Betaalrekeningen en -pakketten

Vraag & antwoord

Vraag:
Hoe is de actuele veiligheidssituatie van het internetbankieren?
Gevraagd door mevrouw G.C.G. de Clercq, 20-07-'14, 16:40 uur
Antwoorden:
Voor het antwoord op deze vraag verwijs ik u graag naar de Extra Informatie bij dit dossier. Url.: http://www.consumentenbond.nl/test/geld-verzekering/betalen-en-sparen/betaalrekeningen/Extra/veilig-internetbankieren/

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 21-07-'14, 17:20 uur

Vraag:
Mijn rekening bij Paysafe werd zonder enige reden opgeheven. Ik merkte dit bij een overboeking. Ze vroegen een kopie identiteits - bewijs Dat weiger ik ! Kan dit zomaar ? En wie kan me helpen ?
Gevraagd door heer J. Zuijderduijn, 8-07-'14, 09:42 uur
Antwoorden:
U kunt het beste eerst uw klacht voorleggen bij Paysafe. Waarschijnlijk zijn uw gegevens nodig om een en ander te verifiëren. Er staat in de algemene voorwaarden een klachtenregeling ( zie artikel 9) : https://www.paysafecard.com/nl-nl/alg-vw/

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 14-07-'14, 12:12 uur

Vraag:
Wat kost het geld overmaken Bedrag 150.000. van Spanje naar Nederland?
Gevraagd door hooymaayers.c.a., 7-07-'14, 09:47 uur
Antwoorden:
Vanuit een Nederlandse rekening geld overmaken naar een buitenlands rekeningnummer is gratis, indien in euro’s en naar een IBAN. De bank waarnaar geld overgemaakt kan wel kosten berekenen, maar deze betaalt de ontvanger. Of en hoeveel een buitenlandse bank in rekening brengt verschilt per land en bank. Als het geld vanuit een Spaanse rekening wordt overgemaakt, is het afhankelijk van de kosten van de betreffende bank. Daar kunnen wij helaas niks over zeggen. Daarnaast is ook de hoogte van het bedrag dat u wilt overmaken bepalend, vaak geldt een maximumbedrag van €50.000 voor het kosteloos ontvangen en overmaken.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 8-07-'14, 13:18 uur

Naar boven
Vraag:
Ik heb vandaag naar een buitenlandse rekeningnummer een bedrag overgeboekt, alleen zag ik dat het naar een onbekende(nederlandse) rekening nummer is gestort. Hoe kan ik dit oplossen
Gevraagd door Duygu, 10-04-'14, 11:33 uur
Vraag:
In navolging telefoongesprek met CB: Ik ben van mening dat banken bij overschrijvingen naam én rekeningnummer weer gaan vergelijken. Door IBAN zijn alle nummers weer even lang dus dat hoeft geen beletsel te zijn. Kans op foutje/ verdwijnen geld is nu niet denkbeeldig.
Gevraagd door heer A.R.D. Roessingh, 1-04-'14, 14:09 uur
Vraag:
Mag een bank zomaar persoonsgegevens aan bedrijven verkopen?
Gevraagd door mevrouw I. de Kool, 10-03-'14, 10:25 uur
Naar boven
Vraag:
hoe veilig is PayPal ?
Gevraagd door heer W. Ruhe, 4-03-'14, 21:45 uur
Vraag:
Ik werk met een systeem (Mac OS 10.5.8) dat door de leverancier nog steeds wordt ondersteund. Dus een gebrek aan updates m.b.t. de veiligheid is niet aan de orde. Kan de bank eisen dat ik een nieuwer systeem gebruik?
Gevraagd door heer P.C. van Galen, 10-01-'14, 17:35 uur
Vraag:
hoe kan ik online mijn factuur uitprinten al vast bedankt
Gevraagd door Fa J. Bruggen en Zonen, 8-01-'14, 09:53 uur
Naar boven
Vraag:
Robeco wil dat ik online ga bankieren. Anders heb ik per 31 december 2013 geen toegang meer tot mijn rekening en de bijbehorende informatie, zoals een jaaroverzicht. Mag dit zomaar? Ik wil graag papieren afschriften blijven ontvangen kan ik dit van hen vragen?
Gevraagd door mevrouw N van der Velde, 29-12-'13, 13:15 uur
Vraag:
T.a.v. internetbankieren kunnen consumenten nooit 100% voldoen aan de 5 NVB regels ingeval van een fraude! De bank zal dus niet betalen. Hoe heeft de consumentenbond deze regels kunnen accepteren?
Gevraagd door heer H.I.M. Spithout, 22-12-'13, 13:16 uur
Vraag:
Waarom lees ik in de veiligheidsregels internetbankieren nergens dat de banken bewijslast hebben en dat voor hen redelijkheid en billijkheid als principe geldt? Gelooft de cons.bond ze op hun mooie woorden en blauwe ogen?
Gevraagd door heer J. Hendrikx, 18-12-'13, 09:54 uur
Naar boven
Vraag:
Nieuwe regels tav internetbankieren en aansprakelijkheid. Hoe zit dat met een mac? Virussen komen op dit platform niet voor, een virusscanner is van geen toegevoegde waarde. Ben je dan de klos? Hoe moet je gaan bewijzen? Altijd schuld van de klant tot het tegendeel ?
Gevraagd door P. de Wit, 12-12-'13, 13:14 uur
Vraag:
Waarom besteden jullie in je test geen aandacht aan het feit dat de abn geld een aantal dagen vasthoudt. Dat is ook belangrijk. Als ik geld overmaak van abn naar een andere rek wil ik niet dat abn het direct afboekt en 3 / 4 dagen vasthoudt voor het bijgeschreven wordt.
Gevraagd door mevrouw M.S. Berghoef, 1-12-'13, 17:18 uur
Vraag:
er is veel te doen over veiligheid met internetbankieren....waarom wil Rabobank je bij he inloggen verleiden tot het installeren van de flash-player plugin in Firefox...?? een van de grootste lekken in je computer (Na windows zelf..)
Gevraagd door heer W.G.E. Salden, 24-11-'13, 09:57 uur
Naar boven
Vraag:
Wat gebeurt er indien er geld wordt gestort op een bankrekening die al een half jaar geleden is opgeven?
Gevraagd door mevrouw T.A. Bruins, 30-09-'13, 20:16 uur
Vraag:
Mijn dochter maakte per ongeluk naar een verkeerd banknummer € 500,- over, in plaats van naar ons nummer. Omdat het langer dan 30 dagen later ontdekt werd, wil de ABN-AMRO-bank niet meewerken aan het storneren. Wat is hier aan te doen?
Gevraagd door heer M.J.J.S. Crobach, 2-08-'13, 20:35 uur
Vraag:
Is het inderdaad zo dat een eenmalige machtiging niet eenmalig is of hoeft te zijn? Volgens de bank (Rabobank) is er verwarring omtrent de naam, want volgens hen houdt het niet in dat een organisatie met een eenmalige machtiging maar één keer incasseert? Vaag verhaal!
Gevraagd door mevrouw N.E. Maarbach, 9-05-'13, 14:11 uur
Naar boven
Vraag:
Kunt u iets zeggen over de veiligheid van betalingen via Paypal/Money2? Hiermee boek je via Ideal geld over naar bv een webwinkel, ipv te betalen uit een 'spaarpotje' bij Pp waar je geld op stort. Dat lijkt handig, maar is het goed genoeg beveiligd?
Gevraagd door mevrouw E. van den Braak, 25-04-'13, 12:23 uur
Vraag:
Mag een klantenservice van een bank je telefoonnummer gebruiken om gegevens van je te achterhalen wanneer je informatief vragen stelt betreffende diensten welke door hun geleverd worden. Mijn "fijne" bank heeft dit gedaan terwijl ik hier geen toestemming toe gaf.
Gevraagd door heer M. van Maaren, 25-03-'13, 18:22 uur

Laatste review
Knab Knab Plus
A. Jaspers
96.0 procent
Laatst gestelde vraag
Hoe is de actuele veiligheidssituatie van het internetbankieren?
mevrouw G.C.G. de Clercq
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
AfterPay

Geachte heer Haans, Dank u voor uw bericht. Graag zou ik dit met u willen bespreken. Zou u misschien een email naar mij...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!