Virusscanners vergelijken Alle virusscanners overzicht

Avast! Free Antivirus

  • Avast! Free Antivirus
  • De Avast! Free Antivirus is door ons getest

    Bekijk de testresultaten: word lid of login

    72
    Op basis van 29 reviews
    Soort:
    Gratis virusscanner
    Licentievorm:
    N.v.t.
Richtprijs: € 0,-

Dit is de prijs waarvoor het product ongeveer verkocht zou moeten worden.

Samen slimmer

Samen weten we meer. Deel je mening en verrijk onze testresultaten.

Schrijf review

Totaal score (29 reviews)

  • 80.6896551724138%
  • 80.6896551724138%
  • 55.8620689655172%
  • 74.4827586206897%

29 review(s) van de Avast! Free Antivirus

  • 30.0
    • 20.0%
    • 60.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    16 oktober 2014

    Ondanks alle andere positieve berichtgevingen is en blijft het gratis AVAST pakket zeer slecht functioneren. Het belast het systeem enorm waardoor de computer enorm vertraagd en ook moet men oppassen met de gratis download want je haalt ermee ongewenste toolbars mee naar binnen. Alleen de betaalde versie doet wat een virusscanner moet doen.

  • 55.0
    • 80.0%
    • 60.0%
    • 60.0%
    • 20.0%
    22 februari 2014

    Bij programmaupdates wordt elke keer sneaky Chrome meegeinstalleerd (valt doorsnee gebruiker niet op). Enige blue screens of death onder windows 8.1 gehad door aswsnx.sys van Avast. Op zich prima, maar valt niet meer mee te werken.

  • 75.0
    • 80.0%
    • 80.0%
    • 60.0%
    • 80.0%
    13 januari 2014

    Gebruik al vele jaren Avast! op de vele PC's die hier thuis onder Windows draaien. Sinds een jaar of twee draait bijna alles onder Linux, dus geen last van virussen meer en een razendsnel systeem. Ondanks de geringe virusdreiging heeft Avast! hier ook een goede versie voor ontwikkeld. Hulde.

  • 100.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 100.0%
    13 januari 2014

    Aanrader. Avast is simpel te installeren, werkt perfect samen met andere virusscanners (of geeft aanwijzingen indien er een conflict dreigt), is simpel te configureren zodat je er nooit meer iets van merkt: ik zet zelf standaard altijd alle social en community zaken uit, geluid uit, rapporten uit, automatische defenities en programme-updates aan en stille modus aan en dan wordt je ieder jaar vriendelijk gevraagt je licentie bij te werken. Je moet alleen bij het installeren van even tot wel 3x toe aangeven dat je toch echt de gratis versie wilt. Tot nu toe 1 van de 50(!)

    Meer info
  • 20.0
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    27 december 2013

    Gratis versie van Avast! geïnstalleerd op m'n Macbook Air. Computer weigerde meteen dienst. Avast! erafgehaald, alles doet het weer.

  • 85.0
    • 100.0%
    • 80.0%
    • 80.0%
    • 80.0%
    22 december 2013

    Heb de gratis versie altijd gebruikt. Overgestapt naar de betaalde na een actie voor 3 jaar en voor 3 pc's. Maar gratis werkt net zo goed als betaalde. Betaalde versie gebruik ik ook alleen de Pro, zonder firewall. De standaard Windows firewall wordt dus gebruikt. Gratis versie werkt net zo goed en betrouwbaar als de betaalde, echter elk jaar opnieuw licentie aanvragen. Voor inmiddels vier pc's thuis vond ik dat onhandig worden en besloten de kwaliteit te belonen met een aanschaf. Geen spijt van.

    Meer info
  • 80.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 20.0%
    • 100.0%
    20 december 2013

    Ik gebruik Avast al vele jaren en installeer het ook bij mensen die een langzame computer hebben door bijv. gebruik van Norton of zo. Avast belast de PC duidelijk veel minder dan concurrerende producten. Zolang de computer achter een routertje staat is een firewall niet nodig omdat bij vrijwel alle thuis-routers het NAT protocol wordt gebruikt, hiermee worden IP-adressen vertaald naar interne adressen en is het zonder speciale configuraties in de router niet mogelijk om vanuit het grote boze internet op een interne computer te komen.

  • 35.0
    • 40.0%
    • 60.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    15 november 2013

    IK gebruik al jaren avast zonder problemen, tot voor kort. Sinds de verlenging van het gratis contract ondervind ik problemen. Elke programma en elke bestand dat wordt opgevraagd wordt gescand, hetgeen lang duurt. Bovendien lopen erg veel programma's vast tijdens het scannen zoals vrijwel alle software van microsoft. Als de virusscanner is uitgeschakeld loopt de PC als een zonnetje. Dit is geen doen. Ik ga avast verwijderen.

  • 80.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 20.0%
    • 100.0%
    7 oktober 2013

    Gebruik Avast nu al bijna 10 jaar op 4 computers. Destijds ben ik Avast gaan gebruiken omdat ik vreselijke geirriteerd raakte door diverse ander anti-virus programmas die, eenmaal geinstalleerd, nooit meer volledig te verwijderen zijn. Ik heb dus Avast eerst geinstalleerd en daarna meteen weer gedeinstalleerd. Zonder problemen of restanten. Nooit andere problemen gehad. Nooit virussen gehad. Geen hinderlijke pop-ups van Avast. Af en toe reclame voor eigen producten.

    Meer info
  • 75.0
    • 80.0%
    • 100.0%
    • 20.0%
    • 100.0%
    12 mei 2013

    Ik ben na 2 jaar gebruik van ESET Internet Security op aanraden van een vriend overgestapt op AVAST Free Antivirus. Het programma ziet er degelijk uit en waarom zou ik voor een virusscanner betalen als deze gratis versie net zo goed werkt? Alleen moet wel de Windows firewall (of 'n andere) ingeschakeld worden. AVAST Free Antivirus heeft nl. geen ingebouwde firewall.

