Nieuws

Samsung introduceert nieuwe Galaxy Note 10.1 inch tablet

7 augustus 2012

In november onderwierpen we de Samsung Galaxy Note aan een eerste indruk. Op dat moment was ons niet duidelijk of de Note nou een grote smartphone was of juist een kleine tablet. Bij deze 10.1” versie twijfelen we daar niet aan, het is overduidelijk een tablet.

Zelfde resolutie

Het scherm van deze 10.1" Galaxy Note is uiteraard een stuk groter dan zijn kleinere broertje. De resolutie is opmerkelijk genoeg gelijk gebleven, namelijk 1280 x 800. De schermtechnologie is wel anders. Waar de 5,3" Note gebruik maakt van Super AMOLED technologie, heeft Samsung bij de 10,1" Note gekozen voor Super PLS. Deze techniek is vergelijkbaar met die gebruikt wordt bij de iPad en moet zorgen voor een betere kijkhoek en een hoger contrast/helderheid. Volgens Samsung biedt de 10,1" Note de mogelijkheid om twee schermen naast elkaar open te hebben, zoals de browser en het notitieblok.

Betere processor

Een ander groot verschil tussen de kleine en grote Note, is de processor. De 10,1" Galaxy Note maakt gebruik van een quad-core processor (vier rekenkernen) waar in de 5,3" Note 'slechts' een dual-core processor zit met twee rekenkernen. Op papier moet de 10,1" Note dus aanzienlijk sneller zijn dan zijn kleinere broertje.

Overeenkomsten

Samsung richt zich met de 10'1" Galaxy Note nog steeds op liefhebbers van de stylus, een luxe naam voor een pen. Net als bij de 5,3" Note is dit pennetje volgens Samsung uitermate geschikt voor het maken van aantekeningen, schetsen en fotobewerking. Daarnaast is opslagcapaciteit van de kleine en grote Galaxy Note identiek, namelijk 16 GB.

Zodra we de 10,1" Samsung Galaxy Note in handen hebben, onderwerpen we hem aan een eerste indruk en gaat hij daarna op de uitgebreide testbank. Houd daarom onze productvergelijker van de tablets goed in de gaten.

De prijs van de Samsung Galaxy Note 10.1 is €480, met wifi en €600 met wifi en 3G. Naar verwachting ligt deze Samsung half augustus in de winkel.

Bekijk de introductievideo van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Bron: Persbericht Samsung

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Samsung Galaxy Tab 4 10.1
mitch

had dan voor acer gekozen /hd versie 8 inch ,loopt prima voor 200 euri maar

Kun jij helpen?
Wat zijn uw ervaringen met Empire Electronics te Tiel?
heer J.H. Lam,
Stel een vraag
Laatste review
Samsung Galaxy TabPro 8.4
heleenk
90.0 procent