Terug naar het overzicht 02-okt-2012

UPC Horizon: eerste indruk

UPC Horizon: review

Bekijk de video

Al meer dan een jaar geleden door UPC aangekondigd, maar nu is écht te bestellen voor nieuwe en bestaande klanten: de Horizon mediabox. En met deze lancering is het nu eindelijk ook bij UPC mogelijk om thuis live tv te kijken op een smartphone, tablet of laptop. Was het het wachten waard? [klik op de afbeelding rechts om de video te bekijken]

Handige app

De Horizon TV App is goed gelukt: je hebt keuze uit veel tv-zenders die je direct live kunt kijken. De zenders starten vlot op, maar het beeld heeft een wat lage resolutie. Wel zijn de zenders zonder haperingen te bekijken. Verder is er een tv-gids ingebouwd, waarmee je ook tv-programma's kunt opnemen, zelfs buitenshuis. De gids is overzichtelijk, maar het duurt even voordat alle informatie is verschenen.

Mediabox: traag menu

UPC Horizon TV app overzicht1Dan de Horizon mediabox, waar UPC ook flink zijn best op heeft gedaan. Het menu is onherkenbaar veranderd en ziet er modern en netjes afgewerkt uit. Om het menu overzichtelijk te houden, zijn veel functies ver weg gestopt. Hierdoor moet je veel vaker klikken dan om bijvoorbeeld informatie over een tv-programma te bekijken of om een opnametijd aan te passen. Daarnaast reageert het menu ook nog eens traag, net als de oude mediaboxen, die ook al geen snelheidsmonsters waren.

De nieuwe afstandsbediening maakt het ook niet makkelijker: veel knoppen die direct toegang gaven tot bepaalde functies, zoals bijvoorbeeld de info-knop of de DVR-knop, zijn niet meer. Je moet nu altijd via het menu werken om informatie op te vragen of instellingen te wijzigen.

Zoeken Zoekfunctie1

De verbeterde zoek-functie komt in het nieuwe menu prominent naar voren. Hiermee kun je met één zoekopdracht de tv-gids, de opgenomen programma's en Video On Demand doorzoeken. De resultaten die de zoekfunctie geeft zijn goed. Het zou een eenvoudige manier moeten zijn om snel een tv-programma te vinden, maar helaas is de invoer van een zoekterm vreselijk onhandig: alle letters van het alfabet staan op een rijtje en hier moet je van links naar rechts doorheen om de letters een voor een aan te klikken. Zeker door de trage reactietijd duurt dit wel even.

UPC heeft nog een tweede app aangekondigd, waarmee je de Horizon box kunt bedienen. Deze heet de UPC Horizon TV Remote App, niet te verwarren met de live-tv-kijk-app! Hiermee zou het invoeren van tekst een stuk eenvoudiger moeten worden. Wanneer deze afstandsbediening-app te downloaden is, is nog onbekend.

Persoonlijke kijktips

Nieuw zijn de persoonlijke kijktips die de Horizon mediabox geeft op basis van je kijkgedrag. Je vindt ze in het menuonderdeel 'Aanbevolen'. Of het goed werkt is in onze korte testperiode lastig te beoordelen, maar het lijkt er op dat de Horizon box een kort geheugen heeft. Wie op een dag een aantal kookprogramma's kijkt, vindt bijna alleen maar kookprogramma's terug onder de aanbevolen programma's, ook al heb je de weken daarvoor geen kookprogramma gezien. Mocht je het geen prettig idee vinden dat de mediabox zo nadrukkelijk bij houdt wat je kijkt, dan kun je deze functie ook uitzetten.

Foto's kijken

Je kunt andere apparaten, zoals je pc of tablet, verbinden met de Horizon mediabox. Hiervoor moet wel software van Twonky (een externe partij) gedownload worden. Gelukkig doet de monteur die de mediabox komt installeren dit ook voor je, want het hele proces is niet eenvoudig. Maar eenmaal geïnstalleerd, werkt het goed. Je kunt via het menu (wel vaak klikken) naar een van de apparaten om foto's, muziek en video's te openen die op dat apparaat staan opgeslagen.

