Extra informatie

Beste vaatwasser

wat is de Beste Koop vaatwasser

Vaatwassers worden getest op was- en droogprestaties, maar ook op het energie- en waterverbruik. Daarbij beoordelen we ook het gebruiksgemak en het geluid van de vaatwasser. Zo zijn er al ruim 200 vaatwassers, inbouw- en vrijstaand, getest en beoordeeld. Vaatwassers worden continu getest. Dat wil zeggen dat vrijwel elke maand testresultaten van nieuwe vaatwassers te zien zijn. Zo hebben we in juli weer nieuwe vaatwassers getest. Ditmaal 7 inbouwvaatwassers van AEG, Indesit, Whirlpool, Samsung en Exquisit. Een aantal daarvan zitten in een lagere prijsklasse.

Beste vaatwasser

Wat is de beste vaatwasser voor een schone én droge vaat? De testresultaten laten zien dat:

  • het ecoprogramma soms erg verschilt in prestaties van het hoofdprogramma;
  • sommige machines het ecoprogramma nu als hoofdprogramma hebben;
  • sommige vaatwassers er erg lang over doen om de afwas schoon te krijgen;
  • de Miele vaatwassers vaak het stilst zijn;
  • prijzen uiteenlopen van iets meer dan €200 tot ruim €2000. De meeste goed geteste vaatwassers beginnen rond de €800, maar een paar hebben een goed Testoordeel en zijn rond de €500.

Beste koop vaatwasser

Verschillende vaatwassers hebben het predicaat Beste koop. De Beste koop vaatwassers bieden een goede kwaliteit voor een redelijke prijs. De beste koop vaatwassers:

  • heb je voor rond de €800;
  • hebben een voldoende testresultaat op prestaties;
  • hebben daarbij een laag energie- en waterverbruik. En bieden over 8 jaar gebruik gezien de laagste kosten.

Beste uit de test

Momenteel zijn er geen vaatwassers die hoger scoren dan een 7 én voldoende verkrijgbaar zijn. Daarom zijn er geen vrijstaande of inbouw vaatwassers met het predicaat Beste uit de test.

Omdat we in 2012 het testprogramma hebben gewijzigd, zijn de resultaten van de machines getest sinds 2012 niet 1-op-1 te vergelijken met eerder geteste machines. Machines die voor 2012 getest zijn, komen daarom niet in aanmerking voor een predicaat.

Direct de testresultaten inzien? Log in of maak gratis kennis en zie meteen wat de beste vaatwasser is en welke vaatwasser Beste koop is.

Deel bericht via:
Heb je al een account? Log in

Laatste review
Exquisit EGSP 1130 E
H.A.J. Brewel
48.0 procent
Laatst gestelde vraag
Ik heb via "veilig kopen de vaatwasser Boschsmv43m10eu besteld omdat hij goed uit de test kwam. NU kreeg ik bevestigingsmail met de opmerking dat ik de opvolger krijg nl smv53moonl .Zijn deze te vergelijken...
mevrouw A. Krebber
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Gerard

ik heb er 3 gekocht en aan mijn kinderen gegeven die er heel gelukkig mee zijn. Zelf heb ik al een behoorlijk aantal overkook...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!