Terug naar het overzicht 01-jun-2012

Oranje Gadgets: eerste indruk

Oranje-gadgets: review

Wat vind jij?

Nederland kleurt oranje tijdens het EK Voetbal. Ook fabrikanten pikken graag een graantje mee van deze Oranjekoorts. Oranje, rood-wit-blauwe gadgets en andere goodies zijn niet te missen in de winkels. Sommige krijg je gratis, voor andere betaal je een klein bedrag. Zou jij een bepaald product kopen alléén omdat je er een Oranje-gadget bij cadeau krijgt? Laat het ons weten onderaan deze pagina, of via onze Facebookpagina. De leukste reacties plaatsen we bij het product.

heineken.4321.335Heineken: Shirt met rugnummers

Gratis bij een krat Heineken.

Wat is het?
Het biermerk Heineken komt dit jaar met een speciale actie waarbij supporters van Oranje met een oranje shirt als één achter het team staan en samen de EK-titel binnenslepen. Ieder shirt heeft zijn eigen code, en is verkrijgbaar bij verschillende Heinekenproducten. Maak je een foto van jezelf met het rugnummer en upload deze naar Facebook dan maak je dagelijks kans op diverse prijzen. De hoofdprijzen zijn volledig verzorgde reizen naar een wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het komende EK in Polen en Oekraïne.

thuistap_vkPhilips EK Thuistap (speciale versie van Philips PerfectDraft t.w.v. €219)

Krijg je bij: overstappen naar Nederlandse Energie Maatschappij.

Wat is het?
Met deze thuistap kun je thuis genieten van een koel zelf getapt biertje. De PerfectDraft HD3620/25 beschikt over een echte taphendel en een LCD-display met aanduiding van temperatuur, hoeveelheid en versheid. Het apparaat heeft een capaciteit van 6 liter en houdt het bier op een temperatuur van 3 °C 30 dagen vers. Voor deze thuistap zijn tapvaten van een reeks populaire biermerken beschikbaar.

Zou jij voor deze thuistap een overstap maken naar een andere energiemaatschappij?

01.-AH-EK-Mannen-vs-Vrouwen-teamschildAlbert Heijn: Mannen tegen de Vrouwenpoule

Dit jaar geen Beessie, Welpie of Wuppie. Albert Heijn gooit het over een andere boeg met een Mannen tegen de Vrouwen Poule om duidelijk te maken wie er nu echt het meeste verstand van voetbal heeft

Wat is het?
Voorspellen de vrouwen een wedstrijduitslag goed, dan krijgen de dag na het duel vrouwen korting op een vrouwenproduct. Winnen de mannen, dan is er een korting voor alle mannen van Nederland. De actie wordt ondersteund met een speciaal verzamelalbum met informatie en statistieken over de tegenstanders van Oranje. Bij iedere €10 krijgen klanten een zakje met vijf plaatjes van Oranje-opponenten.
 
Naast een Facebook app en voetbalplaatjes verkoopt Albert Heijn ook Voorspelsjaals, Voorspelhoeden en Voorspelbretels met een score-schuifsysteem dat de voorspelde stand toont.

Doe jij ook mee aan deze AH actie?

geluksvogeltjesC1000Geluksvogeltjes

Bij iedere 15 euro aan boodschappen krijg je een gratis Geluksvogeltje. Daarnaast ontvang je bij geselecteerde producten speciale Spelersvogeltjes. Dat zijn vogeltjes met het hoofd van een aantal Oranje-spelers erop.

Wat is het?
Waar Albert Heijn dit jaar geen welpies, beessies of andere figuurtjes verspreidt, doet C1000 dat wel met zijn Geluksvogeltjes. Het werpt zijn vruchten af, want er zijn al miljoenen vogeltjes over de toonbank gegaan. De Geluksvogeltjes kun je overal op plakken en worden in verschillende versies uitgegeven.

Koop jij nu bewust je boodschappen bij C1000

Tuc Oehhh! Kussen TUC Oehhh!-kussen 

Het TUC OEHHH!!! kussen is tot en met woensdag 6 juni exclusief verkrijgbaar bij C1000 bij aankoop van drie TUC-producten.

Wat is het?
Een kussen om op te zitten en de wedstrijd van Oranje mee te beleven. Leun je naar voren, of spring je van de bank dan komt het geluid Oehhh! uit het kussen.

Zou jij nu TUC gaan kopen?

Bavaria jurkBavaria jurkje 2012: V-Dress

Voor €9,99 bij een 6-pack Bavaria

Wat is het?
Bavaria gaat op herhaling met een nieuw Oranje-jurkje. De V-Dress is speciaal voor dit EK ontworpen door de Nederlandse Modetweeling Spijkers en Spijkers. De V staat voor Victory en voor de maximale steun van vrouwelijk Nederland om de overwinning te behalen.

Trek jij straks ook een V-Dress aan?

