Vraag & antwoord

Vraag:
Huur een huis van woningstichting. Zit nu een barst in een ruit.Vlg woningstichting moet ik via mijn inboedelverzekering kijken of glasschade wordt vergoed terwijl in huurovereenkomst staat dat er een glasverzekering bij zit.Wie moet een nieuwe ruit betalen?
Gevraagd door A van Rooij, 26-11-'14, 12:35 uur
Vraag:
Bij het invullen van gegevens omtrent de verzekering van ons huis moet ik aangeven waar de verdieping van gemaakt is. Wij hebben een bungalow en dus geen verdieping. Deze keuze is er niet Hoe los ik dat op?
Gevraagd door mevrouw P. van Essen-Menzo, 16-11-'14, 19:44 uur
Antwoorden:
Als uw vraag betrekking heeft op onze vergelijker, dan kunt u het beste kiezen voor een betonnen vloer van de eerste verdieping. Als de rest van de gegevens (oppervlakte, inhoud van de woning) wel klopt , kan er toch een goede vergelijking worden gemaakt.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 24-11-'14, 16:46 uur

Vraag:
welke inboedelverzekering heeft en goede appartementeigenarendekking
Gevraagd door heer A. Veldhuis, 11-11-'14, 17:53 uur
Antwoorden:
Voor uw inboedelverzekering maakt het niet veel uit of u in een huurhuis, een koopwoning of een appartement woont. Het gaat er dan om dat u de waarde van uw inboedel voldoende getaxeerd en verzekerd heeft zodat er bij schade/ verlies genoeg dekking is. Bij een opstalverzekering gaat het om de dekking bij schade/verlies aan uw eigen pand (huis/appartment). Als u een appartement bezit wordt de opstalverzekering vaak geregeld via de Vereniging van Eigenaren (VVE). Maar ook in dat geval is het zaak om te controleren of de dekking volstaat. Indien u bijvoorbeeld een dure nieuwe keuken of badkamer laat inbouwen dan kan het zijn dat de dekking voor uw deel moet worden aangepast.

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 13-11-'14, 15:52 uur

Naar boven
Vraag:
ik heb een huur huis en wil een verzekering afsluiten, welke verzekering kan ik het beste doen?
Gevraagd door heer W.R. Hoogenraat, 4-11-'14, 14:10 uur
Vraag:
Ik heb een koop appartement heb ik daneen opstal verzekering nodig
Gevraagd door heer W.P. Ripke, 3-11-'14, 17:24 uur
Vraag:
zijn premies inclusief of exclusief assurantiebelasting?
Gevraagd door heer H.H.J. Bors, 21-10-'14, 11:29 uur
Naar boven
Vraag:
Een huurwoning met veel zelf betaalde verbouwingen, zoals nieuwe keuken, badkamer, vloeren etc. Welke verzekeringsmodule volgen (opstal/huurder/inboedel) voor een goede dekking svp?
Gevraagd door heer G.F.J. Stokkink, 14-10-'14, 12:07 uur
Vraag:
Vallen de kosten van een beschadigd voordeur door inbraak onder opstalverzekering of eigen kosten?
Gevraagd door FB, 11-10-'14, 19:14 uur
Vraag:
Er zitten aan de muren en plafond barsten die bij elkaar gemeten meters lang zijn. Ik wil dit laten herstellen maar valt dit onder de opstal verzekering of zijn dit kosten voor eigen rekening?
Gevraagd door FB, 11-10-'14, 19:12 uur
Naar boven
Vraag:
kan ik bij mijn inboedel verzekering van mijn huis ook de inboedel van mijn vakantiehuisje meeverzekeren. zo ja waar??
Gevraagd door mevrouw m joosten, 9-10-'14, 19:45 uur
Vraag:
ik wil ook de inboedel van mijn boot verzekeren. dus niet de boot maar de spullen die ik in de boot heb liggen? waar kan ik deze verzekeren???
Gevraagd door mevrouw m joosten, 9-10-'14, 14:48 uur
Vraag:
Gisteren is onze parasol omgewaaid en afgebroken terwijl we niet thuis waren. Valt dit onder de inboedelverzekering?
Gevraagd door lia goos, 8-10-'14, 10:15 uur
Naar boven
Vraag:
struikel al bij de eerste horde: wat ik ook invul bij het inkomen van de hoofdkostwinner, met puntje, euro's uitgeschreven of euroteken gebruik, melding blijft steevast: 'onjuist ingevuld.'Vertel me wat de juiste wijze is?
Gevraagd door Pieter de Hart, 6-10-'14, 12:45 uur
Vraag:
als ik nu opzeg bij achmea ( erg duur, geen goede service) heb ik dan recht op restitutie van laatste maanden 2014?
Gevraagd door Emma Giulia, 11-09-'14, 18:04 uur
Vraag:
Ik vul in de vierkante meters van de woning,volgens de originele tekeningen.elke keer krijg ik een rode regel ,de waarde van 4kante meyers is niet goed ingevoerd.wat wordt ik toch moe van jullie,graag uitleg.gaat over huis én inboedelverzekering.b.costers&quicknet.nl
Gevraagd door heer B. Costers, 10-09-'14, 14:59 uur
Naar boven
Vraag:
Mijn vrouw zal waarschijnlijk om medische redenen gevraagd worden aan een dna test mee te doen met haar broers en zussen. Nu is er een gerucht, dat een dergelijke test gemeld moet worden bij aanvraag hypotheek, verzekering enz. Is dit waar??
Gevraagd door heer B.H. Assen, 2-09-'14, 22:20 uur
Vraag:
Stel er ontstaat grote brand door mijn niet opzettelijke schuld in mijn huurappartement. Welk type verzekering vergoedt: - brandschade bij mijn buren - brandschade aan gebouw (stort in)
Gevraagd door E Gerrits, 25-08-'14, 23:45 uur
Vraag:
Wij wonen in een nieuwbouwhuis sinds 2008. Nu hebben wij drie weken geleden kortsluiting gehad in twee elektra leidingen als gevolg van bouwvocht, volgens de elektricien. Welke verzekering dekt deze schade (300 EUR). Volgens de bouwer valt het buiten GIW garantie.
Gevraagd door Richard de Jong, 23-08-'14, 16:56 uur
Naar boven
Vraag:
Ik zou graag een schade willen indienen via de inboedelverzekering. Ik woon samen met een studiegenoot in een huis en wij hebben 1 inboedelverzekering. Deze staat op zijn naam. Is het dan mogelijk om mijn schade in te dienen via zijn inboedelverzekering?
Gevraagd door Bo Gertsen, 18-08-'14, 22:47 uur
Vraag:
Ik zou graag een schade willen indienen via de inboedelverzekering. Ik woon samen met een studiegenoot in een huis en wij hebben 1 inboedelverzekering. Deze staat op zijn naam. Is het dan mogelijk om mijn schade in te dienen via zijn inboedelverzekering?
Gevraagd door Bo Gertsen, 18-08-'14, 22:47 uur