Terug naar het overzicht 18-jul-2012

3D LED-tv met internet: eerste indruk

Aldi 3D led-tv met internet: review

Aldi tv 4Niet zo goedkoop

Een tv in de aanbieding bij de Aldi: je bent geneigd direct te denken aan een goedkope deal. Dat valt tegen: in onze productvergelijker vind je 15 televisies  met dezelfde grootte uit 2012 voor minder dan €700. Enkele daarvan hebben net zoveel mogelijkheden (3D, Smart TV) als deze Aldi televisie.

Dikke rand

Aldi gaat niet mee met de laatste mode: de rand rondom de tv is namelijk best dik, waar een zo dun mogelijk randje de trend is. De tv is aan de zware kant, dus het is even onhandig om hem uit de doos te krijgen, maar verder is hij snel klaar voor gebruik. Grappig is dat er een schroevendraaiertje wordt meegeleverd om de voet te monteren. Zo'n service hebben we nog niet eerder gezien.

Niet helemaal scherp

Als je de tv uit de verpakking haalt, valt direct op dat het scherm erg sterk reflecteert. Zeker bij donkere beelden is dit behoorlijk storend. Het beeld met de standaardinstellingen is wat flets en lijkt ook minder scherp. Dit is wel enigszins te corrigeren via de beeldinstellingen. Bewegende beelden lopen niet helemaal vloeiend. Ook heeft de tv last van 'clouding' waarbij de achtergrondverlichting niet helemaal gelijkmatig over het scherm verdeeld is. Dat zie je vooral bij (hele) donkere beelden.

Geen bas

Het geluid mist lage tonen, maar zou waarschijnlijk een middenmoter zijn in onze test qua geluidskwaliteit: niet echt goed, niet echt slecht. Als je het geluid van de tv stil zet, blijft een icoontje permanent in beeld staan: vervelend.

Aldi tv 8Prima 3D

Het 3D-effect is goed en vergelijkbaar met wat we eerder zagen bij televisies van LG en Philips die gebruik maken van dezelfde passieve 3D-techniek. Er worden vier stevige 3D-brillen meegeleverd, die prettig zitten.

Fly Mouse

De Fly Mouse afstandsbediening is slim bedacht, maar had beter moeten worden uitgevoerd. Het toetsenbord werkt prettig, maar er zit vertraging in het typen. Nog vervelender zijn de alternatieve letters (é, ï  en â enz) die op onverklaarbare momenten in beeld verschijnen. De muisfunctie is handig: je wijst met de afstandsbediening naar het scherm en ziet de cursor meebewegen. Je kunt ook iets selecteren door erop te klikken. Groot nadeel is dat de cursor niet vastzit aan de plek waar je op richt. Hierdoor kan het zijn dat je al op de bovenhoek van het scherm wijst, terwijl de cursor pas halverwege is. Dit werkt niet prettig: je moet krampachtig bewegen om de cursor op de goede plek te krijgen.

Smart TV

Om het Smart TV menu te opnenen, moet je de 'source' knop gebruiken waarmee je van ingangssignaal wisselt. Dat is niet handig. Het menu ziet er wel overzichtelijk uit. De webbrowser werkt snel, zeker in combinatie met het toetsenbord. Jammer is dat scrollen niet zo handig gaat: soms lukt dit met de pijltjes op de afstandsbediening, soms met de knoppen 'page up' en 'page down' en soms met de muis. Ook niet altijd duidelijk is hoe je moet teruggaan naar het vorige scherm of menu.

Android apps

De Smart TV functie draait op Android 2.3, dat ontworpen is voor smartphones. Er zijn slechts een paar apps voorgeinstalleerd (onder andere Gmail, Google Maps), de rest moet je zelf downloaden in de Google Play Store. We probeerden Angry Birds, RTL XL en Uitzending Gemist. Het installeren ging erg snel en ze werkten alle drie. Het is wel overduidelijk dat deze apps niet voor televisie zijn ontworpen. Zo is de beeldkwaliteit van de uitzendingen van RTL XL duidelijk afgestemd op smartphone: op de tv was de resolutie veel te laag.

Pluspunten

 • Goed 3D-effect (passieve 3D-techniek);
 • Eenvoudig te installeren;
 • Toetsenbordje op Fly Mouse afstandsbediening;
 • Smart TV functies op basis van Android: veel apps, goede menu's.

Minpunten

 • Helemaal niet zo goedkoop;
 • Sterk reflecterend scherm;
 • Beeld is niet helemaal scherp en vloeiend;
 • Weinig lage tonen in het geluid;
 • Fly Mouse afstandsbediening werkt niet vlekkeloos;
 • Apps in de Google Play Store zijn niet ontworpen voor tv.

Conclusie

De Aldi 3D 42" LED-tv met internet werkt naar behoren, maar springt er op geen enkel aspect écht uit. Het beeld is wat flets, de Fly Mouse is leuk bedacht, maar niet goed uitgewerkt en de internetfunctionaliteit op basis van Android is origineel, maar niet geoptimaliseerd voor televisies. Ook is de prijs aan de hoge kant - het is niet echt een koopje. Voor dit geld zijn er zeker goede alternatieven te vinden.

Vanaf woensdag 18 juli heeft Aldi een '3D led-TV met internet'  in de aanbieding voor €699. De lcd-led-tv heeft een schermdiagonaal van 107 cm (42 inch) en is full hd. Hij wordt gemaakt door MT Logic, een fabrikant die vaker televisies levert aan Aldi, onder het typenummer LE-427118MT.

3D

Deze Aldi-tv is geschikt voor 3D-televisie. Er worden vier 3D-brillen meegeleverd. De tv werkt met de passieve 3D-techniek en kan 2D-beelden omzetten in 3D. Let op: om 3D-films te kunnen kijken, heb je een 3D-Blu-rayspeler nodig en de film op een 3D-Blu-raydisc. UPC en Ziggo bieden ook enkele 3D-films aan via hun video-on-demand functie.

Fly Mouse

Via wifi of de ethernetaansluiting verbind je de tv met internet. De tv maakt hiervoor gebruik van het Android besturingssysteem, iets dat we nog niet eerder gezien hebben. Er is een internetbrowser en je kunt apps downloaden in de Google Play Store. Je hebt dus erg veel keuze, maar jammer is wel dat de apps duidelijk ontworpen zijn voor smartphone of tablet en niet voor televisies. Naast de gewone afstandsbediening wordt een draadloos toetsenbordje meegeleverd, die 'Fly Mouse' wordt genoemd. Met dit toetsenbordje kun je ook de cursor over het scherm bewegen .

Geen certificering

De tv heeft een ingebouwde tuner voor digitale tv via de ether (dvb-t), zodat je met een insteekkaart KPN Digitenne kunt ontvangen zonder een decoder. Ook voor de kabel (dvb-c) is een digitale tuner ingebouwd, maar de tv is niet gecertificeerd door UPC en Ziggo voor het gebruik van hun insteekkaart.  Op de website van MT Logic wordt wel aangegeven dat de tv hiervoor geschikt is. In de praktijk werkt het ook met Ziggo (met UPC niet getest), maar zonder certificering geven UPC en Ziggo geen garantie dat digitale tv te ontvangen is en blijft met de insteekkaart.

Aldi actueel

Deze tv is een 'Aldi actueel-artikel'. Dat betekent dat het product slechts een korte periode te koop is. Aldus Aldi worden de best verkopende producten na een tijdje opnieuw te koop aangeboden. Het kan dus zijn dat deze tv nu snel uitverkocht raakt, maar binnenkort toch weer te koop is.

Enkele specificaties op een rijtje:

 • Geschikt voor 3D (4 passieve 3D-brillen meegeleverd);
 • Ingebouwde digitale tuners voor ether (dvb-t) en kabel (dvb-c);
 • Internetbrowser;
 • Apps (Google Play Store);
 • Tweede afstandsbediening 'Fly Mouse' meegeleverd;
 • Opnamemogelijkheid op externe harde schijf via usb;
 • 3 hdmi-aansluitingen;
 • 3 usb-aansluitingen;
 • Ethernetaansluiting;
 • Wi-fi;
 • Energielabel B;
 • Nederlandstalig menu.

