Extra informatie

Wat te doen met een woekerpolis?

Heb je een woekerpolis?  Onderneem snel actie!

Stap 1: eis meer geld terug

Je krijgt sowieso compensatie van je verzekeraar op grond van de collectieve compensatieregeling, maar die is heel laag. Het is mogelijk dat je duizenden euro's schade hebt en slechts enkele tientjes compensatie krijgt van de verzekeraar. 

Om méér compensatie te krijgen kun je het volgende doen:

  • je aansluiten bij één van de belangenorganisaties die namens gedupeerden rechtszaken gaan voeren tegen verzekeraars. Heb je bijvoorbeeld een polis bij Nationale Nederlanden, sluit je dan aan bij Wakkerpolis, ga met een Allianz Din Plan naar StichingAllianzDinPlan Dupe.
  • Zelf een extra schadevergoeding eisen via het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Daarbij moet je kunnen onderbouwen op welke gronden je welk bedrag kunt claimen; de onderbouwing verschilt per polis.Bekijk voorbeelden van uitspraken van het Kifid.
  • een claimexpert inhuren, bijvoorbeeld van consumentenclaim of claimexperts. Zij weten op grond waarvan en hoeveel je kunt claimen. Je weet vooraf niet welk bedrag de verzekeraar daadwerkelijk gaat betalen. De verzekeraars treffen vaak een schikking voor zo'n claim. Lukt dit niet dan dient de claimexpert een klacht in bij het Kifid. Die experts zijn niet gratis, bespreek vooraf of de claim opweegt tegen de kosten.De kosten kunnen bestaan uit een startbedrag, een percentage van de toegekende extra compensatie (no cure no pay) of een combinatie daarvan.  
  • een advocaat inhuren. Bedenk wel dat dit meer kan kosten dan dat het oplevert!

 

Stap 2: weg met die beleggingsverzekering

Met het eisen van extra compensatie is het probleem niet opgelost: je woekerpolis loopt dóór. Dus: weg ermee.

Je hebt de volgende opties: Animatie spaarvarken

Wat de beste oplossing is, verschilt per persoon en per polis. Eis gratis ontwoekeradvies van de adviseur die je de polis heeft verkocht. Vertrouw je je adviseur niet meer, kies er dan zelf één, bijvoorbeeld via de vofp (Vereniging Onafhankelijk Financieel Planners)  Stichting Odin of Polisrepair. Die adviseurs zijn niet gratis maar ontwoekeren levert uiteindelijk geld op. Wil je zelf aan de slag zonder adviseur dan kun je de adviesmodule van Woekerpolisvrij bestellen.

Deel bericht via: