Terug naar het overzicht 31-aug-2012

Transformer Pad Infinity: eerste indruk

Asus Transformer Pad Infinity: review

asus-pad_infinity-afb5Uiterlijk

De Asus Transformer Pad Infinity maakt indruk met zijn stijlvolle, geborsteld stalen behuizing. Ons testexemplaar heet 'amathyst grey' wat neigt naar auberginekleurig. Er is ook een champagne-goudkleurige Infity.

Zowel tablet als toetsenbord zijn superdun, alleen de onvermijdelijke scharnier, waarin de twee aan elkaar klikken tot een praktische netbook, doet wat lomp aan.

Ook de plastic-achtige strip (echt grijs) waar de camera in schuilgaat, detoneert, maar is wellicht noodzakelijk om de antenne goed te laten functioneren.

Het afgeronde design oogt fraai maar heeft aan de tabletkant een scherp kantje omdat het gorilla-glas scherm iets hoger ligt dan de behuizing.

Specificaties en prestaties

Met een 1.6 GHz Tegra 3 processor nestelt de Infinity zich in de top van het snelheidsklassement. De interactie met Android 4.0 (inderdaad nog geen 4.1 Jellybean) is vlekkeloos en alles werkt dan ook soepel en snel. Wellicht mede te danken aan de geringe bemoeizucht van Asus, dat gelukkig niet de neiging heeft om een dikke schil om het besturingssysteem aan te leggen.

Toch blijft veel van de potentie van de processor onaangeroerd omdat de meeste Android-apps de mogelijkheden ervan nog niet benutten. In Nederland is voorlopig alleen de versie met 64 GB opslagruimte te koop.

Beeld en geluid

Met 1920x1200 pixels hoeft de Infinity qua resolutie alleen de iPad3 voor en de Acer Iconia A700 naast zich te dulden. Zo'n hoge resolutie is niet alleen prettig voor Full hd-video of games, maar ook bij het bekijken van websites. Er past meer in beeld en wat je ziet is veel scherper. Dat laatste is ook een groot voordeel bij het lezen van e-books. Voor de meeste Android-apps heb je zo'n hoge resolutie echter niet nodig.

Het S-IPS-scherm is super helder, heeft een royale kijkhoek en houdt zich uitstekend buiten in de zon, maar het sterk reflecterende gorilla-glas zorgt toch voor irritante spiegelingen. Het scherm reageert accuraat en snel op aanrakingen.

Qua geluid valt de Infinity niet op in positieve of negatieve zin, maar met een speaker aan de achterkant wordt het nooit top.

asus-pad_infinity-afb2Camera

De 8-megapixelcamera levert onder normale omstandigheden behoorlijke tot goede foto's. Meer diffuse lichtsituaties (een huis fotograferen vanuit een schaduwrijke tuin met lichte lucht) kan de Infinity niet aan en ook de autofocus kan beter. Image stabilization is uitstekend en dat komt zeker met filmen van pas. De 2-megapixelcamera aan de schermzijde voldoet voor videobellen.

Toetsenbord

Het sterke punt van de Transformerpad-lijn is het toetsenbord dat tevens dient als oplader en extra batterij. Op het oog en qua prestaties lijkt het keyboarddock als twee druppels water op dat van de Asus Prime.

Aaneen geklikt laat de Infinty zich vouwen en opbergen als een netbook, dus dat scheelt een beschermhoes. Opvallend afwezig (voor pc-ers) is de delete-toets. Het toetsenbord tikt beter dan dat van de meeste netbooks.

De mousepad werkt echter nerveus en schokkerig en daar valt weinig aan af te regelen. Dus zit je toch weer met je vinger over het scherm te vegen. Dat is deels onvermijdelijk omdat Android sommige functies duidelijk ontworpen heeft om met je vinger te bedienen.

Ook lukt het niet om via het toetsenbord de tablet uit de sluimerstand te halen. Een Infinity met toetsenbord is zo'n €100 duurder dan de keyboardloze versie. Dat lijkt veel, maar in de losse verkoop is het aanmerkelijk duurder.

Accu

Een hoge resolutie en snelle processor vragen meer van de accu. En die is niet groter geworden ten opzichte van zijn minder pixelrijke voorgangers. Maar in combinatie met het keyboarddock kun je toch 12 uur achtereen hd-video kijken. Als je alleen de tablet gebruikt, schakel dan IPS+ uit voor een langere adem.

asus-pad_infinity-afb4Wifi

Helaas liet op onze testmachine (een preproductiemodel) de wifi-verbinding het regelmatig afweten. Op zeven verschillende testlocaties slaagde de Infinity er 2 keer niet in verbinding te maken, waar dat de Macbook en HTC-telefoon wel lukte. In de ander gevallen was het in alle gevallen een onverklaarbaar instabiele verbinding. Bij het detecteren een excellent signaal, maar na het verbinden slechts een of twee streepjes en regelmatige dropouts. We zullen op een winkelmodel de tests opnieuw uitvoeren en eventuele andere bevindingen zo snel mogelijk posten.

