Extra informatie

Kenmerken van ladyshaves

Ladyshave of epilator

Het ontharen van oksels, benen of bikinilijn kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een ladyshave, een epilator, een scheermesje (met verwisselbare mesjes of wegwerp), ontharingscrème of wasstrips.

benenScheren met een ladyshave houdt in dat je met het apparaat over de huid gaat en de haren afscheert. Een ladyshave heeft ofwel een snoer met stekker om in het stopcontact te steken of het apparaat is snoerloos te gebruiken (batterij of accu). Er zijn zelfs water-bestendige ladyshaves bij. Het geeft een snel resultaat, maar na enkele dagen verschijnen de haartjes weer.

Als je meer tijd uittrekt voor het ontharen kan je voor epileren kiezen. Bij epileren wordt het apparaat over de huid en haren bewogen. De haren worden met wortel eruit getrokken. Epileren is soms wat pijnlijker dan scheren, maar je hebt een paar weken gladde benen. Als je regelmatig epileert wen je aan het gevoel van epileren en wordt het minder pijnlijk.

Uit ons laatste onderzoek kwam naar voren dat de epilators beter beoordeeld werden dan de scheerapparaten. En dat het scheerresultaat van scheermesjes beter beoordeeld is dan het scheerresultaat van de ladyshaves.

Specificaties

Princess_kleinLet bij je keuze op de volgende aspecten:

  • Is het een ladyshave of een epilator?
  • Voor welke lichaamsdelen is het apparaat geschikt en zitten er speciale koppen bij?
  • Hoelang is het snoer en is het apparaat oplaadbaar? Of zijn er batterijen nodig om het apparaat snoerloos te gebruiken?
  • Hoelang kun je doen met een oplaadbaar apparaat? Tijdens het ontharen moeten stoppen omdat het apparaat opgeladen moet worden, is niet handig.
  • Wil je onder de douche of in bad ontharen, welk apparaat geeft die mogelijkheid?

Duurzaamheid

Als je nat scheert kun je het mesje meerdere keren gebruiken. Op het moment dat het mesje bot wordt kun je het verwisselen. Als het geen wegwerpmesje is, dan kun je een nieuw mesje op de houder zetten. Deze mesjes zijn los verkrijgbaar.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Britt

Ik vind het echt een superfijn product! Je huid wordt er super zacht van en de haartjes verwijderen is super makkelijk en...

Laatst gestelde vraag
://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/verzorging/ladyshave/lichtflits-ontharingsapparaten/vier-lichtflits-ontharingsapparaten het lukt me niet deze link te openen
mevrouw M.M. Bouwman
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Schrijf een review voor ladyshaves
Help anderen met jouw ervaring.