Afstandsbedieningen specificaties en prijzen vergelijken
Extra informatie

Wat is een universele afstandsbediening

Vivanco_kleinEen universele afstandsbediening is een knoppenkastje waarmee je meerdere apparaten van vele merken kunt bedienen.

Een universele afstandsbediening kan ervoor zorgen dat de wirwar aan afstandsbedieningen vervangen wordt door één universeel apparaatje. Ook kan een universele afstandsbediening ingezet worden als goedkope(re) vervanger van je defecte afstandsbediening.

Accessoires en mogelijkheden van een universele afstandsbediening

Sommige modellen worden geleverd met een losse lader, maar de meest modellen werken op gewone batterijen. Meestal AA soms AAA. Het stroomverbruik van een universele afstandsbediening is heel beperkt. Batterijen gaan bij normaal gebruik makkelijk een jaar mee. Een losse lader ziet er dan wel stoer uit, maar een beetje onzin is het wel.

Alleen bij hele dure modellen met kleuren-lcd-schermen kan een cradle (houder waarin je de afstandsbediening kunt zetten om op te laden) zinvol zijn, omdat het scherm natuurlijk meer stroom gebruikt dan bij een simpel apparaat.

RF

Afstandsbediening voor Audio/Video-apparatuur werkt meestal via IR (infrarood). Dat is een voor mensen niet zichbare lichtbundel.

RF (Radiofrequentie) is een veelgebruikte functie om lampen (en andere apparaten) aan en uit te zetten op afstand, denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende stekkers van klik-aan-klik-uit. Voordeel is dat je niet hoeft te richten en het ook niet erg is als er een object tussen jou en de sensor zit. Enkele dure afstandsbedieningen kunnen dit protocol ook uitsturen. Je kunt dan met je afstandsbediening niet alleen je televisie bedienen, maar ook de schermerlamp aanzetten als het begint te schemeren. 

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Stuurt Harmony ook het mediapaneel van Hulsta aan?
Peter
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Emiel
20.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!