Extra informatie

Welke voedingssupplementen zijn er?

Voedingssupplementen bevatten vitamines, mineralen en soms ook andere actieve stoffen die ook in ons voedsel zitten. In principe hebben de meeste mensen geen extra vitamines nodig; een gezonde en gevarieerde voeding levert voldoende. Ook als het niet altijd lukt om dagelijks 2 ons groente en 2 stuks fruit te eten. Grote hoeveelheden vitamines uit vitaminesupplementen kunnen juist gevaarlijk zijn. Er zijn echter mensen die juist wél extra vitamines nodig hebben.  

Vitamines

Welke vitaminen zijn er allemaal, waar zitten ze in en hoeveel heb je ervan nodig? Een overzicht.

Loop jij risico op een vitaminetekort?

oudereEen evenwichtige voeding levert voldoende vitamines en mineralen. Het lichaam heeft ook maar kleine hoeveelheden nodig. Er zijn echter omstandigheden waardoor tekorten kunnen ontstaan. Ook bepaalde bevolkingsgroepen hebben baat bij voedingssupplementen, omdat zij meer kans hebben op een tekort. Voor wie zijn voedingssupplementen zinvol?

Multivitamines voor kinderen: 10 vragen

Mulitvitamines speciaal voor kinderen. In de vrolijkste kleuren en leukste vormen. Maar heeft je kind ze ook echt nodig?

Verhoogt vitamine C de weerstand?

Verhoogt vitamine C de weerstand? Helpt het tegen verkoudheid? Fabrikanten en handelaren beweren dit wel, maar is het ook zo? 

Mineralen

Naast vitaminen zijn ook mineralen belangrijk voor de gezondheid. Welke mineralen zijn er, hoeveel heb je ervan nodig en in welke voedingsmiddelen zitten ze?

Sporenelementen

Van sommige mineralen heeft het lichaam maar heel weinig nodig. Dit worden sporenelementen genoemd. Wat zijn de belangrijkste sporenelementen en in welke voedingsmiddelen vind je ze terug?

 

Beschermen antioxidanten tegen kanker?

antioxidanten uit voeding (groenten en fruit) werken beschermend tegen ziekten zoals kanker. Waarschijnlijk doen antioxidanten uit pillen dit niet en verhogen ze het risico op kanker misschien juist

Veelgestelde vragen over voedingssupplementen

Veelgestelde vragen over vitamines en supplementen.

Doe mee

Kun jij helpen?
Ik heb momenteel bij verschillende vitaminewebsites bestellingen gedaan. Is er ook onderzoek gedaan naar de verschillende sites en/of winkels, waar de beste danwel de goedkoopste supplementen te verkrijgen...
mevrouw C.C.M. Neefs,
Stel een vraag
Schrijf een review voor voedingssupplementen
Help anderen met jouw ervaring.
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!