Weegschalen specificaties en prijzen vergelijken
Extra informatie

Dure of goedkope weegschaal. Wat zegt de prijs?

Er zit flinke variatie in prijzen voor personenweegschalen, van €10 tot zo'n €150. De meeste modellen kosten tussen de €30 en €60.

Is een duurdere weegschaal beter? 

Tanita_kleinUit de weegschalentests die wij en onze buitenlandse collega's hebben gedaan komt naar voren dat duurdere weegschalen (rond de €100) niet beter zijn dan goedkope (rond de €50). Soms zelfs slechter. We hebben ook 2 modellen met vetmeetfunctie van rond de €25 getest. De testresultaten lopen uiteen.

Weegschaal met vetmeetfunctie

Geef geen extra geld uit voor een weegschaal met vetmeetfunctie! Uit onze weegschalentest (alle met vetmeetfunctie) uit 2012 kwam naar voren dat een weegschaal met vetmeetfunctie eigenlijk niet nuttig is voor consumenten. Het vetpercentage als grootheid heeft geen meerwaarde boven andere, eenvoudigere grootheden als de BMI en de buikomvang. Bovendien zijn de metingen zo onnauwkeurig, dat je net zo goed zonder kan.

Prijzen

thuiswinkelwaarborgDe productvergelijker van de Consumentenbond maakt voor de dagelijkse update gebruik van webwinkelinformatie, waaronder voorraadstatus en prijzen van Kieskeurig.nl. Consumenten kunnen daardoor in ongeveer 70 populaire productgroepen de prijzen van zo'n 500 webwinkels met elkaar vergelijken.

De Consumentenbond vermeldt op zijn website welke online winkels het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk hebben. Deze keurmerken hebben tweezijdige algemene voorwaarden afgesloten met de Consumentenbond en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik heb geen toegang tot de tests hiervan, terwijl ik een extra abonnement heb. Zou u kunnen nakijken waarom ik de testresultaten van de weegschalen niet kan inzien? Groet, Fiana
mevrouw F. Malone
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
K. Kwant
96.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!