Elektronisch patiëntendossier (EPD)

Belangrijke informatie over het elektronisch patiëntendossier

dossierDe overheid moest in 2011 stoppen met de invoering van het landelijk EPD. Achter de schermen is de zorgsector verder gegaan met het project. Onder de naam zorginfrastructuur maakt het EPD een doorstart. Wat betekent dit voor jou? Hoe veilig is het allemaal? Lees hier meer over de plannen voor het nieuwe EPD.

 1. Zorginfrastructuur: wat is dat?

  De zorginfrastructuur is een beveiligd netwerk waarop medische gegevens snel worden uitgewisseld. Als je toestemming geeft, kunnen andere zorgverleners via de zorginfrastructuur je medische gegevens opvragen.

  Wat is zorginfrastructuur?
 2. De voor- en nadelen van de zorginfrastuctuur

  Recent voerden voor- en tegenstanders een felle discussie over de invoering van de zorginfrastructuur. Wij zetten de voor- en nadelen nog een keer op een rij.

  Bekijk de voor- en nadelen
 3. Dit vindt de Consumentenbond

  De Consumentenbond is voorstander van een elektronisch patiëntendossier (EPD). Maar de vraag is of het nieuwe EPD, de zorginfrastructuur, veilig genoeg is om de privacy te waarborgen en medische gegevens te beschermen.

  Wat vindt de Consumentenbond?
 4. Tips en veelgestelde vragen

  Nog vragen? Bekijk de meestgestelde vragen. En wat kun je zelf doen om je dossier zoveel mogelijk in eigen hand te houden?

  Bekijk de tips

Achtergrondinformatie over elektronisch patiëntendossier

Meest recente vragen over elektronisch patiëntendossier

Meer vragen en antwoorden