Terug naar het overzicht 25-sep-2013

Prijzencircus: eerste indruk

Prijzencircus

Ook dit najaar is het weer Prijzencircus bij V&D: 2,5 week lang aanbiedingen en koopjes. De Consumentenbond bekeek de aanbiedingen van afgeprijsde digitale en huishoudelijke producten. Zijn ze de moeite waard? Hoe scoorden ze in onze testresultaten? En, zijn de prijzen nou écht zo laag?

Let op: de electronica aanbiedingen zijn alleen te krijgen in V&D vestigingen met een Dixons en op de website.

Bodum waterkoker

 • Bodum waterkokerPrijzencircusprijs: van €44,90 voor €29
 • Testresultaat: 6,1

Ons koopadvies
De versie die de V&D aanbiedt is 0,5 liter. Wij hebben de 1,5 literversie getest. Hij is uitgevoerd in leuke kleurtjes. Hij doet er vrij lang over om water aan de kook te brengen en is niet zo energiezuinig, maar is ook geschikt voor kleine hoeveelheden water en is makkelijk in het gebruik.

Spectaculaire aanbieding?
De prijs is zeer schappelijk: op internet vonden wij de 0,5 liter uitvoering vanaf €40.

Apple MacBook Air 13"

 • Apple MacBook Air 13 inchPrijzencircusprijs: van €1129 voor €999
 • Testresultaat: niet getest

Ons koopadvies
De Apple MacBook Air is een bijzonder platte en stevige machine en voor Apple-begrippen sowieso al scherp geprijst. Het is een ideale keuze voor wie een laptop zoekt onderweg. We hebben niet precies deze versie getest, wel de versie van 256 GB.

Spectaculaire aanbieding?
Dit is een prima aanbieding. Op internet is hij niet onder de €1100 te vinden. Apple producten behouden na introductie erg lang hun prijs. De kans dat je hem op korte termijn voor minder geld tegen gaat komen is niet groot.

Apple iPad 2 (16 GB)

 • Apple iPad 2Prijzencircusprijs: van €405 voor €329
 • Testresultaat: 8,0

Ons koopadvies
Voor wie liever een iPad dan een Android-tablet wil, is de iPad 2 het instapmodel. Het is een prima tablet en ruim €100 goedkoper dan de nieuwste iPad. Die heeft wel een scherper scherm, maar is even gebruiksvriendelijk. Ook kan hij nog prima mee qua snelheid en is het aanbod apps hetzelfde.

Spectaculaire aanbieding?
Een goede deal: je kunt er wel €50 mee besparen ten opzichte van andere webwinkels. Op naar de V&D als je op zoek bent naar een instap-iPad. En wel snel: want deze iPad 2 kost niet tijdens het hele Prijzencircus €329. Vanaf 1 oktober betaal je €349.

Samsung Galaxy Tab 3 (10,1")

 • Samsung Galaxy Tab 3Prijzencircusprijs: van €379 voor €329
 • Testresultaat: 7,4

Ons koopadvies
Voor wie een Android-tablet wil, is dit een goede keuzes. De Galaxy Tab 3 wordt geleverd met Android 4.2 en heeft GPS. Vind je 16 GB geheugen niet voldoende, dan kun je het uitbreiden met een micro-sd-kaartje. Hij start snel op en is gebruiksvriendelijk.

Spectaculaire aanbieding?
De Tab 3 is nergens voor deze lage prijs te vinden. Maar je hoeft niet direct naar de V&D: je betaalt €379 in de winkel en je moet €50 zelf terugvragen bij Samsung via een speciale actie. Deze actie geldt voor iedere Tab 3, waar je hem ook koopt, tot 31 december. Bij de V&D krijg je wel  een Samsung cover ter waarde van €60 erbij.

Apple TV

 • Apple TV 3e generatiePrijzencircusprijs: van €111 voor €99
 • Pluspunt: zeer gebruiksvriendelijke mediaspeler (installatie en gebruik)  

Ons koopadvies
De Apple TV (3e generatie) is al ongeveer anderhalf jaar op de markt. Het is waarschijnlijk, maar niet zeker, dat er komende maand een nieuwe Apple TV wordt aangekondigd. En er gaan al weer een tijd geruchten dat Apple mogelijk een eigen tv gaat uitbrengen. Wie graag het nieuwste wil, kan dus beter even wachten. Wil je gewoon Netflix bekijken en films streamen, dan volstaat de huidige Apple TV prima.

Spectaculaire aanbieding
Spectaculair is deze aanbieding niet, hoewel €99 een goede prijs is voor een Apple TV. De Apple Store verkoopt hem voor €111, maar bij veel andere winkels is hij te koop voor €100.

Adobe Photoshop Elements 11 NL

 • Adobe Photoshop Elements 11Prijzencircusprijs: van €99 voor €49,99  
 • Pluspunt: logische en gebruiksvriendelijke interface  

Ons koopadvies
Adobe Photoshop Elements 11 is één jaar oud. Het valt te verwachten dat Adobe binnenkort met versie 12 komt (update 26-09-2013: Adobe Photoshop Elements 12 is vanaf vandaag te koop) . Voor veel mensen zal de huidige versie prima volstaan. Vooral beginnende gebruikers kunnen veel leren over fotobewerking.

