Woekerpolissen: tips

Zoek zelf uit hoe je van je woekerpolis afkomt

  • Neem contact op met je huidige verzekeraar of tussenpersoon en vraag op wat er overblijft als je afkoopt en wat de maandelijkse kosten en verwachte opbrengst aan het einde van de looptijd zijn.
  • Vergelijk de maandelijkse kosten en de verwachte opbrengst aan het einde van de looptijd met die van voordelige aanbieders van alternatieve producten zoals bankspaarproducten.
  • Bestel de adviesmodule van Woekerpolisvrij. Dit vergt wel wat uurtjes werk.

  Juridisch advies? Lees hier meer over je recht!

Naar boven

Vraag financieel advies

Kom je er niet uit met je woekerpolis, schakel dan een financieel adviseur in. Vraag je advies aan je eigen tussenpersoon, dan moet hij hierover gratis advies geven. Lukt dit niet, meldt dit dan bij de AFM. Kom je er niet uit met je eigen tussenpersoon of wil je niet naar je eigen adviseur, zoek dan zelf een adviseur via Advieskeuze. Die is niet gratis maar het ontwoekeren van je polis levert uiteindelijk geld op. Lees er meer over in het beknopte 5-stappenplan naar een goed advies.

Adviseurs van Polisrepair zijn gespecialiseerd in het ontwoekeren van je polis, net als adviseurs van stichting Odin. Zoek je ontwoekeradvies waarbij de adviseur jouw persoonlijke financiële situatie doorlicht dan is het inschakkelen van een onafhankelijk financieel planner van de VOFP een goed idee.

Naar boven

Check je overlijdensrisicoverzekering

Kijk of je hypotheekpolis een 'ingebouwde' overlijdensrisicoverzekering heeft en hoeveel premie je hiervoor betaalt. Bespreek met je hypotheekadviseur of die verzekering nog nodig is. Is die inmiddels overbodig dan kun je die verzekering vaak opzeggen. Heb je die verzekering nog wel nodig dan kun je die meestal voor een veel lagere premie afsluiten bij een andere verzekeraar. De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste jaren gehalveerd.

Kijk waar je het voordeligst uit bent voor een overlijdensrisicoverzekering. Zeg nooit je oude verzekering op voordat je geaccepteerd bent voor de nieuwe.

Naar boven