De beste matras: ons advies

kindje slapenWelke matras gaat het langst mee en welke matras ventileert het beste? Wij testten meer dan 40 matrassen van o.a. Ikea, Auping, Eastborn, Beter Bed, M-Line, Norma en Leen Bakker.

Verder constateerden wij dat de verschillen in prijs groot zijn maar de kwaliteit weinig uiteen loopt! Duurder blijkt niet altijd beter. Ons advies: bespaar een hoop geld en gedoe en bekijk eerst de test!

Heb je al een account? Log in

De beste matrassen?

Duurder blijkt lang niet altijd beter... Zo is de Beste Koop maar €100! Voorkom een miskoop en bekijk direct de matrassentest. Maak nu 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond.

Maak gratis kennis

Matrassen: wat en hoe?

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

  1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen scoren een onvoldoende op dit onderdeel.
  2. Hardheid: ook de werkelijke hardheid van een matras is getest!
  3. Tijk afneembaar: Bij niet alle matrassen is de tijk afneembaar ...

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk direct de matrassentest.

Beste matras

Uit deze test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is... Een matras van €200 haalt een hogere score dan een matras van €1600. Gelukkig zijn er ook matrassen die zeer goed scoren: de Beste koop is een matras die nog geen €200 kost! Er is één Beste uit de test en één Beste koop. Log in of maak nu gratis kennis en bespaar direct door het beste matras aan te schaffen.  

Grondig getest

Om het beste matras te ontdekken, hebben wij alle matrassen grondig getest. We testten hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en op hun zij liggen. Ook rolden we een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen! Dit staat gelijk aan zo'n 8 tot 10 jaar slapen op een matras. 

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk de resultaten van de grondige matrassentest.

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen daadwerkelijk producten zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig .. Nog geen lid? Maak gratis kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
<...>

[Dit bericht is door de beheerders weggehaald omdat het niets met het onderwerp in deze discussie te maken had. Voor vragen...

Kun jij helpen?
Zijn er nog matrassen te koop van 190 bij 90 cm? Ik zie dat ze tegenwoordig langer zijn, en dan passen ze niet in de beschikbare ruimte!
mevrouw M.A.M. Naber-Ten Berge,
Stel een vraag
Laatste review
Wehkamp.nl artikelnummer 508712 luxe comfort
S. Broekema
80.0 procent