De beste vaatwasser: ons advies

vaatwasserEen vaatwasser die een schone vaat levert én een goede prijs heeft? De beste vaatwasser uit onze test bewijst dat het kan! Wij testten inbouw-vaatwassers en vrijstaande, waaronder nieuwe van onder andere AEG, Siemens, Bosch, Whirlpool en Ikea. De vaatwassers in de test (meer dan 75!) zijn vrijwel allemaal 60 cm breed en kunnen 12 tot en met 16 couverts aan.

Vaatwassers worden aan een strenge test onderworpen, waarbij we de was- en droogprestaties testen, het geluid, de capaciteit, het gebruiksgemak en natuurlijk hoeveel energie en water de vaatwasser verbruikt. Bekijk wat de beste vaatwasser is en waarom de beste vaatwasser zo goed scoort. Ook kun je hier lezen hoe de vaatwassers scoren op de diverse testaspecten.

Heb je al een account? Log in

Beste vaatwasser?

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Duurder blijkt niet altijd beter. Maak nu 2 maanden gratis kennis en bekijk welke vaatwasser het beste scoort.

Maak gratis kennis

De beste vaatwasser

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwasser-test:

  1. Prijs: de goedkoopste geteste vaatwasser is al verkrijgbaar vanaf €275
  2. Aantal programma's: meer dan de helft van de vaatwassers heeft 5 of meer verschillende wasprogramma's.
  3. Vies: niet elke vaatwasser wast de vaat perfect schoon. 

Log in of maak 60 dagen gratis kennis, bespaar direct en kies voor de beste vaatwasser!

Beste vaatwasser

De vaatwassers verschillen behoorlijk in kwaliteit: de beste vaatwassers uit de test scoren boven de 7 en van de slechtste vaatwassers halen er verschillende een score onder de 4,0 of net daarboven. Prijs en kwaliteit staan lang niet altijd in verhouding: een model van €300 kan net zo goede prestaties leveren als een model van meer dan €1200. Log in, of maak 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!  

Geluid

Veel van de vaatwassers scoren een onvoldoende op geluid. Dat is erg vervelend, vooral als je een open keuken hebt. Daarom hebben we het geluid voor 10% mee laten wegen in ons testoordeel. Er is geen directe relatie tussen de mate van lawaai en de prijs. Bekijk daarom eerst de test en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  1. De Consumentenbond test jaarlijks tientallen vaatwassers op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers. Nieuwe testresultaten worden minstens 8 keer per jaar op de website gepubliceerd.
  2. In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen onafhankelijk onderzoek blijven doen door de contributies van onze leden.

Nog geen lid? Krijg 60 dagen gratis toegang en bekijk direct álle testresultaten!

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
b. lemckert

toen ik pas getrouwd was kookte er ook wel eens wat over maar na 65 jaar koken houd ik gewoon mijn aandacht er bij en dan...

Laatst gestelde vraag
is het mogelijk dat het waterinlaatventiel vervuilt is en daardoor de vaatwasser uitgeschakeld wordt en dus geen stroom meer krijgtr?????? En zo ja wat te doen?
paul verbiest
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Beko DFN1535
J. Geers
72.0 procent