Nieuws

Zink effectief tegen verkoudheid

21 februari 2011

Het innemen van supplementen met zink kan verkoudheid voorkomen en de duur ervan verkorten. Ook wordt verkoudheid minder heftig door zink, zo blijkt uit onderzoek.

Wetenschappers bestudeerden de resultaten van 15 studies waaraan in totaal 1360 mensen deelnamen. Daaruit bleek dat mensen die binnen 24 uur na de eerste symptomen van verkoudheid zinktabletten of zinksiroop innamen, minder last van hun verkoudheid hadden. Ook werd de duur korter.

De onderzoekers vermoeden dat zink het immuunsysteem versterkt en dat het voorkomt dat bacillen via het slijmvlies in de neus belanden. Uit laboratoriumtests zou daarnaast blijken dat bacteriën zich door inname van zink niet langer vermenigvuldigen.

Het is nog niet bekend welke dosis het effectiefst is en hoe vaak en hoe lang zink ingenomen moet worden. Langdurig preventief slikken is geen goed idee: in grote hoeveelheden kan zink giftig zijn.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Geachte Hr/Mevr graag wil ik wat meer weten over de voedingssuplementen van Dutchpharma het kruidenpreparaat en het vezel complex onlangs was er in een tv programma info over dat het geen goed middel is...
heer J.J.M. Schilder
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Schrijf een review voor voedingssupplementen
Help anderen met jouw ervaring.