Videocamera's Camcorders

Extra informatie

De beste videocamera

In 2014 testten we traditionele camcorders van Canon, JVC, Panasonic en Sony. We beoordeelden de beeld- en geluidskwaliteit, maar ook de fotokwaliteit, het gebruiksgemak en de accuduur. Er staat geen nieuwe test op de planning, want er komen niet of nauwelijks nieuwe modellen op de markt. Zolang de geteste modellen nog verkrijgbaar zijn, tonen we ze in onze vergelijker. Bekijk hier de beste camcorders uit de test van 2014.

De beste actioncam

Actioncams zijn kleine camcorders die gemaakt zijn voor buitensporten, zoals mountainbiken, klimmen, skiën en snowboarden. Ze zijn waterdicht en schokbestendig en worden geleverd met een keur aan bevestigingsmaterialen om de actioncam vast te maken op bijvoorbeeld een helm of fiets.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van digitale videocamera's.

HD-camcorder, actioncam of pocketcamcorder

Er zijn heel veel verschillende camcorders, maar in praktijk blijken er 'camcorderfamilies' te bestaan. De camera's in zo'n familie zijn wat betreft videokwaliteit hetzelfde: ze hebben onder andere dezelfde sensor en hetzelfde lenzensysteem.

SD- of HD-camcorder

Vrijwel  alle nieuwe camcorders filmen in full-hd. Maar wat betekent dat precies en wat is het verschil met 'gewoon' HD en met SD? Wat betekent een aanduiding als: 1920x1080/50i?

Goede videocamera-merken

Welke videocamera-merken doen het goed? We vroegen het in november 2011 aan 6200 leden van internetpanel van de Consumentenbond. Sony is het populairste camcordermerk bij de 6200 leden van het internetpanel. JVC heeft wel een groot marktaandeel maar een veel lagere merkentrouw.

Filmen met camcorder, fotocamera of smartphone

Een dure camcorder heeft de beste videokwaliteit, maar je kunt ook filmen met een pocketcamcorder, een fotocamera of je smartphone. Hoe werkt het en welke kwaliteit bieden deze apparaten?

Tips voor het maken en monteren van een video

Het valt niet mee om van losse opnamen een boeiend geheel te maken. Wie kent niet die saaie vakantievideo's met trage, schokkende opnamen en een slecht geluid die vriend of zwager trots laat zien? Lees onze praktische tips.

Videobewerkingsprogramma's

Video's bewerken: moet je daarvoor software kopen of is een gratis programma of internetdienst goed genoeg? Wij namen de proef op de som. Lees onze ervaringen met videobewerkingssoftware.

Tips om film en video te (laten) digitaliseren

Om oude films en video's nog te kunnen bekijken, moet je ze digitaliseren. Kun je dat zelf? Waar loop je tegenaan als je het uitbesteedt? Lees onze praktische tips

Deel jouw video’s via sociale media

Sociale media zijn niet meer weg te denken. Waarschijnlijk ben je al lid van Facebook, Hyves, Twitter, Google+, LinkedIn of een andere site waar je informatie deelt met je vrienden, kennissen of collega's. Naast berichtjes en foto's kun je ook video's delen.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Woordenboek

Ontdek de betekenis van alle moeilijke woorden en begrippen rondom digitale videocamera's. De Consumentenbond zet ze hier voor je op een rijtje.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Rollei Actioncam 300
F. Terwijn
50.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!