Diëten en voeding

Vraag & antwoord

Vraag:
Hier waar ik op vakantie ben, zijn de mensen gewend om iedere dag samen uitgebreid te ontbijten, warm te eten s'middags en savonds vooral veel fruit, naast een bord vol eten. Is dit gezond ?
Gevraagd door P.a , 11-08-'14, 08:04 uur
Antwoorden:
Bedankt voor uw vraag. De vakantieperiode is een mooie tijd om eens te genieten van andere (eet)culturen. Maar structureel te veel eten is niet gezond en kan leiden tot overgewicht.

Beantwoord door C. Consumentenbond inlog relatie 1, 19-08-'14, 15:47 uur

Vraag:
Welke waarde moet ik toekennen aan succesverhalen over afslankpillen, daarbij denkend aan effect, veiligheid, etc. ? Op voorhand dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet, JR
Gevraagd door John H.G. Renneberg, 28-07-'14, 16:41 uur
Antwoorden:
Bedankt voor uw vraag. Bij veel afslankpillen ontbreekt vaak gedegen onderzoek naar de werking en veiligheid. Tot nu toe is er nog geen medicijn op de markt dat helpt om blijvend af te vallen. Om af te vallen is onder andere ook een gezonde voeding en bewegen nodig. Vaak geldt voor afslankpillen dan ook: als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat ook. Daarnaast worden veel afslankpillen aangeduid met ‘plantaardig’ of ‘met natuurlijke ingrediënten’. Dit hoeft niet te betekenen dat zij ongevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld de NVWA waarschuwde in 2013 voor twee verschillende pillen (Lomax en Dexaprine) die ernstige bijwerkingen veroorzaakten. Wellicht zijn er mensen die ervaring hebben met afslankpillen op onze community. Deze is voor zowel leden als niet-leden beschikbaar. U kunt uw vraag hier stellen: http://www.consumentenbond.nl/community/forum/

Beantwoord door C. Consumentenbond inlog relatie 1, 19-08-'14, 15:48 uur

Vraag:
ik heb een lactose en gluten allergie en wil graag wat dieetlijsten om te proberen
Gevraagd door heer J.H.M. Hermse, 15-07-'14, 11:03 uur
Antwoorden:
Het Voedingscentrum heeft lijsten van artikelen die lactose- en glutenvrij zijn. http://webshop.voedingscentrum.nl/catalogsearch/result/?q=merkartikelenlijst Misschien zijn er mensen die ervaring hebben met gluten- en lactosevrij eten op onze community. Deze is voor zowel leden als niet-leden beschikbaar. U kunt uw vraag hier stellen: http://www.consumentenbond.nl/community/forum/

Beantwoord door C. Consumentenbond inlog relatie 1, 19-08-'14, 15:48 uur

Naar boven
Vraag:
Wie heeft ervaringen met het z.g.n. Lipo 13 Garcinia Dieet?
Gevraagd door mevrouw E. van der Sluis, 7-06-'14, 20:54 uur
Vraag:
wie heeft ervaring met groene bonen dieet
Gevraagd door heer J.P. van den Berg, 29-05-'14, 13:46 uur
Vraag:
Hoe komt Paleo uit de test?
Gevraagd door mevrouw C. Bos, 7-05-'14, 15:39 uur
Naar boven
Vraag:
Hoe komt Weight Watchers uit de test?
Gevraagd door mevrouw EPCM Aerts, 7-02-'14, 12:56 uur
Vraag:
Ik vind het niet fijn dat ik (als lid) de miniGids afvallen dieet niet via de website kan aanvragen. Alleen via telefoon of sms. Heb het een keer een miniGids via sms aangevraagd maar niets ontvangen alleen diversen gemiste telefoontjes
Gevraagd door heer A.J.G. Janssen, 28-01-'14, 18:50 uur
Vraag:
Ik heb gelezen dat mango slim een product is wat aanbevolen is door de consumentenbond klopt dit en waar kan ik jullie testuitslagen vinden Gaarne bericht
Gevraagd door heer H.J. Cremer, 26-01-'14, 22:22 uur
Naar boven
Vraag:
Heeft u ervaring met BodyWatch van Alex Greve die een begeleiding met woord, beeld, recepten enz. aanbiedt voor mensen met diabetes type 2. en wat is uw mening hierover. Te koop voor totaal € 49.- Hij claimt hiermee goede resultaten te boeken.
Gevraagd door mevrouw S.P.M. van Keulen, 23-01-'14, 18:13 uur
Vraag:
Ik ben een Aziatische vrouw, maar hoe kan ik BMI berekenen ? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Benjamat
Gevraagd door mevrouw B. Saipanya, 22-01-'14, 13:32 uur
Vraag:
Ik heb een boek gelezen van Sonja Kimpen (België), waarin afgeraden wordt om een dieet te volgen. Zij zegt, dat de meeste dieeten zorgen voor een jojo-effect.
Gevraagd door heer J. Trommelen, 8-01-'14, 09:17 uur
Naar boven
Vraag:
Dieetoverzicht: Kan het overzicht ook worden ingedeeld naar doel: dus dunner worden, dikker worden of op gezond gewicht blijven. Vooral de laatste zijn volgens mij interessant in gezinnen: dan kan iedereen mee-eten.
Gevraagd door heer C. Beerse, 4-01-'14, 15:40 uur
Vraag:
Naast voedingswaarden is voedselveiligheid een uiterst belangrijk punt. Zie ook Hulda Clark en weten van (H)eerlijk eten 1 en 2 van Rineke Dijkinga. Kan de Consumentenbond daar ook eens onderzoek naar doen?
Gevraagd door heer A. van Hulst, 7-12-'13, 22:00 uur
Vraag:
Ik sport veel, 4 x per week bodypump en spinning maar ben 5 kg te zwaar, ben dus opzoek naar een dieet om vet te verbranden maar wil geen energie en kracht en spiermassa verliezen, welk dieet kan ik het beste doen?
Gevraagd door mevrouw E Rekke, 20-10-'13, 16:55 uur
Naar boven
Vraag:
Zie ook niet echt een test, zie allemaal diëten met beschrijvingen maar lijkt in de verste verte niet op een test zoals ik die normaal ken van de consumentenbond, zie ik iets over het hoofd? Dit is erg teleurstellend
Gevraagd door mevrouw B. Kloosterman, 20-10-'13, 16:16 uur
Vraag:
welk dieet past het beste bij een langzaam werkende schildklier
Gevraagd door mevrouw D. Rouwenhorst, 16-10-'13, 17:39 uur
Vraag:
In de lijst van dieetboeken kon ik het boek 'De voedselzandloper' van Kris Verburgh, dat onlangs (weer) in het nieuws was, niet vinden. Wat is daarvan de reden?
Gevraagd door heer J.W. Schukking, 7-10-'13, 14:08 uur
Naar boven
Vraag:
ik wil graag de minigids eten&weten online bestellen, kan dat?
Gevraagd door mevrouw M.A. Harmeling-Tielen, 5-08-'13, 13:29 uur
Vraag:
1. Ik wil bij karin de zoete in de kliniek haar dieet gaan volgen, heeft er iemand ervaring mee? 2. Waarom kan ik hier geen overzicht vinden van de verschillende dieeten? Erg onduidelijk allemaal terwijl er toch gezegd wordt " wij hebben de bestaande diëten onderzocht "
Gevraagd door mevrouw J. Hagenbeuk, 6-06-'13, 12:18 uur