Extra informatie

Video's: computers en internet

In deze afspeellijst vind je diverse video's over computers, internet en aanverwante zaken. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je naar meer video's over computers en internet zoeken.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van internet en software.

ProviderMonitor: wie staat er op één?

logo_providermonitorDe Consumentenbond bewaakt de kwaliteit van internetproviders met een gebruikerspanel. De 9700 leden geven maandelijks hun ervaringen door. Deze Providermonitor leidt tot een rangschikking. Welke provider gaat aan kop?

Vergelijken en overstappen doe je zo

Wil je internetproviders vergelijken en wisselen van aanbieder? Maak dan gebruik van de vergelijker internet, telefonie en digitale televisie van de Consumentenbond. Overstappen is zo gebeurd.

Lees hoe het werkt.

Over aanbieders van internet, tv en telefonie

De markt voor internet aanbieders is volop in beweging. Er is sprake van een omslagpunt: de breedbandmarkt is inmiddels zo goed als verzadigd. Aanbieders van internet proberen zich nu van elkaar te onderscheiden met abonnementen, waarbij de snelheid van de verbinding, de prijs en diverse extra's belangrijke factoren zijn.

Thuis je internet versnellen

globe-wereldbol- meter-102x92Je kunt voor sneller internet een duurder abonnement nemen. Maar in en om jouw huis zijn ook vertragende factoren. Herken 7 bottlenecks en pak ze aan. 

Internetstoring oplossen

Wat moet je doen als de internetverbinding hapert of helemaal niet meer werkt? Zomaar wat prutsen met je computer of modem is niet handig; je komt misschien van de regen in de drup. Volg ons praktische stappenplan.

Gratis bellen via internet

skype_headset_v3Zeker telefoontjes naar het buitenland kunnen aardig in de papieren lopen. Bellen via een telefonieprogramma als Skype op de pc is gratis en - als je wilt - mét beeld.

Gratis e-mailprogramma's

Welke e-mailprogramma werkt het handigst? Wij vergeleken gratis emaildiensten en e-mailprogramma's als Outlook, Yahoo, Gmail en Thunderbird.

E-mail instellen: stappenplan

E-mail blijft handig: berichten sturen wanneer het jou uitkomt. En ook de ontvangen berichten lezen wanneer het jou schikt. Het in gebruik nemen van een e-mailadres en -postbus bij een internetprovider is niet al te moeilijk. Mogelijk kun je toch wat hulp gebruiken.

Internet op meerdere apparaten

Op de modem van je provider kun je vaak meerdere apparaten aansluiten, draadloos of via een netwerkkabel. Welke netwerkmogelijkheden heb je en hoe ga je om met eventuele problemen?

Klagen bij de internetprovider

KlachtenkompasJe kent het wel: je hebt een klacht over je internetprovider, je belt de helpdesk en dan moet je je verhaal meermalen uitleggen. Of je zou teruggebeld worden over je probleem met internet en dat gebeurt niet. Goed klagen en tot een oplossing komen is nog best moeilijk. Ons stappenplan helpt hierbij.

UPC neemt Ziggo over: veelgestelde vragen

Het moederbedrijf van UPC neemt Ziggo over. De enorme kabelaar die daardoor ontstaat, gaat verder onder de naam Ziggo. Het wordt de grootste van Nederland: 7 miljoen huishoudens als potentiële klant. Wat heeft dit voor consequenties?

Draadloos netwerk controleren

Met een onbeveiligd of slecht beveiligd draadloos netwerk is het voor kwaadwillenden eenvoudig jouw persoonlijke gegevens te bekijken of de internetverbinding te misbruiken voor kwalijke zaken (versturen spam, kinderporno). Volg een stappenplan om de beveiliging te controleren en zonodig aan te passen.

Veilig online: onze tips

Als je niet oplet op internet, kan je veel narigheid overkomen: je computer wordt overgenomen of je e-mail, Facebook- of Twitteraccount worden gehackt. Er kan zelfs fraude gepleegd worden met je internetbankieren! De gevolgen van dat soort internetcriminaliteit kunnen zeer ernstig zijn. Hoe zorg je dat het jou niet overkomt? We geven 11 tips.