Conclusie

De Asus Transformer Pad Infinity levert voor een paar tientjes minder een beeldscherm dat zich met de iPad 3 kan meten. Voor een paar tientjes meer krijg je daar het praktische keyboarddock bij. Dat levert meer typecomfort en vervangt de relatief dure hoezen waarin je een tablet anders zou steken. Als bonus wordt de accuduur daarmee zo'n 60% verlengd.

Hoewel op de prestaties weinig valt af te dingen, lijkt het erop dat de Androidmarkt snelheid van de hardware niet kan bijhouden en ook zijn er maar weinig apps die behoefte hebben aan de gulle resolutie. Voor filmkijken, sommige games en ook e-books is de Infinity een vooruitgang, maar zijn apps je ding, wacht dan rustig nog een half jaartje op ontwikkelingen op de Androidmarkt, of een lekkere prijsdaling van dit model.

Pluspunten:

 • beeldkwaliteit;
 • keyboarddock;
 • snelheid;
 • degelijkheid.

Minpunten

 • wifi;
 • schermreflectie;
 • mousepad;
 • geen 3G.

asus-pad_infinity-afb3

Hardware

De Asus Transformer Pad Infinity 700 draait op een 1.6 GHz NVIDIA Tegra 3 (4+1) processor en heeft een intern geheugen van 64 GB. Het besturingssysteem is Android 4.0 (Ice cream sandwich)

Connectiviteit

Bluetooth, wifi, hdmi + micro SC-cardslot

Beeld

10-inch Gorilla Glass 2 full hd Super IPS+ display met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. 8 megapixelcamera. 1080p Full hd-video.

Maat (alleen van tablet)

Afmetingen: 26,3 × 18 × 0,9 cm
Gewicht: 600 g
  
We hebben de Asus Transformer Pad Infinity een tijdje uitgeprobeerd. Lees de review.

Deel bericht via:
Print

Alle reacties (7)

 • Vergeet niet dat je via het toetsenbord een 1 Terabyte externe HD via de USB poort kunt aansluiten en video's van HD kwaliteit kunt bekijken. Het sterke punt is dat je externe HD geen extra voeding kabel nodig heeft. Reageer op deze reactie
 • Ik heb zelf de Asus TF300T, in de winkel word aangegeven dat je het toetsenbord later kan aanschaffen. Nu heb ik contact gehad met Asus, en losse toetsenborden waren ze nooit van plan te verkopen in de Benelux. Slechte service! Reageer op deze reactie
 • @ Jan de Kleine 1 september 2012 08:33 iPad is goedkoper. Meer apps met IPad. Niet alle iPads zijn goedkoper (vergelijk ook specificaties als aanwezig geheugen, etc.) Wil je een iPad met dezelfde specificaties ben je bij apple (zolas gewoonlijk (veel)) duurder uit. Het aantal apps voor de apple-varianten ligt inderdaad nog wat hoger dan die voor de Android, maar daar staat wel tegenover dat er veeeeeeel meer gratis apps voor Android zijn en dat er geen 'Big Brother Apple' is die bepaalt of een app wel of niet 'geschikt' voor je is. Reageer op deze reactie
 • Was eveneens op zoek naar dat makkelijke toetsenbord voor mijn Asus Transformer Eeepad (TF101) en ben geweldig geholpen door GSMpunt.nl en wel binnen enkele dagen Reageer op deze reactie
 • Asus zit wel hoog in de boom met zijn prijs, ik ben met mijn eenvoudige versie ook tevereden. Goed te horen dat antiglare beeldschermbeschermers bestaan. Ik heb zelf een Asus Eeepad en kan geen los toetsenbord meer krijgen (uitverkocht en niet meer leverbaaar). Wellicht opent dit nieuwe perspectieven. Reageer op deze reactie
 • iPad is goedkoper. Meer apps met IPad. Reageer op deze reactie
 • In aanvulling op hierboven kan ik melden dat ik in bezit ben van een Asus TF300TG een stapje onder de Infinity (qua intern-geheugen) echter deze heeft wel 3G mogelijkheid. Tevens ervaar ik geen problemen met de Wi-Fi. Ik heb mijn tablet nu een maand of 3 heb hem gebruikt in Spanje, Nederland en Rome beide verbindingsmogelijkheden geven daar geen problemen. Als oplossing voor de schermreflectie gebruik ik zelf wanneer nodig een anti-glare beeldschermbeschermers en dat scheelt veel reflectie. Dus misschien een leuk alternatief voor mensen die deze functionaliteiten belangrijk vinden. Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
empire electronics tablet
Jos

De tablet is wel te restetten, even aan de onderkant van de tablet met een coctailprikker in het mini gaatje duwen(of de...

Laatst gestelde vraag
Het testoordeel van de galaxy tab S 10.5 16G+4G klopt niet. Bij de veelzijdigheid van functies staat een cijfer van 7,5, dit moet 6,6, gelijk aan de galaxy tab S 10.5 16G+WIFI zijn.
heer R.J.M. Mos
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Google Nexus 7 16 GB
Jan
20.0 procent