Extra informatie

De economische crisis

In de zomer van 2007 begon een kredietcrisis in de Verenigde Staten. Inmiddels heeft de crisis ook Nederland bereikt, en is er sprake van een recessie.

Wat gebeurde er?

Banken, verzekeraars, beleggingsmaatschappijen en andere partijen hebben de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in ingewikkelde financiële producten. Die producten leverden een tijd lang veel winst op, maar bleken veel minder waard te zijn en meer risico's te hebben dan men dacht.

Dat had tot gevolg dat veel geld is ‘verdampt’, doordat het geïnvesteerd was in producten die hun waarde verloren.

Gevolgen

Gevolgen: financiële instellingen kregen te maken met gigantische verliezen, ze durfden elkaar onderling weinig geld uit te lenen, grote banken hebben overheidssteun nodig of gaan op de fles en het onderlinge vertrouwen op de financiële markten is ver te zoeken.

De effecten hiervan zijn inmiddels ook in Nederland te merken. Nederland verkeert nu, na 2 kwartalen van economische krimp, sinds maart 2009 in een recessie.

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik heb een WIBOwoning aangeboden gekregen, huur 576,91. Mijn huidige huur is 255,38. In 2013 ben ik 65 geworden. Mijn inkomsten zijn AOW 1023,57, pensioen 312,93; afgerond inkomen 1337,--. Vaste lasten...
mevrouw J. van Barneveld
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Afbeelding van een XL-staatslot
pja slegers

waatr kan ik de trekking lijst vinden

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!