Het is een toegankelijke manier om op deze manier op de bank vakantiefoto's te kijken. Helaas zien de foto's er wat korrelig uit en is het niet mogelijk een diavoorstelling te bekijken. Je moet de foto's nu een voor een openen, wat erg onhandig is.

Opnemen

Met de Horizon mediabox kun je tot vier zenders tegelijkertijd opnemen. Natuurlijk kun je met deze mediabox ook live televisie pauzeren en terugspoelen. Nieuw is dat je niet alleen de zender die je op dat moment kijkt, kunt terugspoelen, maar ook de zender die je daarvoor keek. Zo kun je met wat handig terugspoelen en zappen twee tv-programma's tegelijk kijken. Maar een van de twee programma's opnemen is eigenlijk handiger.

Je moet even weten dat je de opnames die je hebt gemaakt in het menu kunt terugvinden onder de allesomvattende naam "mijn media". De opnames worden niet meer in een lijst getoond met hun naam en datum wanneer ze zijn opgenomen, maar alleen als plaatjes. Dit ziet er gelikt uit, maar pas als je een plaatje aanklikt, krijg je meer informatie, zoals de programmanaam en tv-zender. Het is echt een gemis dat deze informatie nu niet meer in een oogopslag beschikbaar is.

Pluspunten

 • Je kunt tot vier zenders tegelijkertijd opnemen.
 • Foto's en video's die opgeslagen staan op je computer via de mediabox afspelen op je tv.
 • Met één zoekopdracht kun je zoeken in alle aangesloten media.
 • De Horizon mediabox zet HD-zenders automatisch op de juiste plek in de zenderlijst: bijvoorbeeld Nederland 1 op 1 en niet meer op 71.
 • Horizon TV App voor iPad en iPhone werkt vlot en handig en is voor alle UPC klanten met digitale tv en internet te gebruiken.

Minpunten

 • Op de afstandsbediening zijn veel directe knoppen verdwenen.
 • In het menu moet veel geklikt worden.
 • Het menu reageert traag.
 • In het overzicht van gemaakte opnames worden alleen afbeeldingen getoond, geen opnameinformatie.
 • Geen diavoorstelling van foto's mogelijk.
 • Tekst invoeren gaat zeer onhandig.
 • Video On Demand moet gehuurd worden via de mediabox, voordat je het kunt bekijken via de Horizon TV App.

Veel klachten over UPC Horizon

Bij de Consumentenbond zijn sinds de lancering van de UPC Horizon mediabox veel klachten binnengekomen. Mensen moeten lang wachten voordat de monteur komt en in sommige gevallen werkt de box niet goed, waardoor mensen geen internet, televisie of telefonie hebben. Ook geeft de mediabox in combinatie met veel televisies (met name Philips en Sony) een groene of roze gloed in het beeld. UPC erkent de problemen, lees hier hun reactie op vragen van de Consumentenbond.

Update: UPC Horizon panel

Bekijk de video

(13-2-2013) De problemen met de UPC Horizon mediabox zijn voor veel consumenten nog steeds niet voorbij. Om te zien hoe UPC de problemen oplost en welke gebreken open blijven staan, start de Consumentenbond het UPC Horizon Panel. Via een online vragenlijst houdt de Consumentenbond de vinger aan de pols over de problemen met de UPC mediabox.

Update: H2-update

(16-9-2013) In de zomer heeft UPC een grote update uitgerold die de grootste gebruiksproblemen met de Horizon mediabox moet verhelpen. De mediabox zou sneller, gebruiksvriendelijker en stabieler worden.We vragen het UPC Horizon Panel weer om hun mening. Hou de ontwikkelingen in de gaten op onze speciale pagina over het UPC Horizon Panel.

Update: UPC Horizon in TROS Radar

(14-10-2013) Het consumentenprogramma TROS Radar besteedde 14 oktober aandacht aan de problemen met de Horizon mediabox. De Consumentenbond introduceerde een hulppakket voor consumenten die nog steeds problemen ervaren met de stabiliteit, snelheid en het gebruiksgemak van hun Horizon mediabox.

Update: Meld uw problemen

(7-1-2014) Bij de Consumentenbond blijven klanten over UPC Horizon binnenkomen. Maakt u nog geen deel uit van ons UPC Horizon Panel? Vul dan de vragenlijst in.