  • 85.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 40.0%
    • 100.0%
    5 mei 2013

    Gewoon op top bescherming!! Gebruik het al vanaf het begin , en nooit problemen mee gehad. Alles is ook gewoon naar wens in te stellen mbt geluiden etc.... Uiteraard heb ik het over de free versie , die moet je wel aanvullen met een firewall. Bij diverse mensen haalt deze wel de virussen van de pc !

  • 20.0
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    19 maart 2013

    Ik heb een jaar AVAST, dat men dan kan verlengen. Ik doe de bestelling met vermelding van de enigste gegevens die men verlangde, n.l her ref,nr. Ik heb meteen de betaling gedaan met datzelfde ref.nr. Nu dien ik een rekening te voldoen met een bestel.nr dat ik nooit heb gezien. Geld is van de rekening en geen Avast.. Dank AVAST voor uw listig optreden.

  • 90.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 60.0%
    • 100.0%
    13 maart 2013

    Ik gebruik dit product al vele jaren, inmiddels versie 8. Mijn eerste versie was 5. Ik moet nog even deze versie afwachten. Het geluid is zeker niet hinderlijk en kan zelfs eventueel uitgezet worden. Mijn computer draait goed en vlot. Ik raad anderen dit programma altijd aan. Het wordt, lijkt het, wel steeds lastiger gemaakt om de gratis versie te verlengen. Voor je het weet heb je een gratis proefabonnement afgesloten.

  • 80.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 20.0%
    • 100.0%
    22 februari 2013

    Blij te lezen dat ook de Consumentenbond van mening dat dit de beste gratis virusscanner is. Op mijn oudere XP computer draait dit programma zonder problemen en (als enige van de gratis virusscanners) zonder noemenswaardige vertraging. De opmerking over de vele meldingen kan ik niet delen. Zeer incidenteel komt er een reclamemelding, gecombineerd met een updatemelding. De opmerking over de geluiden vind ik flauw. De geluiden zijn gemakkelijk uit te schakelen. Open het programma, klik op instellingen, klik op geluiden en haal het vinkje weg bij avast geluiden inschakelen en klik op ok.

    Meer info
  • 100.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 100.0%
    27 december 2012

    Gebruik al jaren Avast en heb er nooit problemen mee ondervonden. Programma vind zelfs virussen/trojans die door de virusscanner op mijn werk niet gevonden worden. Raad het ook mijn familie en kennissen altijd aan om het te installeren

  • 35.0
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    • 80.0%
    2 november 2012

    ik heb avast internetsecurity onlangs geinstalleerd en had direct problemen: mijn usb-poorten zijn geblokkeerd. Heel vervelend als je je netwerkkaart op een usb-stick hebt. Gelukkig werken de 2 voorste nog, zij het op een laag pitje. Ik zocht contact met Avast over dit probleem en werd benaderd in het Engels door iemand uit Tsjechie. De opdrachten die ik kreeg (iets met shields), kon ik niet uitvoeren omdat ik het gewoonweg niet begrijp - mijn IT-kennis daarvoor is te gering. Ben vooral gebruiker.

    Meer info
  • 95.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 80.0%
    • 100.0%
    25 oktober 2012

    Heb al jaren Avast tot alle tevredenheid. Heb allerlei anderen geprobeerd en uiteindelijk is Avast degene die voor mij het handigste en prettigste werkt.

  • 30.0
    • 40.0%
    • 40.0%
    • 20.0%
    • 20.0%
    10 september 2012

    Ik gebruik A Vast, op aanraden van anderen, nu 2 weken. Ik kan niet anders zeggen dat A VAST zijn naam eer aandoet. Mijn PC, met 2 quadcore processors, loopt nl om de haverklap vast en is zo traag als een schildpad in dikke modder. A Vast gaat er dan ook onherroepelijk van af.

  • 80.0
    • 80.0%
    • 80.0%
    • 80.0%
    • 80.0%
    9 april 2012

    ik gebruik nu bijna 3 jaar naar volle tevredenheid Avast. Deze doet niet onder voor betaalde antivirus software. In het verleden heb ik een poos Norton gebruikt, maar af en toe liep mijn pc daar erg door vast. Dat probleem heb ik niet met Avast. Wel vertraagd het soms mijn pc. Al met al een prima gratis product!

  • 75.0
    • 100.0%
    • 100.0%
    • 20.0%
    • 80.0%
    6 maart 2012

    Er word niets overbodigs geïnstalleerd en als het product je niet aanstaat laat het zich netjes en vooral probleemloos verwijderen zonder restanten achter te laten. Dit laatste is bij diverse (duur) betaalde programma’s meestal niet het geval. Via de interface is het goed naar eigen wensen aan te passen. verder werkt het goed samen met de door mij gebruikte programma’s.

Ook een review voor de Avast! Free Antivirus schrijven?

Schrijf zelf een review en help anderen met hun keuze

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
De FixMeStick is een usbstick die belooft virussen uit een Windows-pc te verwijderen.
me

ha lachen, "Beveiligings van de overheid" zoals vele al jaren weten loopt de overheid al jaren achter de feiten aan vooral...

Kun jij helpen?
waarom vind ik niets over de Norman Virusscanner betaalde versie ca.: € 40,00 per jaar. Ik ben al zeker 8 jaar bij Norman en heb nog nooit klachten gehad.
heer J. den Doop,
Stel een vraag
Laatste review
Bitdefender Internet Security 2012
F.G.H. Raijmakers
40.0 procent