Weegschalen voor personen
Extra informatie

Dure of goedkope weegschaal. Wat zegt de prijs?

Er zit flinke variatie in prijzen voor personenweegschalen, van €10 tot zo'n €150. De meeste modellen kosten tussen de €30 en €60.

Is een duurdere weegschaal beter? 

Tanita_kleinUit de weegschalentests die wij en onze buitenlandse collega's hebben gedaan komt naar voren dat duurdere weegschalen (rond de €100) niet beter zijn dan goedkope (rond de €50). Soms zelfs slechter. We hebben ook 2 modellen met vetmeetfunctie van rond de €25 getest. De testresultaten lopen uiteen.

Weegschaal met vetmeetfunctie

Geef geen extra geld uit voor een weegschaal met vetmeetfunctie! Uit onze weegschalentest (alle met vetmeetfunctie) uit 2012 kwam naar voren dat een weegschaal met vetmeetfunctie eigenlijk niet nuttig is voor consumenten. Het vetpercentage als grootheid heeft geen meerwaarde boven andere, eenvoudigere grootheden als de BMI en de buikomvang. Bovendien zijn de metingen zo onnauwkeurig, dat je net zo goed zonder kan.

Prijzen

thuiswinkelwaarborgDe productvergelijker van de Consumentenbond maakt voor de dagelijkse update gebruik van webwinkelinformatie, waaronder voorraadstatus en prijzen van Kieskeurig.nl. Consumenten kunnen daardoor in ongeveer 70 populaire productgroepen de prijzen van zo'n 500 webwinkels met elkaar vergelijken.

De Consumentenbond vermeldt op zijn website welke online winkels het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk hebben. Deze keurmerken hebben tweezijdige algemene voorwaarden afgesloten met de Consumentenbond en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie.

Deel bericht via:

Doe mee

Kun jij helpen?
Ik zoek de conclusie uit de weegschalen test, waarom staat dit nergens ???
mevrouw H.L. Wanders,
Stel een vraag
Laatste review
Promed Mini
renee
20.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!