De beste e-reader: ons advies

e reader2
We hebben e-readers van onder andere Sony, Amazon, BeBook, Bookeen, Archos en Kobo uitgebreid en onafhankelijk getest.

De e-readers zijn grondig getest op de veelzijdigheid, de leeservaring en het gebruiksgemak.

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Bespaar tijd en geld
en bekijk welke e-reader het beste is!

Heb je al een account? Log in

De beste e-reader?

Een goede e-reader hoeft niet duur te zijn. 2 voordelige e-readers krijgen zelfs het predicaat Beste uit de test! Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang!

Maak kennis

Beste e-reader

De testresultaten van de e-readers lopen behoorlijk uiteen: de beste scoort een 8,5 en de slechtste een 2,6. Van de geteste e-readers krijgen er 2 zelfs het predicaat Afrader! Gelukkig blijkt uit deze test dat een goede e-reader niet duur hoeft te zijn. Zo krijgt een e-reader van €92 het predicaat 'Beste uit de test'. 

Het vergelijken van e-readers loont! Log in of maak nu 2 maanden gratis kennis en bespaar direct geld door voor de beste e-reader te kiezen.  

Top 3 aandachtspunten uit de e-readertest

  1. Prijs: een van de duurste e-readers scoort een dikke onvoldoende! En dat terwijl een aantal goedkopere Beste uit de test zijn... 
  2. Aanraakscherm: een aantal e-readers scoort niet goed op het gebruiksgemak van het aanraakscherm.
  3. Gebruiksgemak: sommige e-readers zijn sterk verouderd en langzaam... 

Log in of maak nu 2 maanden gratis kennis en bespaar direct en kies voor de beste e-reader.

Gebruiksgemak

Op het gebied van gebruiksgemak scoren veel e-readers slecht. We kwamen hele slechte schermen, loodzware apparaten en onbegrijpelijke menu's in zeer gebrekkig Nederlands tegen, en soms al die dingen tegelijk.

Naast deze harde feiten zijn er ook andere factoren die invloed hebben op het gebruiksgemak. Zo is er veel verschil tussen schermgrootte en touchscreens. Deze aspecten zijn niet meegenomen in de testscores, want hier gaat het om persoonlijke voorkeur.

Log in of maak nu 2 maanden gratis kennis bekijk ons advies en je weet meteen wat de beste e-readers zijn.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  • De Consumentenbond test jaarlijks tientallen e-readers op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers. Nieuwe testresultaten worden 8 keer per jaar op de website gepubliceerd.
  • In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen dit onafhankelijk onderzoek blijven doen door de contributie van onze leden. Nog geen lid? Maak nu 2 maanden gratis kennis en profiteer direct van alle voordelen van een lidmaatschap.

Laatste review
Kobo Aura
M.M. Jonkman
44.0 procent
Kun jij helpen?
Ik wil een boek gekocht via Kobo op de kobo e-reader omzetten naar een andere e-reader. Maar dat lukt me niet. Hoe moet dat?
Olga ,
Stel een vraag
Laatste reactie op onze tests
Sony PRS-T3
Mark Sulsters

Ik was zeer tevreden met mijn Sony PRS-T3 behalve dat het toch wel lastig is dat je een lamp nodig hebt om in het donker...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!