Extra informatie

Garantie bij cv-ketels

Hoe zit het met de garantie op cv-ketels? Randapparatuur zoals expansievat, kamerthermostaat en buitenthermostaat vallen alleen onder de garantie als deze van dezelfde fabrikant afkomstig zijn.

Bij Ferroli (vroeger: AGPO) en Atag is het mogelijk om garantie op de cv-ketel bij te kopen. De voorrijkosten liggen tussen de €50 en €80 (lager als de plaatselijke installateur komt voorrijden), het arbeidersloon tussen de €50 en €60 per uur.

Onderhoudscontract cv-ketel

Een onderhoudscontract voor de cv-ketel is aan te raden als je zelf niet deskundig genoeg bent. Een goed onderhouden ketel is veiliger, gaat langer mee en gebruikt minder gas.

De onderhoudscontracten zijn er in alle soorten en maten en omvatten minimaal periodiek reinigen, controle en afstellen van de centrale verwarmingsinstallatie.

In plaats van een contract kun je natuurlijk ook zo af en toe eens een losse onderhoudsbeurt laten uitvoeren.

Let wel op: Sommige fabrikanten hebben in hun garantievoorwaarden de eis opgenomen dat een jaarlijkse of tweejaarlijkse inspectie en/of onderhoudsbeurt plaatsvindt door een erkend installateur. Het recht op fabrieksgarantie kan dan al vervallen als de eerste twee jaar na aankoop geen onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten dergelijke voorwaarden in een extra garantie opnemen. Kijk dus goed de garantievoorwaarden na voor je beslist of je wel of geen onderhoudscontract afsluit. Meer informatie over garantie vind je in de categorie Je Recht op deze website.

Economische levensduur van cv-ketels

De meeste fabrikanten uit de test geven een te verwachten economische levensduur van de cv-ketel van vijftien jaar. Intergas verwacht dat haar cv-ketels 20 jaar mee gaan.

Cv-ketel leasen

Ook is het mogelijk om een cv-ketel te leasen. Voordeel is dat je niet meteen voor een grote uitgave staat, maar in totaal wordt wel veel meer voor een cv-ketel betaald door de maandelijkse betalingen.

Bij een lease betaal je meer dan bij koop. Dat kan bij een leasecontract van tien jaar tot boven de €1200 oplopen.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Jeroen

Ik zie dat mijn reactie niet bij de vraag komt waar ik op reageer, maar dat van dat 220 volt systeem slaat dus op de vraag...

Kun jij helpen?
Ik zie zojuist de 2014-test van CV ketels. Ik twijfel tussen een ATAG E325EC en de Intergas HReco 36. Energiezuinigheid verwarming is respectievelijk beoordeeld met een 6,9 en een 8,6. De onderliggende...
heer LJPW van Rosmalen,
Stel een vraag
Laatste review
E. lena
100.0 procent