Benieuwd wat wij van de Aldi 3D led-tv met internet vonden? Lees onze review.

Deel bericht via:
Print

Alle reacties (49)

 • Vreemd Robert, ik heb Ziggo en de CI+ module werkt bij mij prima, hoewel ik 'm niet nodig heb / weinig gebruik omdat ik een CISCO HD tuner met harddisk heb. Zoals door anderen al aangegeven moeten wel alle instellingen kloppen, Verder natuurlijk alles via HDMI aansluiten, met kwalitatief goede kabels. Geluid is inderdaad slecht, dus via digitaal/analoog converter naar 5.1 audiosysteem. En dan is 't prima. Ik heb 'm gekocht op de eerste dag dat hij door Aldi geleverd werd, nu bijna twee jaar geleden. Slechts een klacht: de app voor het weerbericht in de smart-TV kan geen weergegevens meer ophalen. Waarschijnlijk is de betreffende server niet meer online, Voor Anita: de afstandsbediening (model XX-A412198) is voor 19,95 (!) bij MTlogic te koop. Reageer op deze reactie
 • Waardeloze rot televisie. Dat CI+ module van Ziggo is ook een fabeltje, want Ziggo ondersteunt dit merk televisie niet eens, waardoor er geen passende CI+ module voor deze tv is als je Ziggo hebt. Gewoon een leugen/ misleiding dus. Bijgeleverde toetsenbord hapert. En nu ging enkele weken geleden mijn televisie ook nog helemaal stuk, (hij is 9 maanden oud..) Service is ook belabberd, want na alle gegevens doorgemaild te hebben, kassabon en garantiebewijs, heb ik in deze weken nog helemaal niets van de monteur gehoord. Kortom, de televisie is waardeloos, en de service is net zo waardeloos. Conclusie: koop NOOIT dit soort artikelen bij de Aldi! Reageer op deze reactie
 • Hoi, de juiste instellingen bij deze TV zijn van groot belang Om een zeer scherp en mooie beeld te krijgen dient je bijbehorende systeem input en uitputs aan elkaar goed afstemmen. Wat betekent dit? Heb je een KPN, UPC, Ziggo dan Jouw ontvanger is de input voor de TV en bidt verschillende mogelijkheden qua uitput naar de TV. De meest belangrijke parameteres zijn de volgende: 1) Signal uitput : dient HDMI te zijn, 2) Kleur : bij deze MT Logic de beste kleur keuze zal YCbcr 4:4:4 best afbeelding gaat geven. 3) Aansturing : Ik hen een draadloos muis en toetsenbord (gekocht voor 10 euro ook bij ALDI) via USB aan de TV gesloten. Werkt perfect dus de elende van afstand bedining als aansturing kun je hier verhelpen N.B.: Ik kochte deze TV alleen voor de energie gebruik (65W). met de oude plasma van (380W) heb ik de kosten van deze TV binnen 3 maanden binnen gehald. Net als jullie ben ik door energie leverancieren dit jaar 400 Euro extra bestolen van mijn inkomen Reageer op deze reactie
 • @anita: Misschien kan de fabrikant MTlogic u verder helpen: http://service.mtlogic.com/ Reageer op deze reactie
 • ik heb zoek een afstandbediening voor de tv type tft 3263 hd waar kan ik die kopen Reageer op deze reactie
 • Ik heb deze tv 1 jaar geleden als aanbieding voor 350 euro gekocht en ben er tot nu toe zeer tevreden over. Reageer op deze reactie
 • gekke vraag zou ik mogen vragen bij welke aldi u hem heeft gekocht hier vragen ze namelijk er nog 550 voor Reageer op deze reactie
 • ik heb deze tv pas aangeschaft voor 300 euro bij de ALDI maar werkt goed heb er plezier van atb werkt goed mooi beeld gemakkelijke bediening internet snel perfecte tv voor die prijs Reageer op deze reactie
 • heeft u inmiddels een werkende code van kpn gekregen? ik ben al even bezig maar krijg de afstandsbediening maar niet werkend Reageer op deze reactie
 • heeft u inmiddels een werkende code van kpn gekregen? ik ben al even bezig maar krijg de afstandsbediening maar niet werkend Reageer op deze reactie
