Android tablets

De Consumentenbond test Android tablets op gebruiksgemak, schermkwaliteit, veelzijdigheid, prestaties en accuduur.

Wat is een Android-tablet?

Android tablets zijn tabletcomputers van verschillende fabrikanten zoals HTC, Samsung en Dell, met Google's mobiele, open besturingssysteem Android. Er bestaan verschillende Android-versies, en daarmee Android-tablets:

  • Android 2-tablet: Android 2-tablets zijn verouderd, maar nog wel verkrijgbaar. Android 2 is een besturingssyteem dat ontworpen is voor smartphones, maar door fabrikanten ook op tablets wordt geïnstalleerd. Dit komt de besturing en mogelijkheden van deze Android-tablets niet ten goede. Android 2-tablets zijn niet te upgraden naar Android 3. Wil je nu een Android-tablet kopen, dan is ons advies om niet meer te kiezen voor Android 2.
  • Android 3.0 tablet: Android 3 is wél speciaal ontworpen voor tablets en presteert een stuk beter dan z’n voorganger. Kort na de introductie waren er nog wat kinderziektes, maar in de nieuwste versie (Android 2.3) zijn veel problemen opgelost. Android 3-tablets zijn nu volop verkrijgbaar.
  • Android 4 tablet: In oktober 2011 heeft Google versie 4 van Android uitgebracht, in eerste instantie voor smartphones. Maar op de CES 2012 ('s werelds grootste elektronicabeurs voor consumenten) zijn al verschillende Android 4 tablets aangekondigd.

Voor- en nadelen van een Android-tablet

Het grote voordeel van Android-tablets boven Apple’s iPad is dat je zelf van alles in kunt stellen. Een Android-tablet kun je zo eenvoudig aanpassen aan je eigen wensen. Omdat Android een open platform is, heb je ook keuze uit veel verschillende Android-tablets. Het aanbod aan apps voor Android-tablets is nog klein, maar zal naar verwachting snel groeien. Het open karakter is tegelijkertijd een nadeel: er is weinig controle op de apps, dus af en toe duikt er malware op. En het grootste nadeel: qua gebruiksvriendelijkheid doen Android-tablets nog steeds onder aan de iPad.

Testresultaten Android-tablets

Hieronder vind je de laatst geteste en meest bekeken Android-tablet. Ons testoordeel laat eenvoudig zien wat de beste Android-tablet is en welke Android-tablet het minst presteert. Direct de resultaten van de Android-tablet test zien en alle tablets vergelijken? Log in of word lid van de Consumentenbond.

Geteste android tablets (187)

Niet geteste android tablets (187)

Meer tablets per type