schiet aardige plaatjes, maar het is geen vervanging van een goede compact camera. De videobeelden zijn acceptabel. Handig is dat je beelden direct kunt afspelen op een televisie, dankzij de micro-HDMI-aansluiting.

Conclusie

Het grote minpunt van de Acer Iconia Tab A510, namelijk het scherm, wordt voor €50 teniet gedaan met Acer Iconia Tab A700. Wat ons betreft is die investering het zeker waard. Helaas gaat dit wel ten koste van de accuduur (volgens fabrieksopgave). De snelle processor, 32 GB opslagcapaciteit en aansluitingen zijn een duidelijke pré.

Pluspunten

 • Prima scherm;
 • Processor met 4 rekenkernen;
 • 32 GB opslagcapaciteit;
 • Opslagcapaciteit uitbreidbaar;
 • GPS voor navigatie;
 • HDMI en USB aansluiting.

Minpunten

 • Voorgeïnstalleerde apps zijn niet te verwijderen;
 • Kan wat warm worden;
 • Accuduur.

SchermDe Acer Iconia Tab A700 is het topmodel van Acer, dat wordt aangedreven door een snelle Tegra 3-processor met vier rekenkernen. Het glanzende scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Een Full HD-scherm dus. Het scherm gebruikt de IPS-techniek wat de schermkwaliteit ten goede komt. De verhouding van het scherm is 16 bij 10. Grote concurrent Apple kiest bij de iPad voor een beeldverhouding van 3 bij 4. De Acer is door dit breedbeeldscherm meer geschikt om horizontaal te gebruiken dan verticaal.

Afmetingen en gewicht

 • Geheugen: 32 GB (uitbreidbaar met micro-SD-kaartje);
 • Gewicht: 674 gram;
 • Dikte: 1,1 centimeter;
 • Lengte: 26 centimeter;
 • Breedte: 17,5 centimeter.

Camera's

De tablet voelt zeer degelijk aan. Alleen het klepje waarachter de SD-micro-kaart zit verscholen, oogt wat fragiel. De A700 ligt prima in de hand. Op de achterzijde zit een 5-megapixelcamera met autofocus. Op de voorzijde is een 1-megapixelcamera te vinden, vooral bedoeld voor videobellen (bijvoorbeeld met Skype). Filmen kan ook met beide camera's. Verder vinden we gps, wifi en bluetooth op het apparaat.

Aansluitingen

Aan de zijkant zit een micro-HDMI-uitgang. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld filmpjes af te spelen op de tv. Helaas wordt het benodigde snoer niet meegeleverd. Verder zit er een micro-usb-aansluiting op. Daarmee kun je het apparaat opladen via de bijgeleverde adapter en aansluiten op de pc. Helaas kun je de tablet niet opladen via een usb-kabeltje aan de computer. Om een hoofdtelefoon aan te sluiten, is er een 3,5 millimeteraansluiting. In de verpakking zit verder een lader en een handleiding in het Nederlands. Ook de tablet zelf is op de Nederlandse taal in te stellen.

Voorgeïnstalleerde apps

Acer heeft niet al teveel aanpassingen gedaan aan Android 4.0. Een verstandige keuze. Belangrijkste toevoeging is de Acer Ring (zie bevindingen) en enkele snelstartkoppelingen. Verder heeft Acer enkele widgets op het homescreen gezet (onder meer van AccuWeather) en staat de office-app Polar Office erop. Daarmee kun je onder meer Word- en Excel-bestanden bewerken. Ook apps als Monopoly, Zinio en Real Racer 2 zijn voorgeïnstalleerd. Of je daar op zit te wachten, is een tweede. Ze zijn niet te verwijderen, dus ook als je ze niet gebruikt, nemen ze wel geheugenruimte in beslag. 

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
hoe kom ik ik aan een nederlandse handleiding van tablet ASUS MeMo pad 10 ME103K
w.cl.leeuwenburgh
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Acer Iconia B1 8 GB
C Blansjaar
73.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!