EK kratstoelEK Kratstoel

Te koop voor €15,95 + €6,75 aan verzendkosten
Ook gratis aangetroffen bij een halfjaarabonnement op Veronica Magazine.

Wat is het?
Een oplossing om extra zitplaatsen in huis te creëren. En, wel zo makkelijk als je meteen een biertje wilt pakken. Klem het zitje op een krat bier en je hebt een zitplaats en bier binnen handbereik. Een opener zit aan de voorkant van de stoel, dus dat is wel zo makkelijk.

Heb jij er ruim €20 voor over of een abonnement op Veronica Magazine om zo'n kratstoel in huis te halen?

gijpvogelKruidvat: Gijpvogel

De Gijpvogel krijg je gratis bij aankoop van diverse actieproducten.

Wat is het?
Raak je de buik van de Gijpvogel aan, dan zal de Gijpvogel beginnen te schaterlachen zoals zijn verre achterneef René van der Gijp. De Gijpvogel heeft ook zijn eigen humoristische website en een EK-plaat (Gijp die Cup) uitgebracht.

Koop jij de speciale Kruidvatproducten om zo'n Gijpvogel te bemachtigen?

JuichbandjesPlus: EK Juichbandjes

Krijg je bij: Elke €15 aan boodschappen en bij speciale actieproducten.

Wat is het?
Klanten van Plus ontvangen gratis een zakje met één van de 32 beschikbare EK Juichbandjes. Er zijn zestien verschillende Oranje bandjes en zestien bandjes van de deelnemende Europese landen.

Ga jij naar Plus om deze juichbandjes te sparen?

Oranje BuddiesCoop: Oranje Buddies

Oranje Buddies zijn gratis bij aanschaf van verschillende actieproducten uit het assortiment van de supermarkt of bij besteding van elke €20.

Wat zijn het?

Oranje Buddies zijn kleine, grappige figuurtjes waar geluid uit komt. Ze zijn niet nieuw. Al tijdens het WK van 2010 riepen de kinderjury's van Vara Kassa en Editie NL de Oranje Buddie uit tot leukste gadget.

Ga je nu direct naar Coop om Oranje Buddies te 'scoren'?

SpelersbusSpar: Spelersbussen

Bij aankoop van speciale actieartikelen naar keuze ontvang je elke week gratis spelersbussen.

Wat is het?

De spelersbussen zijn miniatuur touringcars beschilderd met de vlaggen van de landen die meedoen aan het EK. De Nederlandse Oranjebus schijnt oververtegenwoordigd.

Ga jij nu naar de Spar om die bussen te bemachtigen?

oranje-bandanaPedigree/Frolic: Oranje bandana

Koop 3 snacks* van PEDIGREE® of FROLIC® en je krijgt een gratis Oranje bandana voor de hond.

Wat is het?

Een bandana is eigenlijk gewoon een grote zakdoen die je om je hoofd of nek kunt dragen. Er zijn mensen die zo'n 'kledingsstuk' ook om de hals van hun trouwe viervoeter draperen. Gek genoeg zijn het juist wielrenners Marco Pantani en Johan Museeuw die de bandana in de jaren 90 van de vorige eeuw populair maakten.

Overweeg je nu tóch je hond een snack van PEDIGREE® of FROLIC® te voeren?

ing-straatstadion-ingING: Straatstadion

Open je voor 2 juli een Kinderrekening bij ING en stort je €25, dan krijg je het ING Straatstadion cadeau.

Wat is het?

Het stadion is een draagbaar gadget waarmee je op straat een wedstrijd van Oranje kunt naspelen. Met een timer die start met het Wilhelmus en dat een fluitsignaal geeft na 45 minuten en knoppen waarmee je de goals kunt tellen en die je een echt applaus geven. Bij het scoren klinkt er applaus én gejuich, net als in een écht stadion.

Nu toch maar een kinderrekening openen bij de ING?

Deel bericht via:
Print

Alle reacties (30)

 • het is echt commerciële kermis Reageer op deze reactie
 • ik neem het mee voor de kinderen, zodra die op een leeftijd zijn dat ze het niet leuk vinden geef ik het weg aan een aanwezig zijnd kind of neem het niet aan. ik koop niet iets wat ik niet wil of nodig heb. Reageer op deze reactie
 • Als ik het artikel tóch nodig heb, koop ik het wel. De oranje rotzooi die er bij geleverd wordt geef ik aan iemand anders (meestal een kind) of ik gooi het weg. Als je al die oranje spullen nou na het EK nog kon gebruiken, was het misschien iets anders. Voor vrijwel al die troep is de vuilnisbak echter nog te veel eer. Kortom: ik koop een artikel zeker niet omdat er iets in de kleur oranje bijgeleverd wordt (eerder het tegendeel). Reageer op deze reactie
 • Ik zou niet specaal een product kopen omdat er iets bij zit. Artikelen koop ik alleen maar omdat ik ze nodig heb, als ik er dan gratis iets bij krijg, neem ik het wel aan. Reageer op deze reactie
 • Ik peins er niet over die hele voetbal hysterie wordt ik niet goed van ik doe niet mee. Reageer op deze reactie
 • Nee dat zou ik niet doen want ik vindt voetbal hysterie verschrikkelijk. Voetbal trouwens ook!!!! Reageer op deze reactie
 • Nee, hier doe ik niet aan mee. Als ik het product toch al wilde kopen en ik krijg er iets bij is dat leuk, maar dan liever een echt gebruiksvoorwerp dan oranje rommel. Er is echt een overdaad aan oranje- en EK spullen momenteel. Reageer op deze reactie
 • Ik zal geen producten gaan kopen omdat er een gadget bij zit. Ten eerste heb ik een bloedhekel aan voetbal en heb ik niks met oranje Ten tweede is het te absurd voor woorden dat de winkeliers overal geld uit proberen te slaan Reageer op deze reactie
 • Het kan haast niet anders of de consument betaalt het gelag. Neem bijvoorbeeld het geluksvogeltje (gek genoeg staat hij niet op de lijst hierboven) van C-1000. Dat ding wordt ons aangesmeerd in een 3 minuten (!) durende tv-reclame. Er is "gelukkig" ook een verkorte versie. Maar wie betaalt dat allemaal? Wij natuurlijk, verwerkt in de prijzen van deze supermarkt. Reageer op deze reactie
 • Leuke EK-gadget. Hoop dat-ie binnenkort in de winkel komt of misschien dat hij afgekeurd is. Ik weet 't niet. Maar het is een dubbel plamuurmes om te klappen en achterop uiteraard een bieropener voor de mannen. Plaatje staat op: imageshack . us / f / 525 / plamuurtje . jpg Reageer op deze reactie
 • Ik word altijd een beetje achterdochtig van die zgn. "gratis" cadeautjes, liever korting op de prijs. Kijk maar naar die acties van die gratis (over misleiding gesproken) telefoons bij een abbonnement! Bovendien zijn het veelal nutteloze, zinloze prutdingen, of erger zo'n toeter waarmee je iedereen gek maakt. Of staat een stel blagen hun hand op te houden en aan je kop te zeuren als je boodschappen hebt gedaan. Reageer op deze reactie
 • Ik kom nooit meer bij de winkels die gratis troep geven bij de boodschappen,eerder bij Albert Heijn en Super de Boer weigerde ik alles al en sinds we hier een Jumbo hebben kom ik daar want die geven gelukkig geen troep bij het afrekenen . Reageer op deze reactie
 • Nee, doe ik niet aan mee, wij kijken gewoon voetbal. Als ik iets gratis krijg neem ik het aan en geef het aan kinderen met een beperking !! Reageer op deze reactie
 • Die Heineken actie is belachelijk,hun doelgroep kunnen de shirts niet aan hebben,one size fits all staat erop,maar ik met mijn bierbuik kan hem niet aanhebben,(ja ik heb xxxxl) Reageer op deze reactie
 • nee ik zou echt geen artikel kopen alleen omdat er iets bij zit. want het ligt na de ek in de vuilnisbak toch????? Reageer op deze reactie
 • Als ik bij Kruidvat iets op het boodschappenlijstje had staan zou ik die nu besteden. Reageer op deze reactie
 • Voor kinderen heel leuk al die akties maar verder gewoon marketing. Ik ga er niet voor naar een andere winkel en ik koop ook niets wat ik niet van plan was te gaan kopen. Zeker niet nu we zelf op de kleinjtes moeten letten. De voetbalplaatjes geef ik aan neefje en nichtje, alle andere troep de de supermarkt geeft bij de kassa maar ook eftelingkaartjes weiger is. Je krijgt al die reklame rommel alleen maar om je af te leiden van de hoge prijzen. En bonus akties volgen altijd na een prijsverhoging de week er voor. Dus pas op! Hoe meer je "krijgt" hoe meer je betaald (of de hoeveelheid van het produkt is verlaagd. Want.. voor niets gaat de zon op en de rest kost je geld. Reageer op deze reactie
 • wat moeten wij met deze rommel. Reageer op deze reactie
 • Nee, ik heb niks met voetbal en oranje. Reageer op deze reactie
 • Koninginnedag is toch al voorbij. Dus deze prullaria is totaal overbodig. Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
E. Bakker

Ik had een 42pfl7008 . Na 1 jaar stuk , print plaat vervangen, weer stuk. Geen beeld wel geluid, storingen in het beeld. Gerefurbied...

Laatst gestelde vraag
Als een bestelling pas over 3 maanden te leveren is, heb ik dan het recht om de bestelling te annuleren en mijn geld terug te krijgen, ondanks dat van tevoren al op de website stond aangegeven dat het...
Bart
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Panasonic TX-47AS740E
W.H. Visscher
93.3333333333333 procent