Betaalrekeningen en -pakketten

Vraag & antwoord

Vraag:
Wij verhuizen binnenkort van VS naar Europa. Wat is de gunstigste manier (gelet op transactiekosten&gehanteerde wisselkoersen) om een bedrag over te maken van de Amerikaanse bankrekening naar EU bankrekening (Engeland/Nederland)? Zijn er veel verschillen tussen banken?
Gevraagd door Frank, 29-09-'14, 01:11 uur
Antwoorden:
Transfer wise is betrouwbaar en de goedkoopste manier Scheelt op een bedrag van 100K ong 2500 in vergelijking tot de reguliere bank Tarieven per bank kunnen ook verschillen

Beantwoord door Rob Terlaak , 5-10-'14, 14:49 uur

Op dit moment staat de euro relatief laag ten opzichte van de dollar. Het zou dus een gunstig moment kunnen zijn om de dollars van uw Amerikaanse bankrekening over te boeken naar een Europese euro-rekening. Wij beschikken niet over een kostenvergelijking inzake de transactiekosten van de verschillende Nederlandse banken.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 30-09-'14, 08:54 uur

Vraag:
Is het overboeken van 50000$ van een dollarrekening bij bank A naar een dollarrekening bij bank B, beide banken in Nederland, ook gratis?
Gevraagd door W. van Humbeeck, 19-08-'14, 10:56 uur
Antwoorden:
De praktijk wijst uit dat banken in veel gevallen een dergelijke opdracht tot het overboeken van dollars eerst omzetten in een euro-transactie. De ontvangende bank maakt van die euro's dan weer dollars. Op die manier bent u dan twee maal conversie-kosten kwijt . Voor alle zekerheid kunt u voor het uitvoeren van de transactie dit nog even bij uw bank navragen.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 21-08-'14, 16:02 uur

Vraag:
Zoals ik heb gelezen op jullie website: Een betaling naar een rekening binnen Europa is gratis als: " het bedrag maximaal €50.000 is." Kent u een money transfer vestiging in Nederland, waarbij geld overmaken mogelijk is boven de €5000?
Gevraagd door J, 5-08-'14, 15:56 uur
Antwoorden:
Money Transfer is een service die wereldwijd wordt aangeboden door het bedrijf "Western Union". Wij beschikken niet over een overzicht van het netwerk van deze organisatie in Nederland en evenmin over de informatie of het toegestaan is om meer dan vijfduizend euro per transfer over te maken. Wel is het zo dat er vaak flinke kosten worden gerekend bij dit soort "contante transacties". Vermoedelijk is via de website van Western Union meer informatie te verkrijgen over hun voorwaarden en vestigingen.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 7-08-'14, 14:39 uur

Naar boven
Vraag:
Hoe is de actuele veiligheidssituatie van het internetbankieren?
Gevraagd door mevrouw G.C.G. de Clercq, 20-07-'14, 16:40 uur
Vraag:
Mijn rekening bij Paysafe werd zonder enige reden opgeheven. Ik merkte dit bij een overboeking. Ze vroegen een kopie identiteits - bewijs Dat weiger ik ! Kan dit zomaar ? En wie kan me helpen ?
Gevraagd door heer J. Zuijderduijn, 8-07-'14, 09:42 uur
Vraag:
Wat kost het geld overmaken Bedrag 150.000. van Spanje naar Nederland?
Gevraagd door hooymaayers.c.a., 7-07-'14, 09:47 uur
Naar boven
Vraag:
Ik heb vandaag naar een buitenlandse rekeningnummer een bedrag overgeboekt, alleen zag ik dat het naar een onbekende(nederlandse) rekening nummer is gestort. Hoe kan ik dit oplossen
Gevraagd door Duygu, 10-04-'14, 11:33 uur
Vraag:
In navolging telefoongesprek met CB: Ik ben van mening dat banken bij overschrijvingen naam én rekeningnummer weer gaan vergelijken. Door IBAN zijn alle nummers weer even lang dus dat hoeft geen beletsel te zijn. Kans op foutje/ verdwijnen geld is nu niet denkbeeldig.
Gevraagd door heer A.R.D. Roessingh, 1-04-'14, 14:09 uur
Vraag:
Mag een bank zomaar persoonsgegevens aan bedrijven verkopen?
Gevraagd door mevrouw I. de Kool, 10-03-'14, 10:25 uur
Naar boven
Vraag:
hoe veilig is PayPal ?
Gevraagd door heer W. Ruhe, 4-03-'14, 21:45 uur
Vraag:
Ik werk met een systeem (Mac OS 10.5.8) dat door de leverancier nog steeds wordt ondersteund. Dus een gebrek aan updates m.b.t. de veiligheid is niet aan de orde. Kan de bank eisen dat ik een nieuwer systeem gebruik?
Gevraagd door heer P.C. van Galen, 10-01-'14, 17:35 uur
Vraag:
hoe kan ik online mijn factuur uitprinten al vast bedankt
Gevraagd door Fa J. Bruggen en Zonen, 8-01-'14, 09:53 uur
Naar boven
Vraag:
Robeco wil dat ik online ga bankieren. Anders heb ik per 31 december 2013 geen toegang meer tot mijn rekening en de bijbehorende informatie, zoals een jaaroverzicht. Mag dit zomaar? Ik wil graag papieren afschriften blijven ontvangen kan ik dit van hen vragen?
Gevraagd door mevrouw N van der Velde, 29-12-'13, 13:15 uur
Vraag:
T.a.v. internetbankieren kunnen consumenten nooit 100% voldoen aan de 5 NVB regels ingeval van een fraude! De bank zal dus niet betalen. Hoe heeft de consumentenbond deze regels kunnen accepteren?
Gevraagd door heer H.I.M. Spithout, 22-12-'13, 13:16 uur
Vraag:
Waarom lees ik in de veiligheidsregels internetbankieren nergens dat de banken bewijslast hebben en dat voor hen redelijkheid en billijkheid als principe geldt? Gelooft de cons.bond ze op hun mooie woorden en blauwe ogen?
Gevraagd door heer J. Hendrikx, 18-12-'13, 09:54 uur
Naar boven
Vraag:
Nieuwe regels tav internetbankieren en aansprakelijkheid. Hoe zit dat met een mac? Virussen komen op dit platform niet voor, een virusscanner is van geen toegevoegde waarde. Ben je dan de klos? Hoe moet je gaan bewijzen? Altijd schuld van de klant tot het tegendeel ?
Gevraagd door P. de Wit, 12-12-'13, 13:14 uur
Vraag:
Waarom besteden jullie in je test geen aandacht aan het feit dat de abn geld een aantal dagen vasthoudt. Dat is ook belangrijk. Als ik geld overmaak van abn naar een andere rek wil ik niet dat abn het direct afboekt en 3 / 4 dagen vasthoudt voor het bijgeschreven wordt.
Gevraagd door mevrouw M.S. Berghoef, 1-12-'13, 17:18 uur
Vraag:
er is veel te doen over veiligheid met internetbankieren....waarom wil Rabobank je bij he inloggen verleiden tot het installeren van de flash-player plugin in Firefox...?? een van de grootste lekken in je computer (Na windows zelf..)
Gevraagd door heer W.G.E. Salden, 24-11-'13, 09:57 uur
Naar boven
Vraag:
Wat gebeurt er indien er geld wordt gestort op een bankrekening die al een half jaar geleden is opgeven?
Gevraagd door mevrouw T.A. Bruins, 30-09-'13, 20:16 uur
Vraag:
Mijn dochter maakte per ongeluk naar een verkeerd banknummer € 500,- over, in plaats van naar ons nummer. Omdat het langer dan 30 dagen later ontdekt werd, wil de ABN-AMRO-bank niet meewerken aan het storneren. Wat is hier aan te doen?
Gevraagd door heer M.J.J.S. Crobach, 2-08-'13, 20:35 uur

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Ilona

Vandaag reactie gehad op mijn klacht! "Na overleg hebben wij wel besloten nu de kosten te annuleren uit coulance. Dit...

Laatst gestelde vraag
Wij verhuizen binnenkort van VS naar Europa. Wat is de gunstigste manier (gelet op transactiekosten&gehanteerde wisselkoersen) om een bedrag over te maken van de Amerikaanse bankrekening naar EU bankrekening...
Frank
Beantwoord door
Rob Terlaak ,
Laatste review
ASN Bank Losse betaalrekening
H. Pennings
44.0 procent