Extra informatie

Internetsnelheid meten

Internetprovider banner naar wizard 

besturingssystemen14Met het gratis Windows-programma Nuria kun je je internetsnelheid meten. Het programmaatje draait grotendeels op de achtergrond en meet af en toe de snelheid van je internetverbinding, als de pc even niets te doen heeft.

Nuria meet zowel de download- als de uploadsnelheid van de internetverbinding. De metingen worden uitgevoerd met up- en downloads naar diverse snelle servers op verschillende locaties. Je eigen bestanden worden niet gebruikt of ingezien.

Op zoek naar een snellere internetverbinding? Vergelijk via de Vergelijker internet.  

Internetsnelheid meten met Nuria 

Na het downloaden en vervolgens installeren van de Nuria-software zal het programma automatisch met Windows opstarten.

Hoe bedien je je het programma? Je moet het eerst vinden. Nuria zit een beetje verstopt in de Taakbalk van Windows. Klik er met de rechtermuis op om het menu te openen. (In sommige Windows-versies zitten taakbalk-icoontjes zoals die van Nuria weer verstopt onder een uitklapsymbooltje).

Via het menu van Nuria kun je zelf je internetsnelheid meten. Via het programma kun je ook snelheidsrapportages opvragen van eerdere metingen. Zo kun je zien hoe jouw internetsnelheid zich ontwikkelt door de tijd.

Providermonitor

Door Nuria te gebruiken help je ons (anoniem) de internetsnelheid te meten van de abonnementen van providers in de Providermonitor. In de Vergelijker internet publiceren wij op abonnementsniveau de internetsnelheden die door Nuria-gebruikers zijn gemeten.

Deel bericht via: