Nieuws

Pensioenleeftijd in 1 stap naar 67 jaar

2 februari 2012

In eerste instantie zou de pensioenleeftijd in twee stappen van elk 1 jaar omhoog gaan naar 67 jaar. Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt daar nu 1 stap van.

In het oorspronkelijke wetsvoorstel Wet verhoging pensioenleeftijd was een stapsgewijze verhoging van de pensioenrichtleeftijd in 2 stappen opgenomen. De pensioenrichtleeftijd is de leeftijd waarop de pensioenpremies zijn gebaseerd. Op 1 januari 2013 zou die van 65 naar 66 jaar gaan. En op 1 januari 2015 van 66 naar 67 jaar.

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat veranderd in 1 verhoging van 65 naar 67 jaar, op 1 januari 2014. Dit staat in zijn 'nota van wijziging'  op de wet verhoging pensioenleeftijd aan de 2e kamer, op 31 januari 2012.

Te grote last

Reden is dat de pensioenuitvoerders hebben aangegeven dat zij de invoeringsdatum van 1 januari 2013 niet gaan redden. Bovendien geeft volgens hen een verhoging in 2 stappen een te grote administratieve last. Het kabinet heeft besloten tegemoet te komen aan de wensen van de pensioenuitvoerders, zodat zij meer lucht hebben om de wijzigingen zorgvuldig in te voeren.

Bron: Rijksoverheid.nl

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
De pensioenregeling, middenloon loopt in 2014 af. Mijn werkgever is van plan om een regeling te nemen a la moeder bedrijf. Voor de werknemers (die een premievrije afspraak hebben) gaat dat betekenen, min...
Ronald
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
emma

weet iemand hoe je de overzichten kunt printen????