Extra informatie

Elektrische grasmaaier, op benzine of met een accu?

WOLF garten_kleinHet maaien van je gazon kan een vervelend karwei zijn, vooral als je een grote tuin hebt. Bovendien moet je het regelmatig doen. Een elektrische grasmaaier kan de klus een stuk aangenamer maken. Uit tests van buitenlandse consumentenorganisaties blijkt niet dat duurdere grasmaaiers altijd beter zijn dan goedkopere.

Benzine, elektrisch of met een accu

  • Elektrische grasmaaiers zijn vlot te starten, ze produceren geen uitlaatgas, ze maken minder lawaai en ze vergen minder onderhoud dan maaiers die op benzine werken. Ook zijn ze vaak lichter in gewicht. Verder zijn ze doorgaans goedkoper.
  • Grasmaaiers die op benzine werken hebben als voordelen dat ze geen snoer hebben dat in de weg kan zitten of dat te kort kan zijn, dat er geen stopcontact in de buurt hoeft te zijn en dat ze vaak een grotere maaibreedte hebben.
  • Grasmaaiers met een accu hebben dezelfde voordelen als elektrische grasmaaiers, plus het voordeel dat ze geen snoer hebben. Ook zijn ze nog wat stiller dan elektrische grasmaaiers. De accu gaat niet altijd heel lang mee, soms niet eens een hele maaibeurt, zo bleek uit een test van de Belgische consumentenbond. Ook zijn ze vaak zwaarder en minder krachtig dan de andere soorten maaiers.

Elektrische grasmaaiers en accumaaiers zijn vooral geschikt voor kleine tuinen. Benzinemodellen zijn geschikter voor grote tuinen met 'hindernissen' zoals bomen en bloemperken.

Lees meer over verschillende typen grasmaaiers: de kooimaaier, cirkelmaaier en zweefmaaier.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
R.C.

Het monteren van het Buzz Off hor gordijn is idd geen eenvoudige klus , lastig om het gordijn recht te hangen met de magneten...

Vraag over grasmaaiers ?
Stel je vraag en doe je voordeel met de vragen en antwoorden van anderen.
Laatste review
Bosch Rotak 32
A. Loonen
26.6666666666667 procent