Extra informatie

Beste droger voor leden

We testten zo'n 90 drogers van onder andere Miele, Bosch, AEG, Beko, Zanussi en Whirlpool. Lees in onze samenvatting het antwoord op de volgende vragen:

  • Hoeveel energiezuiniger zijn drogers met een warmtepompsysteem dan die zonder?
  • Welke wasdrogers doen het beter: condensdrogers of afvoerdrogers?
  • Welke droger maakt het minste lawaai?

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van wadrogen.

Goede merken wasdroger voor leden

Koop je de volgende keer weer een Miele-wasdroger? Hoe tevreden zijn consumenten over hun Whirlpool-wasdroger? Ruim 4600 consumenten gaven antwoord op deze en nog veel meer vragen over in totaal 8 merken  wasdrogers. Welk merk vinden ze het beste? 

Condensdroger, warmtepompdroger, afvoerdroger & gaswasdroger

wasdroger_rodewasEr zijn verschillende soorten wasdrogers: condensdrogers, warmtepompdrogers, afvoerdrogers en gasdrogers. Wat is het verschil?

Zuinige wasdroger

wasdroger_stopcontactEen gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks circa 3600 kWh aan energie. Dat betekent zo’n €790 aan verbruikskosten, en is goed voor net zo veel CO2-uitstoot als 14.000 kilometer autorijden! Zowel voor de portemonnee als het milieu is er dus genoeg reden om het stroomverbruik in huis zo veel mogelijk te beperken. Daarom onze wasdroger tips voor grote besparingen met weinig moeite.

Programma’s en mogelijkheden

Elke wasdroger heeft verschillende mogelijkheden. Welke zijn er allemaal?

Installatie wasdroger

Moet ik voor het installeren van een wasdroger een monteur laten komen? Of kan ik dit ook zelf doen?

Reiniging en onderhoud

Een wasdroger moet je regelmatig onderhouden; dat zijn niet altijd de leukste klusjes. Toch is het belangrijk dat het gebeurt: er kan anders zelfs brand ontstaan.

Problemen & oplossingen

Repareren of vervangen & afdanken

Eenvoudige wasdrogerproblemen kan je misschien zelf verhelpen, maar wat als het probleem te ingewikkeld is, of de droger al vrij oud? Kan je hem dan het beste laten repareren of beter vervangen voor een nieuwe? Lees ook waar je de oude droger kwijt kunt. 

Wat is een wasdroogcombinatie?

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger in één. Je kunt er los was- en droogprogramma's mee draaien, maar ook een gecombineerd wasdroogprogramma.

Brandveiligheid wasdrogers

Hoe zit het met de brandveiligheid van wasdrogers en wat kun je zelf doen om de kans op brand te verkleinen?

Nieuwe ontwikkelingen bij wasdrogers

Op het eerste gezicht is een wasdroger misschien niet erg interessant: gewoon een apparaat dat de was droogt. Toch zijn deze machines volop in ontwikkeling om zuiniger en gebruiksvriendelijker te worden. Hier geven we een aantal voorbeelden.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Miele TMG 640 WP
Liliane Haegeman
44.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!