Extra informatie

Beste digitale televisieprovider

logo_providermonitorSinds 2009 publiceert de Consumentenbond de ProviderMonitor, een ranglijst op basis van meningen en ervaringen van consumenten over aanbieders van internet, telefonie, en vanaf mei 2012, ook televisie. In deze publicatie maken we een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen. De resultaten gaan over een periode van 6 maanden, van mei 2015 t/m oktober 2015.

Testoordelen digitale tv (zonder glasvezel)

TV Totaal ADSL en Kabel

Beste uit de test
Alle tv-providers krijgen een ruime voldoende. XS4ALL is 'Beste uit de test'. De kwaliteit van digitale tv is bij de provider zeer goed. XS4ALL heeft niet de minste tv-storingen, maar verleent daarentegen wel goede service bij een eventuele storing.

Slechte apparatuur
Over het geheel scoren alle providers redelijk tot goed op de meeste testaspecten. Toch zijn er hier en daar uitschieters. Zo zijn Tele2-klanten het minst tevreden over de kwaliteit van de apparatuur die gebruikt moet worden. Ook abonnees van KPN Digitenne zijn minder tevreden over de apparatuur.

Storingen
Tele2 kampt met de meeste televisiestoringen. Bijna een kwart van de Tele2-klanten heeft in het afgelopen half jaar wel één of meerdere problemen ondervonden. Ook klanten van Klanten van Telfort en Ziggo kunnen niet altijd ongestoord tv kijken.

Testoordelen digitale tv - glasvezel 

TV Totaal Glasvezel 

NB: aangezien glasvezelabonnementen nog niet voor iedereen af te nemen zijn, staan ze in een aparte tabel en is er geen 'Beste uit de test'.

Bovenaan
XS4ALL en Solcon zijn de beste glasvezelproviders voor digitale tv: beide scoren een 8,1. Klanten geven de hd-beeldkwaliteit van Solcon een beter oordeel dan die van XS4ALL en Solcon heeft daarnaast net iets minder storingen. XS4ALL heeft weer kwalitatief betere apparatuur.

Storingen
Het aantal klanten met tv-storingen is bij alle glasvezelproviders net iets meer dan 10%. Caiway's service bij storingen laat het meest te wensen over. 

Doe mee en win een tablet of laptop

De Consumentenbond verloot aan het eind van ieder 'providerjaar' een aantal laptops/tablets onder de panel deelnemers  die deze ProviderMonitor mogelijk maken. Ook weer in 2016. Doe daarom mee met onze ProviderMonitor en schrijf je in voor het gebruikerspanel. Wie weet win jij dan een laptop of tablet!

Vergelijken en overstappen 

De resultaten van de ProviderMonitor vind je ook terug in de vergelijker die consumenten helpt bij de keuze voor een passend digitaal tv-abonnement (eventueel met internet en/of bellen).

Voor deze vergelijker is de Consumentenbond een samenwerking aangegaan met PriceWise. De Consumentenbond zet de prijzen van abonnementen op een rij in samenwerking met PriceWise. PriceWise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

Lees ook onze veelgestelde vragen over de internetvergelijker.

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Mijn vraag is als volgt,ik heb alles in 1 basis 30+ en 3HD zenders!!!en rdio Maar heb geen decoder.betaal 45,95 per maand en kan alleen analoog kijken ook geen radio,hoe wil ik digitaal kijken!!!
hetty
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!