 • welke bestandsformaten kan de usb van MTlogic. De LE-427118MT aan bv. divx,avi,etc Reageer op deze reactie
 • Over Aldi in het kort. PC''s (Medion) en dergelijke kan je prima bij Aldi kopen. Het is een goed merk en wordt door onder andere ook bij Paradigit verkocht. Over TV''s heb ik mijn twijfels. Ik heb een eerder type MT Logic TV gekocht bij Aldi en deze is al twee keer vervangen, met nu mogelijk een derde maal. Goede service wel onder garantie en ze komen aan huis. Waarschijnlijk heb ik gewoon pech gehad, zo gaat het soms met die dingen. Over het algemeen ben ik tevreden over MT Logic. Reageer op deze reactie
 • Hoi, ben je er al achter?? Heb 2 weken terug de tv gekocht maar ik kan de afstandsbediening van de tv ook niet instellen. De code zou 00BT zijn maar die kan ik niet invoeren. In de afstandsbediening van interactieve tv van kpn. Reageer op deze reactie
 • Er komt een bepaalde indringende geur vanuit de omlijsting sinds eerste gebruik, na 4 weken nauwelijks afgenomen. Service via tristar, hebben beloofd tv te ruilen gaat minstens nog eens 2 weken duren. Tevens doet de smart tv functie op basis van android het niet meer, plots mee opgehouden. Ik vind het een waardeloze tv, slechte kwaliteit, slechte service. Aldi wil geen geld teruggeven omdat ik na 30 dagen aan de bel trok. Waardeloos Aldi, koop je pc of tv nooit bij de Aldi. Reageer op deze reactie
 • Zeker weten ga ik weer voor een pc weer naar de Aldi ,we zijn er zeer tevreden over, Ik zit me te bedenken dat we veel Aldi spullen hebben harde schijven kids netbooks enz Nu de tv en inderdaad waardeloos geluid en ik ben toch niet veel eisend maar manlief wel dus staat de intelatie ook maar aan helaas kan de Wii en de PlayStation er niet op . dus twijfel ik of we hem houden ook vind ik het beeld erg glimmen ,mijn ogen gaan er zeer van doen Reageer op deze reactie
 • Heeft iemand ervaring met surround systeem op deze tv aansluiten? Heb namelijk bij een aantal kanalen wel geluid op mijn surround en sommige kanalen niet. Brainpower56@ hotmail.com Reageer op deze reactie
 • Heb er net 1 gekocht , ben op zoek naar koptelefoonaansluiting want ik sluit normaal tv aan via top instalatie , ik kan hem niet vinden !! Reageer op deze reactie
 • @ Bertus: Voor het geven van advies is dit platform te beperkt. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het apparaat of wend u tot de verkoper. Hij is verantwoordelijk voor de deugdelijkheid van de door hem verkochte artikelen (en de gebruikersondersteuning). Reageer op deze reactie
 • Hoi Hoe hebt u de internet gedeelte geinstaleerd krijg het niet voor elkaa. wel verbonden met de router,maar de standaard pagina van google werkt niet groet Bertus Reageer op deze reactie
 • Beste mensen Heb de 32"smart tv bij aldi gekocht,alles werkt mooi beeld ook via kabel,maar de internet gebeuren krijg ik niet voor elkaar,de google pagina bestaat niet zegt hij steeds,wel ben ik verbonden met de router,kan het zijn dat bereik niet te hoog is of ???? Wie kan mij helpen. groet Bertus Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Lgw

Onze 47PFL6158K/12 heeft precies dezelfde kuren. Inmiddels is de tv al twee keer gerepareerd. De eerste keer is het moederbord...

Laatst gestelde vraag
Als een bestelling pas over 3 maanden te leveren is, heb ik dan het recht om de bestelling te annuleren en mijn geld terug te krijgen, ondanks dat van tevoren al op de website stond aangegeven dat het...
Bart
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Panasonic TX-47AS740E
W.H. Visscher
93.3333333333333 procent