Spectaculaire aanbieding
Op de website van Adobe is versie 12 te dowloaden voor €98,40. Bij V&D Prijzencircus koop je versie 11 voor de helft van die prijs. Spectaculair, zou je zeggen. Even verder kijken leert dat andere webwinkels hem ook voor ongeveer €50 aanbieden. Toch niet zo spectaculair dus.

Casio Exilim EX-N1

 • Casio Exilim EX-N1Prijzencircusprijs: van €99 voor €59,99
 • Testresultaat: 4,9

Ons koopadvies
Niet zomaar kopen. Het is een eenvoudige compactcamera uit onze oude test van 2012. Dat is niet zo erg, maar hij kwam benedengemiddeld naar voren in vergelijking met andere compactcamera's. De fotokwaliteit is dan nog wel redelijk, maar een afdrukvertraging van ruim een halve seconde is toch wel heel onhandig. Laat je niet overhalen door de reclametekst "indrukwekkende 16.1 megapixel": het aantal megapixels doet er niet zo toe.

Spectaculaire aanbieding
Tja, €60 voor een compactcamera is erg weinig, zeker als er ook nog een tasje bij zit. De EX-N1 is bijna nergens meer te koop. Wel nog bij Conrad en Dixons, in roze of wit, voor €100, zonder tasje.  

Panasonic Lumix DMC-SZ3

 • Panasonic Lumix DMC-SZ3Prijzencircusprijs: van €149 voor €109
 • Testresultaat: 6,0

Ons koopadvies
De SZ3 is een gemiddelde, eenvoudige compactcamera die sinds maart dit jaar op de markt is. Het is een van de goedkoopste met 10 keer zoom, maar kwalitatief een van de mindere. De zoomknop reageert bijvoorbeeld niet goed. Ook oogt het scherm bij weinig licht flets en komt er storende ruis in de foto's.

Spectaculaire aanbieding
Op dit moment zijn er een paar webwinkels waar je de SZ3 net iets goedkoper kunt krijgen, maar dan zit er geen tasje of geheugenkaart bij.

Norton 360 NL 2013

 • Norton Internet SecurityPrijzencircusprijs: van €89,99 voor €29,99
 • Testresultaat: 6,0

Ons koopadvies
Dit internetbeveiligingspakket van Norton biedt gemiddelde bescherming tegen malware. Het is een middenmoter in de test: er zijn best wat pakketten die beter beschermen. Er is ook gratis software met vergelijkbare prestaties als Norton. Deze Norton 360 is overigens uitgebreider dan het door ons geteste pakket, maar de beveiliging is hetzelfde. Overigens is dit de versie van vorig jaar, de nieuwe versie is er al. Ouderdom hoeft geen probleem te zijn, je krijgt gewoon updates.

Spectaculaire aanbieding?
Dit is precies dezelfde aanbieding als in het Prijzencircus van het voorjaar van 2013. Het is nog steeds een goede deal, hij is nergens goedkoper te krijgen.

Canon Pixma MG4250

 • Canon Pixma MG4250Prijzencircusprijs: van €79,99 voor €57,99
 • Testresultaat: 6,8

Ons koopadvies
Dit is een complete printer die behoorlijke, maar geen indrukwekkende, afdrukken maakt, zowel teksten als foto's. Hij heeft wi-fi, zodat je ook draadloos kunt printen. Scannen gaat heel goed, de kopieerkwaliteit van teksten is wat minder. Qua inktverbruik is het een middenmoter, maar printers met deze cartridgeserie (540/541XL) gebruiken gelukkig niet zoveel inkt om de printkoppen schoon te houden.

Spectaculaire aanbieding?
Hier valt welgeteld een paar euro te besparen. Bij de meeste MediaMarkten en een behoorlijk aantal webshops is hij te koop voor ongeveer €60.

TomTom Start 60 EU

 • TomTom Start 60 EuropaPrijzencircusprijs: van €199 voor €149
 • Testresultaat: 7,8

Ons koopadvies
Dit navigatiesysteem met een kaart van Europa scoort hoog in onze test. Er zijn zeker goedkopere navigatiesystemen te vinden, zelfs onder de €100, maar wat navigatiekwaliteit betreft is dit een topper.

Spectaculaire aanbieding?
Qua prijs is de aanbieding interessant: dit model is nergens anders zo goedkoop te krijgen. Maar het is wellicht niet de slimste aanbieding. Er is namelijk ook een TomTom Start 60M Europe op markt met prijzen vanaf €169. Dit is exact hetzelfde model, maar dan inclusief 'Lifetime mapupdates'. Daarmee krijg je 4x per jaar kosteloos een kaartupdate voor de levensduur van het apparaat. Dat ontbreekt bij de versie die V&D aanbiedt. Als je de kaart van dat model wilt updaten, moet je er nog voor betalen: zo'n €70 per update. Dat heb je er dus al snel uit met de Start 60M.

Deel bericht via:

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Kun jij helpen?
Ik heb een Philips 40PUK6400 gekocht voor het gamen op mijn ps4 Alleen ik heb het gevoel dat deze niet optimaal ingesteld staat. Iemand misschien tips? Of ervaring voor optimaal beeld. Mvg Rowan...
Rowan Bakkum,
Stel een vraag
Laatste review
Philips 40PFK5300
Dirk Cosyns
63.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!