Extra informatie

Beste digitale televisieprovider

logo_providermonitorSinds 2009 publiceert de Consumentenbond de ProviderMonitor, een ranglijst op basis van meningen en ervaringen van consumenten over aanbieders van internet, telefonie, en vanaf mei 2012, ook televisie. In deze juni-publicatie maken we een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen. De resultaten gaan over een periode van 6 maanden, van november 2014 t/m april 2015. In december 2015 is er weer een meting.

Testoordelen digitale tv (zonder glasvezel)

TV Totaal ADSL en Kabel

NB: De getallen in de groene vakjes geven een 8 of hoger aan OF relatief weinig storingen. Rood zijn de aspecten die relatief laag scoren OF sowieso een onvoldoende hebben.

Beste uit de test
Alle tv-providers krijgen een ruime voldoende. XS4All en ZeelandNet/Delta zijn beide 'Beste uit de test'. De kwaliteit van digitale tv is bij allebei de providers zeer goed. XS4All heeft iets meer tv-storingen dan ZeelandNet, maar XS4All verleent daarentegen weer betere service bij een eventuele storing.

Slechte apparatuur
Over het geheel scoren alle providers redelijk tot goed op de meeste testaspecten. Toch zijn er hier en daar uitschieters. Zo zijn Ziggo-klanten het minst tevreden over de kwaliteit van de apparatuur die gebruikt moet worden. Ook abonnees van KPN Digitenne zijn niet tevreden over de apparatuur.

Storingen
Tele2 kampt met de meeste televisiestoringen. Maar liefst een kwart van de Tele2-klanten heeft in het afgelopen jaar wel één of meerdere problemen ondervonden. Klanten van CanalDigitaal klagen over slechte service bij storingen. Zonde, want CanalDigitaal krijgt verder prima scores.

Het nieuwe Ziggo
UPC en Ziggo zijn op 13 april 2015 samen verder gegaan als één bedrijf onder de naam Ziggo. Ze staan nu nog apart in de overzichten op deze pagina, omdat ze in de beoordeelde periode (november t/m april) nog twee verschillende bedrijven waren. Wil je weten wat er allemaal veranderd is voor UPC- en Ziggo-klanten? Bekijk dan onze actiepagina.

Testoordelen digitale tv - glasvezel 

TV Totaal Glasvezel 

NB: aangezien glasvezelabonnementen nog niet voor iedereen af te nemen zijn, staan ze in een aparte tabel en is er geen 'Beste uit de test'.

Bovenaan
XS4ALL en Solcon zijn de beste glasvezelproviders voor digitale tv: beide scoren een 7,9. De hd-beeldkwaliteit van Solcon is beter dan die van XS4ALL en Solcon heeft ook minder storingen, maar XS4ALL lost problemen bij storingen beter op.

Storingen
Het aantal klanten met tv-storingen ligt bij alle glasvezelproviders rond de 15%. OnsBrabantNet had het afgelopen half jaar de meeste tv-storingen: 18%. Caiway heeft het laagste testoordeel omdat hun service bij storingen te wensen overlaat. 

Doe mee en win een tablet of laptop

De Consumentenbond verloot aan het eind van ieder 'providerjaar' een aantal laptops/tablets onder de panel deelnemers  die deze ProviderMonitor mogelijk maken. Ook in 2015. Doe daarom mee met onze ProviderMonitor en schrijf je in voor het gebruikerspanel. Wie weet win jij dan een laptop of tablet!

Vergelijken en overstappen 

De resultaten van de ProviderMonitor vind je ook terug in de vergelijker die consumenten helpt bij de keuze voor een passend digitaal tv-abonnement (eventueel met internet en/of bellen).

Voor deze vergelijker is de Consumentenbond een samenwerking aangegaan met PriceWise. De Consumentenbond zet de prijzen van abonnementen op een rij in samenwerking met PriceWise. PriceWise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

Lees ook onze veelgestelde vragen over de internetvergelijker.

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Als er een storing (tijdelijk geen ontvangst) is mbt je internet, kun je dan ook gelijk geen interactieve TV meer kijken?
Sonja
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!