Extra informatie

Beste koelvriescombinatie

Wat is de beste koelvriescombinatie? De Consumentenbond testte tientallen vrijstaande én inbouwkoelvriescombinaties van onder andere Samsung, Bosch en Ikea. We testten onder andere op energiegebruik, koelvermogen, invriescapaciteit, gebruiksgemak en ontdooigemak.

In oktober 2014 voegden we opnieuw een aantal nieuwe koelkasten toe aan de vergelijker. Twee ervan doen het zo slecht in een koude omgeving, dat ze het predicaat Afrader hebben gekregen.

CB169_kleinVlak voor het najaar van 2014 testten we 6 nieuwe vrijstaande tafelmodelkoelkasten met en zonder vriesvak toe aan de vergelijker. Eén scoort het hoogste van alle tafelmodelkoelkasten die we sinds november 2013 testten, maar er zitten ook flinke onvoldoendes bij. Eén mist op een haar na het Afrader-predicaat.

Bijna alle tafelmodellen hebben een veel te hoog energieverbruik. Enkele krijgen zelfs de allerlaagst mogelijke score voor het stroomverbruik.

In juli testten we een aantal extra grote koelkasten: Amerikaanse side-by-sidekoelkasten van onder andere Bosch en Atag en twee drie- en vierdeurskoelkasten van Smeg en Samsung. Een aantal van deze zeer ruime koelkasten krijgen een dikke onvoldoende, maar er zijn er ook 2 die het prima doen. Log in of word lid, en bekijk direct de testresultaten van deze extra grote koelkasten.

Nieuw Testprogramma 

Sinds november 2013 is de test van koelkasten op diverse aspecten gewijzigd. Je leest er meer over op de pagina 'Hoe wij koelkasten testen'. Ook houden we bij het bepalen van de 'Beste koop'-koelkast tegenwoordig rekening met het stroomverbruik van de koelkast.

koelkast uit de koelkasten testDe testresultaten laten zien dat:

  • de beste koelvriescombinaties een rapportcijfer van rond de 8 krijgen;
  • er ook koelvriescombinaties in de test zitten die een dikke onvoldoende krijgen;
  • de zuinigste koelvriescombinaties ruim 2 keer zo zuinig zijn als de minst zuinige;
  • de invriescapaciteit van de beste koelvriescombinaties ruim 20 keer hoger is dan die van de slechtste;
  • koelvriescombinaties met 2 thermostaten het bijna altijd beter doen dan die met 1 thermostaat;
  • een aantal koelvriescombinaties grote problemen heeft om op temperatuur te blijven in een warme omgeving.

Wat zijn de beste koelvriescombinaties uit de test? En welke is de beste koop?

Log in of word lid en bekijk de testresultaten.

Deel bericht via:
Heb je al een account? Log in

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
J.N. Dekker

Het moet toch kunnen dat twee grote nederlands bedrijven tot een standaard komen; ik ben heel blij met mijn Philips tap,...

Laatst gestelde vraag
Geachte, plotsklaps werkt de verlichting niet meer van de koelkast. Nieuw lampje gekocht maar werkt nog altijd niet ? Waaraan kan dit liggen ? Hoe kan ik dit oplossen ( merk Pelgrim ) Mvg, Dirk Vandercruyssen
Dirk Vandercruyssen
Beantwoord door
Dirk,
Laatste review
Bosch KGV36UL30
LG
56.0 procent