Terug naar het overzicht 31-aug-2012

Transformer Pad Infinity: eerste indruk

Asus Transformer Pad Infinity: review

asus-pad_infinity-afb5Uiterlijk

De Asus Transformer Pad Infinity maakt indruk met zijn stijlvolle, geborsteld stalen behuizing. Ons testexemplaar heet 'amathyst grey' wat neigt naar auberginekleurig. Er is ook een champagne-goudkleurige Infity.

Zowel tablet als toetsenbord zijn superdun, alleen de onvermijdelijke scharnier, waarin de twee aan elkaar klikken tot een praktische netbook, doet wat lomp aan.

Ook de plastic-achtige strip (echt grijs) waar de camera in schuilgaat, detoneert, maar is wellicht noodzakelijk om de antenne goed te laten functioneren.

Het afgeronde design oogt fraai maar heeft aan de tabletkant een scherp kantje omdat het gorilla-glas scherm iets hoger ligt dan de behuizing.

Specificaties en prestaties

Met een 1.6 GHz Tegra 3 processor nestelt de Infinity zich in de top van het snelheidsklassement. De interactie met Android 4.0 (inderdaad nog geen 4.1 Jellybean) is vlekkeloos en alles werkt dan ook soepel en snel. Wellicht mede te danken aan de geringe bemoeizucht van Asus, dat gelukkig niet de neiging heeft om een dikke schil om het besturingssysteem aan te leggen.

Toch blijft veel van de potentie van de processor onaangeroerd omdat de meeste Android-apps de mogelijkheden ervan nog niet benutten. In Nederland is voorlopig alleen de versie met 64 GB opslagruimte te koop.

Beeld en geluid

Met 1920x1200 pixels hoeft de Infinity qua resolutie alleen de iPad3 voor en de Acer Iconia A700 naast zich te dulden. Zo'n hoge resolutie is niet alleen prettig voor Full hd-video of games, maar ook bij het bekijken van websites. Er past meer in beeld en wat je ziet is veel scherper. Dat laatste is ook een groot voordeel bij het lezen van e-books. Voor de meeste Android-apps heb je zo'n hoge resolutie echter niet nodig.

Het S-IPS-scherm is super helder, heeft een royale kijkhoek en houdt zich uitstekend buiten in de zon, maar het sterk reflecterende gorilla-glas zorgt toch voor irritante spiegelingen. Het scherm reageert accuraat en snel op aanrakingen.

Qua geluid valt de Infinity niet op in positieve of negatieve zin, maar met een speaker aan de achterkant wordt het nooit top.

asus-pad_infinity-afb2Camera

De 8-megapixelcamera levert onder normale omstandigheden behoorlijke tot goede foto's. Meer diffuse lichtsituaties (een huis fotograferen vanuit een schaduwrijke tuin met lichte lucht) kan de Infinity niet aan en ook de autofocus kan beter. Image stabilization is uitstekend en dat komt zeker met filmen van pas. De 2-megapixelcamera aan de schermzijde voldoet voor videobellen.

Toetsenbord

Het sterke punt van de Transformerpad-lijn is het toetsenbord dat tevens dient als oplader en extra batterij. Op het oog en qua prestaties lijkt het keyboarddock als twee druppels water op dat van de Asus Prime.

Aaneen geklikt laat de Infinty zich vouwen en opbergen als een netbook, dus dat scheelt een beschermhoes. Opvallend afwezig (voor pc-ers) is de delete-toets. Het toetsenbord tikt beter dan dat van de meeste netbooks.

De mousepad werkt echter nerveus en schokkerig en daar valt weinig aan af te regelen. Dus zit je toch weer met je vinger over het scherm te vegen. Dat is deels onvermijdelijk omdat Android sommige functies duidelijk ontworpen heeft om met je vinger te bedienen.

Ook lukt het niet om via het toetsenbord de tablet uit de sluimerstand te halen. Een Infinity met toetsenbord is zo'n €100 duurder dan de keyboardloze versie. Dat lijkt veel, maar in de losse verkoop is het aanmerkelijk duurder.

Accu

Een hoge resolutie en snelle processor vragen meer van de accu. En die is niet groter geworden ten opzichte van zijn minder pixelrijke voorgangers. Maar in combinatie met het keyboarddock kun je toch 12 uur achtereen hd-video kijken. Als je alleen de tablet gebruikt, schakel dan IPS+ uit voor een langere adem.

asus-pad_infinity-afb4Wifi

Helaas liet op onze testmachine (een preproductiemodel) de wifi-verbinding het regelmatig afweten. Op zeven verschillende testlocaties slaagde de Infinity er 2 keer niet in verbinding te maken, waar dat de Macbook en HTC-telefoon wel lukte. In de ander gevallen was het in alle gevallen een onverklaarbaar instabiele verbinding. Bij het detecteren een excellent signaal, maar na het verbinden slechts een of twee streepjes en regelmatige dropouts. We zullen op een winkelmodel de tests opnieuw uitvoeren en eventuele andere bevindingen zo snel mogelijk posten.

Conclusie

De Asus Transformer Pad Infinity levert voor een paar tientjes minder een beeldscherm dat zich met de iPad 3 kan meten. Voor een paar tientjes meer krijg je daar het praktische keyboarddock bij. Dat levert meer typecomfort en vervangt de relatief dure hoezen waarin je een tablet anders zou steken. Als bonus wordt de accuduur daarmee zo'n 60% verlengd.

Hoewel op de prestaties weinig valt af te dingen, lijkt het erop dat de Androidmarkt snelheid van de hardware niet kan bijhouden en ook zijn er maar weinig apps die behoefte hebben aan de gulle resolutie. Voor filmkijken, sommige games en ook e-books is de Infinity een vooruitgang, maar zijn apps je ding, wacht dan rustig nog een half jaartje op ontwikkelingen op de Androidmarkt, of een lekkere prijsdaling van dit model.

Pluspunten:

  • beeldkwaliteit;
  • keyboarddock;
  • snelheid;
  • degelijkheid.

Minpunten

  • wifi;
  • schermreflectie;
  • mousepad;
  • geen 3G.

asus-pad_infinity-afb3

Hardware

De Asus Transformer Pad Infinity 700 draait op een 1.6 GHz NVIDIA Tegra 3 (4+1) processor en heeft een intern geheugen van 64 GB. Het besturingssysteem is Android 4.0 (Ice cream sandwich)

Connectiviteit

Bluetooth, wifi, hdmi + micro SC-cardslot

Beeld

10-inch Gorilla Glass 2 full hd Super IPS+ display met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. 8 megapixelcamera. 1080p Full hd-video.

Maat (alleen van tablet)

Afmetingen: 26,3 × 18 × 0,9 cm
Gewicht: 600 g
  
We hebben de Asus Transformer Pad Infinity een tijdje uitgeprobeerd. Lees de review.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
hoe kom ik ik aan een nederlandse handleiding van tablet ASUS MeMo pad 10 ME103K
w.cl.leeuwenburgh
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Acer Iconia B1 8 GB
C Blansjaar
73.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!