Woekerpolissen

Belangrijke informatie over woekerpolissen

Wat is een woekerpolishypotheek, heb ik er een en wat doe ik ermee? Kijk in het woekerpolissen overzicht wat de status is van deze beleggingspolissen bij de verschillende verzekeraars. En lees meer over wat te doen met een woekerpolis, zoals overstappen, afkopen en premievrij maken.

Meer video's
 1. Wat is een woekerpolis?

  Ruim 7 miljoen mensen hebben een woekerpolis: een beleggingsverzekering met een levensverzekering. Maar wat is een woekerpolis nu precies en wat is het probleem met deze verzekeringen?

  Lees wat wat een woekerpolis is
 2. Heb ik een woekerpolis?

  Benieuwd of je een woekerpolis hebt? Bekijk het overzicht beleggingsproducten en verzekeraars om te zien of je een woekerpolis hebt. Als je een woekerpolis hebt, kun je aanspraak maken op een compensatieregeling bij je verzekeraar.

  Lees meer
 3. Overstappen: banksparen

  Je kunt de polis omzetten naar banksparen. Banksparen is een populaire spaarvariant als aantrekkelijk alternatief voor de kapitaalverzekering. Je kunt banksparen voor je pensioen en voor je hypotheek. Let bij overstappen op je overlijdensriscodekking.

  Lees meer over overstappen
 4. Tip: check je overlijdensrisicodekking

  Heb je een woekerpolis, dan kun je kiezen voor polisverbetering. Dit kan door de te hoge overlijdensrisciodekking te wijzigen.

  Lees meer
 5. Tip: vraag financieel advies

  Kom je er niet uit met je woekerpolis, schakel dan financieel advies in. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten bij de keuze van een tussenpersoon.

  Lees meer
 6. Veelgestelde vragen over een woekerpolis

  Heb je vragen over je woekerpolis (beleggingsverzekering)? Wij behandelen hier veelgestelde vragen over beleggingsverzekeringen, verzekeringen afkopen of premievrijmaken en veel ingehouden kosten.

  Bekijk de vragen en antwoorden

Achtergrondinformatie over beleggingsverzekeringen

Meest recente vragen over beleggingsverzekeringen

Meer vragen en antwoorden

Tests

Mijn goed recht als consument

Al uw rechten helder op een rij

Slim nalaten & schenken

Uw nalatenschap goed geregeld.

Slim nalaten & schenken (e-book)

Uw nalatenschap goed geregeld.