Vraag en antwoord

Vraag:
Kun je nog veilig kip of ander vlees eten?
Gevraagd door mevrouw Y.A. Siem, 30-05-'13, 21:04 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Antwoorden:
Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het eten van kip, eieren en ander vlees niet veilig zou zijn. Zorg wel voor een goede hygiëne bij de bereiding van het eten en eet bij voorkeur geen gerechten waarin rauwe eieren verwerkt zijn, zoals zelfgemaakte mayonaise en bavarois. Via deze link vindt u tips om veilig vlees te bereiden: http://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/voeding/ESBL/extra/Tips/

Beantwoord door Reactie Consumentenbond, 31-05-'13, 12:15 uur

Bijna alle kip die in de supermarkt ligt, blijkt besmet met de ESBL-bacterie. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De bacterie zorgt ervoor dat antibiotica niet meer werkt. De hygiène maatregelen die geadviseerd worden om te voorkomen dat de gevaarlijke bacterie ESBL zich verder verspreidt, zijn niet voldoende, aldus hoogleraar industriële biotechnologie Gerard van Beynum. De enige kip die je dus met een gerust hart èn bovendien met een schoon geweten kunt eten is die van De Vegetarische Slager. :-)

Beantwoord door mevrouw Y.A. Siem, 30-05-'13, 21:04 uur

Vraag:
In arretjescake worden 1of 2 rauwe eieren gebruikt, is het veiliger wanneer je de cake 24-u in de vriezer zet i.p.v in de koelkast?
Gevraagd door G. de Lange, 6-03-'11, 17:03 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Antwoorden:
Nee, het heeft geen zin de arretjescake in de vriezer te zetten. Als u geen risico wilt nemen kunt u de cake ook zonder eieren maken of de eieren vervangen door vla.

Beantwoord door Reactie_Consumentenbond, 10-03-'11, 14:42 uur

Vraag:
kan men nog veilig kip eten
Gevraagd door mevrouw J.H. Langer-de Kort, 26-10-'10, 22:00 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Antwoorden:
U kunt nog veilig kip eten. Zorg wel dat het vlees goed gaar is en voorkom contact tussen rauw (kippen)vlees en andere etenswaren.

Beantwoord door Reactie_Consumentenbond, 27-10-'10, 08:11 uur

Naar boven
Vraag:
is er gevaar voor besmetting bij het koud eten van gegrilde kip uit de supermarkt. Is de esbi-bacterie na het grillen verdwenen?
Gevraagd door heer L. Teunissen, 28-09-'10, 11:22 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Vraag:
komt de esbl bact. ook in biologisch vlees/kip voor?
Gevraagd door Mevr. A goor, 5-08-'10, 19:05 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Vraag:
komt deze esbl-bacterie ook in derde wereld landen voor?
Gevraagd door Mevr. E.C. Janse, 14-05-'10, 10:16 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid
Naar boven
Vraag:
Wat zijn de symptomen van de besmetting met de esbl-bacterie?
Gevraagd door Mevr. Y. Janmaat, 10-05-'10, 20:02 uur
Beantwoord deze vraag
Log in
Alleen leden van de Consumentenbond kunnen vragen stellen en beantwoorden. Word nu lid