Weegschaal kopen: tips

Liever digitaal dan analoog

Uit onze test blijkt dat digitale weegschalen (met een schermpje) veel nauwkeuriger zijn dan analoge (met een wijzer). Als je zeker wilt weten dat je weegschaal niet liegt, kun je het beste kiezen voor een digitale. Die zijn bovendien vaak wat goedkoper.

Vergelijk digitale weegschalen

Naar boven Naar boven

Niet duurder dan €35

Een goede digitale weegschaal hoeft niet duurder te zijn dan €35. Duurdere modellen zijn er ook meer dan genoeg. Daarop zitten dan dure extra snufjes. Maar veel heb je er niet aan, en je betaalt er meestal grof voor. Dat geldt voor dingen als een vetpercentagemeting, een geheugen voor meerdere personen, een ingebouwde BMI- berekening of de verbinding met een smartphone-app. Dat soort toevoegingen kunnen handig zijn, maar ze zijn nooit essentieel.

Naar boven

Niet verplaatsen

Uit onze test bleek dat weegschalen die vaak werden verplaatst, na een tijdje onnauwkeuriger waren dan weegschalen die op dezelfde plek bleven staan. Dus je kunt je weegschaal het beste laten staan waar hij staat. Dan blijft hij waarschijnlijk langer nauwkeurig.

Naar boven

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik heb geen toegang tot de tests hiervan, terwijl ik een extra abonnement heb. Zou u kunnen nakijken waarom ik de testresultaten van de weegschalen niet kan inzien? Groet, Fiana
mevrouw F. Malone
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Tefal PP3020
R.W.A. Kersten
66.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!