Extra informatie

Beste vaatwasser

Vaatwassers worden getest op was- en droogprestaties, maar ook op het energie- en waterverbruik. Daarbij beoordelen we ook het gebruiksgemak en het geluid van de vaatwasser.

Vaatwassers worden continu getest. Dat wil zeggen dat er vrijwel elke maand testresultaten van nieuwe vaatwassers te zien zijn. Vanaf 2012 hebben we al meer dan 150 vaatwassers, inbouw- en vrijstaand, getest en beoordeeld.

Beste vaatwasser

Wat is de beste vaatwasser voor een schone én droge vaat? De testresultaten laten zien dat:

  • het ecoprogramma soms erg verschilt in prestaties van het hoofdprogramma
  • sommige machines het ecoprogramma nu als hoofdprogramma hebben
  • sommige vaatwassers er erg lang over doen om de afwas schoon te krijgen
  • de Miele-vaatwassers vaak het stilst zijn
  • prijzen uiteenlopen van iets meer dan €200 tot ruim €2000. De meeste goed geteste vaatwassers beginnen rond de €800, maar een paar hebben een goed Testoordeel en zijn rond de €500

Beste koop

Momenteel zit de vaatwassertest in een overgangsfase en hebben we tijdelijk geen 'Beste koop'. In augustus zullen weer versgeteste vaatwassers worden gepubliceerd. Dit zullen met name inbouwvaatwassers zijn.

Beste uit de test

Momenteel zit de vaatwassertest in een overgangsfase en hebben we tijdelijk geen 'Beste uit de test'. Rapportcijfers en prijzen zijn te bekijken en te vergelijken. In augustus zullen weer versgeteste vaatwassers worden gepubliceerd. Dit zullen met name inbouwvaatwassers zijn.

De beste vaatwassers:

  • hebben de juiste balans tussen wasprestaties en verbruik
  • kosten in aanschaf rond de €800

Omdat we in 2012 het testprogramma hebben gewijzigd, zijn de resultaten van de machines getest sinds 2012 niet 1-op-1 te vergelijken met eerder geteste machines. Wat is de beste vaatwasser? Bekijk de testresultaten en zie meteen wat de beste vaatwasser is.

Deel bericht via:

Doe mee

Kun jij helpen?
wonen in spanje, afh. Van zonnepanelen (veel) .ook geen waterleidg maar via transport. Wil afwasmachine . Beter groot of klein ? Welk machine zou hier het beste zijn? Grt. Van drempt
Frans van Drempt,
Stel een vraag
Laatste review
Etna TFI 8028 ZT
Antal Santcroos
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!