Extra informatie

Video's: computers en e-readers

In deze video-afspeellijst vind je diverse video's van tablets, e-readers en aanverwante zaken. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over tablets.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van tablets.

De beste tablet voor leden

iPad-2

Welke tablet is de beste tablet? De totaalscore van alle geteste modellen leidt tot een duidelijke rangschikking.

7-inch tablets

7-inch tablets groeien in populariteit. Waarin verschillen ze van hun grote broers en voor wie zijn ze geschikt?

Wat is een tablet?

tablets_watisWat kun je met een tablet en wat niet? En is een tabletcomputer een vervanging van je 'gewone' computer?

Tablet kiezen

Samsung_Tab_in_HandHoewel tablets pas recent een serieuze plek op de computermarkt hebben, zijn er al veel verschillende soorten en maten.

Waarin verschillen deze tabletcomputers en wat is voor jou van belang?

Tablet of laptop?

De populariteit van tablets blijft toenemen, terwijl laptops steeds meer in de schappen blijven liggen. Wat zijn de voor- en nadelen van tablets ten opzichte van laptops?

Apps maken de tablet leuk

De kracht van apps, kleine programmaatjes voor de smartphone of de tabletcomputer, is dat zij heel goed aansluiten op individuele interesses. Iemand die van muziek houdt, kan kiezen uit duizenden apps over muziek, of een app installeren om zélf muziek te maken. Apps maken de tablet extra leuk. 

Accessoires voor je tablet

Voor elke tablet is een groot scala aan accessoires beschikbaar, voor bescherming, extra functionaliteit en voor onderweg. We beschrijven tablethoezen, aanraakpennen, connectoren, draagbare accu's, autohouders en meer... Zo weet je welke accessoires jouw investering waard zijn.

Tablet enquête: de uitkomsten

De Consumentenbond voerde in november 2013 een enquête uit onder 2996 consumenten. We vroegen de respondenten naar bezit en gebruik, maar ook naar tevredenheid en naar belangrijke aspecten van een tablet. Wat zijn de uitkomsten?

Krant en tijdschrift op tablet

tablet-lezen-introafb_kleinOp een tabletcompter zijn digitale versies van kranten en tijdschriften goedkoper dan de papieren varianten. Hoe werkt de 'digitale kiosk' en is het fijn lezen?

E-books lezen op een tablet

Tablets en kleine kinderen

Tablets groeien in populariteit onder kinderen. Er zijn al vele apps speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. Welke tablets en apps zijn geschikt voor welke leeftijden?

E-mail instellen op tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, zijn geschikt om mee te kunnen mailen. Ze hebben namelijk allemaal een ingebouwde mail-app. In dit stappenplan laten we zien hoe je snel en eenvoudig een iPad of Android-tablet in kunt stellen om ermee te kunnen mailen.

Synchroniseren van je tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, kunnen foto's, muziek, films en documenten uitwisselen met een computer (synchroniseren). Hoe stel je dit in op de iPad en Android tablets?

Hoe print ik vanaf mijn tablet?

Je wilt af en toe een printje maken vanaf je tablet. Met deze informatie kun je gelijk aan de slag.

Verhoog de snelheid van je iPad of Android-tablet

Is je iPad of Android-tablet traag geworden? Lees hier hoe je hem weer sneller maakt!

Hoe maak ik een back-up van mijn tablet?

Harde schijfEen back-up zorgt ervoor dat bij een storing of een ander probleem je al je gegevens nog hebt. Bepalend voor het maken van een back-up van je tablet is het besturingssysteem. Klik hieronder op je eigen besturingssysteem om te zien hoe je een back-up maakt van je tablet.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Video's bij het boek Haal meer uit je tablet

Het boek Haal meer uit je tablet is een praktisch handboek boordevol tips en stappenplannen die je op weg helpen bij de aanschaf en het gebruik van een tablet.

Welk besturingssysteem?

iOS, Android of Windows? Ze hebben allemaal een andere bediening en eigen voor- en nadelen. In het kort:  iOS 7 is het meest gebruiksvriendelijk, met Android heb je veel instelmogelijkheden en Windows 8 is vooral interessant voor gebruikers die ook willen tekstverwerken.

Mobiel/tablet verkopen of afdanken

Doe mee

Laatste review
HP Slate 7 8 GB
L.F.M. de Jong
63.3333333333333 procent
Laatst gestelde vraag
is de minigids tablets ook in downloadversie te krijgen? Zo ja dan zou ik die graag ontvangen om mijn emailadres
heer M.C. Rodenburg
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
sylvia

Waardeloze tablet. Wij hebben er 2, en nu al voor de 4e keer kapot. (al een keer vervangen voor een nieuwe tablet, en ook...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!