Horizon TV is de klinkende naam die UPC heeft gegeven aan het nieuwe tv-kijken. Hiervoor introduceerde UPC in september 2012 een nieuwe mediabox en nieuwe apps voor iPhone en iPad. Ook kunnen UPC klanten met digitale tv en internet online tv kijken via de website www.horizon.tv. Hardware UPC Horizon1

Horizon mediabox

De Horizon mediabox is gemaakt door Samsung, is geschikt om HD te kijken en heeft een ingebouwde harde schijf van 500 GB. Hiermee kun je ongeveer 100 uur aan tv-programma's opnemen. Je kunt vier zenders tegelijkertijd opnemen. Het menu is vernieuwd en is uitgebreid met apps en persoonlijke kijktips.

Verbinden met andere apparaten

Nieuw is ook de mogelijkheid om andere apparaten in het thuisnetwerk te verbinden met de Horizon mediabox. Zo kun je bestanden, zoals foto's en video's, die opgeslagen zijn op je computer of tablet, via de mediabox bekijken op je tv. Hiervoor moet wel eerst de software van Twonky, een externe partij, geïnstalleerd worden.

Horizon TV app

Tv gids1Onder andere KPN en Ziggo hadden het al een hele tijd, maar nu is het ook bij UPC mogelijk om live televisie te kijken op je smartphone of tablet. Via de Horizon TV app kun je tot 80 zenders (afhankelijk van je abonnement) live kijken. Ook kun je de tv-gids en het Video On Demand aanbod raadplegen. Je kunt ook series en films uit Video On Demand via de app bekijken. Je moet ze dan wel eerst huren op je tv.

Alle UPC-klanten met digitale tv en internet van UPC kunnen de Horizon TV app gebruiken met hun 'mijn upc'-account, ook als ze geen Horizon mediabox hebben. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad. De Android-varianten worden begin 2013 verwacht. Wie geen smartphone of tablet heeft, kan ook op een laptop of pc live tv kijken via de website www.horizon.tv.

Nieuw abonnement

Nieuwe klanten die een abonnement met opnamefunctionaliteit nemen, krijgen automatisch de Horizon mediabox. Ook bestaande UPC-klanten kunnen overstappen naar een abonnement met de Horizon mediabox. De Horizon box is alleen te krijgen bij alles-in-een pakketten. Voorlopig wordt hij door een monteur gratis geïnstalleerd.

Deel bericht via:
Print

Alle reacties (221)

 • Ik heb 2 horizon tv mediaboxen geprobeerd . Waar ik niemand over hoor , is dat ze een heel vervelend geluid maken , zelfs als hij stand by staat . Een licht zoemend geluid . Vandaar dat ik weer overgestapt ben op mn oude pakket . Reageer op deze reactie
 • Heb de Horizon box nu vanaf November 2012, nadat ik een nieuwe tv had gekocht waar HD ontvangst mogelijk was en de oude decoder daar niet geschikt voor was,, ben tevreden over de tv kwaliteit zolang je maar niet via een vaste verbinding met het internet bezig was dan stoorde het beeld en liep soms vast, waarna de Horizen Box gereset moest worden, na de laatste update na bijna 1,25 jaar ben ik van dit problem verlost en werkt de horizon box naar tevredenheid . Reageer op deze reactie
 • postscriptum...bij de volgende bijdragen...ik had geen plaats meer om u te melden dat ik mijn Philips box gelukkig weer kon laten herstellen. Uit coulance en begrip voor mijn frustraties dat ze geen hardwarematig alternatief hadden, heeft UPC mijn oude box weer aangesloten. en me ook anderszins voor mijn tips voor verbeteringen beloond. Ik ben dolgelukkig nu te hebben ervaren hoe enorm goed sneller!! en ergonomisch de door hun afgedankte phillips Pace HD DVR (DCR8111) is,nu ik ervaren heb wat vooruitgang in praxis betekend... Tip ! Doe hem nooit retour ..laat hem repareren. UPC sluit trouwens géén Philipsen aan die niet bij hen gehuurd waren door zelfde klant. Dat is wel wreed, Tja ...ze moeten van die voorraad af tot de huidige all in box zijn naam eer aan doet...verdwijnen achter de ................;>)kleine tip via upc techneut. De Philips wordt héél heet door in de kast blazen lucht i.pv. uitblazen...even de draadjes omwisselen v.d. ventilator dit verlengt de levensduur. Reageer op deze reactie
 • Mijn P.hilips opnamebox ging stuk. Verdriet, want hij had 3 tuners en je kon opnames van schijf doorsluizen naar videorecorder. De horizon was al ergernis van de eerste minuut aan! Kwaliteit spdif kabel voor dig 5.1 geluid paste niet in het raster achterin. Het openingetje in het rooster was te klein, of ruimte tussen rooster en aansluiting te diep. Ik wou mijn M.arantz versterker gebruiken en sloot dan maar een tulp aan. Blijkt er géén volumeregeling te kiezen !(Wel voor de tv, maar niet voor het uitgangsniveau van de box zelf) Geluid was zo hard dat ik mijn versterker maar 2 cm open kon zetten. Afstellen is dan millimeterwerk. ( andere mediaboxen van upc hebben dit euvel niet) dan is er nog de beeld geluid synchronisatie als je tv en boxen wil horen. Met mijn S.amsung tv in combi met dit door Samsung zelf ontworpen apparaat was er alleen nog méér vertraging in te stellen. Krijg het niet synchroon. (alweer wél met P.hilips en de C.isco) ..wat een afgang voor de Horizon ontwerpers. Reageer op deze reactie
 • Bij tv kijken wordt ik gedwongen 3 seconden langer de infobalk te moeten dulden dan bij de andere UPC boxen ( 2 seconden minimaal instelbaar bij P.hilips en C.isco, en bij de horizon 5 seconden) irritant!! Zit in een verduisterde kamer omdat het info beeld ook nog eens van boven licht verduisterd wordt. (welke mafketel heeft dit toch voor ons beslist). Bij stoppen opname is het niet altijd overzichtelijk of het gelukt is. Favorieten zappen? haha daar heeft Samsung een sadistische grap uitgehaald. Series opnemen? Ja dat kan hij met verve:>) en hij doet zo zijn best dat hij alle24 h. herh. ook opneemt . (GRRR!!!) ook dáár is de philips en c.isco wél intelligent ontworpen. Dit apparaat is rechtstreeks uit de hel naar mij toe gekomen om mij met on-ergonomie te treiteren. De begeleiding van upc was voorbeeldig, merkte zelf schaamte, tja, vóór testers van upc, hoe hebben jullie dit on-ontwerp toch kunnen goedkeuren. Hoe heeft dit zo mis kunnen gaan. Je gaat verlangen naar weg van upc Reageer op deze reactie
 • Na een wat onwennige start en vele negatieve verhalen zijn wij sinds enige maanden in het bezit van de horizon. In het begin wel veel last van een vastlopend systeem maar de laatst tijd echt zonder problemen ! Het bleek dat de HDMI kabel niet van de juiste kwaliteit was - na het in gebruik nemen van de bijgeleverde kabel problemen verholpen. Enigste minpunt is het wifi signaal wat hier in huis niet verder komt dan de huiskamer . Al met al toch positief - mag toch ook wel eens gemeld worden toch? Reageer op deze reactie
 • Ik heb sinds een week de horizon media box. weet iemand hoe ik mijn films die om mijn computer staan, op de tv kan bekijken. Foto.s en muziek lukt wel, maar geen films? Reageer op deze reactie
 • reactie voor Gibril, Heb zelf een groen scherm gehad met hdmi kabel, mogelijk kunt u het zoeken in de beeld instellingen van de box- naar instellingen-opties- beeldinstellingen , daar de combinaties van b.v. rbg en lager uitproberen. Misschien lukt dat. succes Jan. Reageer op deze reactie
 • We hebben nog steeds problemen met Horizon, soms 2 a 3 minuten vast, blauwe scherm. We willen overstappen naar een andere provider Reageer op deze reactie
 • ik heb de Horizon opgegeven....Ben overgestapt naar digitale tv met sneller internet , een stap terug qua mogelijkheden voor de TV, maar ook dat kastje werkt niet naar behoren en geeft "niet thuis". Wel is UPC het enige doorgeefluik voor kabel-TV in Amsterdam. Als er alternatieven zouden zijn was ik er niet aan begonnen. De monopolie positie van UPC doet pijn als je nog oude goed werkende TV's in huis hebt die ik niet per sé op straat wil gooien... Reageer op deze reactie
 • we hebben steeds problemen en als je bel dan zit je meer als een half uur in de wacht moet de box iedere 2 uur uit en aan zetten soms stopt hij of word zwart en als je over wil gaan op een andere zender dan staat hij gewoon stil brbrbr Reageer op deze reactie
 • Hallo, helaas heb ik ook problemen gehad met de Horizonbox en daarvoor met de thomson modem doordat ik 2 tips kreeg 1 van UPC medewerkster en via een passage in de afspraakbevestiging UPC monteur ben ik in het kastje gaan kijken waar de kabel binnenkomt , de verbinding zat los reden onbekend vermoeden (trillingen van buitenaf door renovatie aan huis. kabel goed bevestigd en een wereld ging voor mijn open nu krijg ik ook de HD zenders binnen en download nog sneller aan aangegeven nl. 121 mb draadloos via de thomson werkt nu ook telefoon moet ik nog uit testen had de hoop al opgegeven dat dit nog ooit zou gaan werken. het plaatsen van de thomson en renovatie zijn gelijktijdig uitgevoerd veel ellende al ongeveer 2 jaar en ligt het aan de verbinding in het kastje van het huis waar je nooit inkomt je ziet problemen zitten niet altijd bij de leverancier Reageer op deze reactie
 • heerlijk, weer de oude box terug en het werkt zonder problemen zoals ook de 2e box steeds heeft gewerkt!!!! Na bijna 1 jaar met de Horizon box gekloot ben ik de box helemaal zat.5 monteurs die de aansluitingen/bekabelingen elke keer aanpassen en nieuwe box, update en afstandbediening kunnen ze het niet oplossen, gewoon een klote box. 1 monteurs wilde mij wijs maken dat ik geen goede tv had, uit het top sigment van philips, prutser!!! Reageer op deze reactie
 • Wil graag mijn ongenoegen kwijt wat betreft het functioneren van het horizon pakket. Het feit dat ik op zaterdagavond om 23 00 hier zit te tikken, geeft al aan hoe groot de irritatie is. Na de grote software update, heb ik de box alleen maar vaker moeten resetten!! Kanalen lopen vast als je snel wilt schakelen van kanaal naar kanaal, het besturingssysteem loopt regelmatig vast. Denk hierbij aan de balk onderin het scherm die niet weggaat, mijn media wat traag reageert of vastloopt en nog wel van zulke ongenoegen. Verder is de snelheid van het internet ook niet super, maar dat was het al vanaf de aanschaf niet. ik weet dat draadloos internet langzamer is dan een vaste aansluiting, maar met de opkomst van de tablets mag daar wel eens naar gekeken worden. Volgens zijn de laptops ook al een tijdje niet weg te denken....Aangezien UPC niet via mail te bereiken is zal ik dus maandag met dikke nek een upcwinkel lastig moeten vallen. Betaal ik hier ca. 80 euro per maand voor!! Reageer op deze reactie
 • beeld slaat 4 x binnen tien minuten 2 seconden op zwart, is een probleem tussen upc en philips, ze hebben me van alles wijsgemaakt,monteur langs geweest heeft hier wat rond gelopen en alles gecrontroleerd,conclusie ligt aan upc ik moest maar een versterker kopen dat horizon kastje de tv niet ziet maar de versterker, nu hebben ze me 2de horizon gestuurd maar nog steeds om de zoveel tijd op zwart, ik betaal de rekening niet meer en ze moeten maar eens met iets goed komen,iedereen wordt hier van t kastje naar de muur gestuurd,upc krijg de tyfus met je zooi en gelieg en kom uw rommel maar halen,ik ben het zat en doe er niets meer voor, mvrg een toekomstige kpn of wie dan ook klant Reageer op deze reactie
 • Nu met mijn 2e horizonbox bezig, 5 monteurs over de vloer gehad, aparte modem voor internet en bellen gekregen, updates geïnstalleerd, gereset, hdmi kabel wel- dan weer scart, zucht, ........het gaat het gewoon niet worden die horizonbox. ben nu aan het kijken naar een andere provider. Reageer op deze reactie
 • De standaardbox weer geinstalleerd en de horizon de deur uitgedaan. Twee horizonboxen verder, van H1 naar H2 zonder essentiele verbeteringen en 4 bezoeken door een (niet altijd even deskundig) monteur (het mag wat kosten) was ik was het amateuristisch gedoe zat. UPC is marktleider in slecht functionerende soft en hardware. Helaas kunnen de veelal vriendelijke en behulpzame mensen met weinig technisch inhoudelijke bagage aan de helpdesk de magere technische kwaliteit niet helpen oplossen. Ik wacht nu rustig opgrade H3, H4 en evt. H5 af totdat een bruikbaar, inuitief te bedienen en met weinig "muisklikken" te doorlopen systeem leverbaar is en zonder al die onzinnige thumbnails datgeen snel naar voren tovert waar ik naar op zoek ben. Een product dus dat vanuit de gebruikerswensen is ontwikkeld. Als de forums niet meer bol staan van de serieuse klachten en consumentenorganisaties niet worden bestookt met problemen is het wellicht weer eens tijd om over een horizonavontuur na te denken. Reageer op deze reactie
 • We zijn nu al weken bezig met onze Horizon media box die keer op keer storing geeft. Meerdere kanalen werken soms uren / dagen niet, het beeld blijft stil staan, of verspringt constant. Er is nu 3 x een monteur geweest, 3 middagen vrij moeten nemen en nog steeds is het probleem niet verholpen. Volgens de monteurs ligt het probleem niet in huis, alles is ondertussen nagekeken en vervangen, maar problemen blijven. Nu weer ruim uur aan de lijn gezeten met klantenservice maar je word niet netjes geholpen. de eerst volgende afspraak kan op 21 augustus gemaakt worden, wat betekent dat ik ruim 2 weken zonder digitale televisie zit. Als ik daar wat over zeg, zegt mevrouw doodleuk dat ik dan maar analoog moet kijken. Ik betaal een hoop geld elke maand om digitaal te kijken, dus verwacht ik ook dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost en niet over 2 weken. Ik heb nu al 3 middagen vrij moeten nemen, wie gaat die onkosten vergoeden Reageer op deze reactie
 • Ik was heel blij met horizon, ik heb geen horizon-box maar gebruik horizon op mijn laptop. In het begin had ik af en toe dat de stream een minuutje naar voren of naar achter sprong. Ik weet dat aan de nieuwigheid. We zijn nu vele maanden verder en in plaats van beter wordt het alleen maar slechter. Voortdurende haperingen en ook heel vaak dat er een fout optreed en er geen beeld meer is. Ik zie via horizon zelden hele programma's achter vaak een stukje, daarna weer geen beeld. Ik heb vreselijk te doen met mensen die ook van horizon afhankelijk zijn voor hun digitale TV, wij hebben gelukkig nog het oude systeem. Dit is de enige reden waarom ik niet klaag, horizon is voor ons "extra", maar eigenlijk alleen extra ergernis. O ja, internet werkt wel naar behoren, vandaar dat mijn conclusie is dat het bij de aanvoer van het signaal zit en niet in de bandbreedte hier lokaal. Reageer op deze reactie
 • ik heb de horizonbox maar heb geen problemen met tv en telefoon. internet is niet erg stabiel en valt regelmatig uit. Het grootste probleem is printen met WiFi. Dit wordt door de box geblokkeerd en geldt ook voor de scanner. ik heb een Epson De helpdesk van Epson weet van het probleem van UPC en heeft mij de instellingen gegeven om in de box aan te passen. ik weet niet hoe dat moet en UPC zegt dat ze dat niet ondersteunen dus lekker klantvriendelijk. Op het internet kom ik deze klacht vaker tegen. Printen via de normale cisco modem werkt wel maar daar valt internet nog vaker uit. Helaas nog niemand gevonden die mij kan helpen dus ik overweeg naar KPN te gaan. Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik heb een abonnement afgesloten bij upc maar, na 2 dagen en een paar telefoontjes met upc had ik nog steeds geen ontvangst. Upc stuurde een monteur langs en die vertelde mij dat het niet mogelijk was...
channah
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
UPC3 Geschikt voor UPC2
Mart

Ook hier problemen. De c1 werkt wel Maar elke keer als de t wordt aangezet authentificeert de module steeds. Ergerlijk....