Extra informatie

Goedkoopste zorgverzekering

De inhoud van de basisverzekering voor de zorg is over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen.

Goedkoopste zorgverzekering

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De goedkoopste basisverzekering wel. In 2014 betaal je bij ZEKUR de laagste premie voor de basisverzekering. Bij deze verzekering kun je alleen terecht in een beperkt aantal ziekenhuizen. En herhaalrecepten moet je bestellen bij de internetapotheek waarmee ZEKUR afspraken heeft gemaakt. Wat de goedkoopste basisverzekering voor 2015 is, is op dit moment nog niet bekend. Door je aan te melden voor  de ZorgAlert, houden we je automatisch op de hoogte van de premies van de zorgverzekering voor 2015.

Lage premie

In ons premieoverzicht staan de prijzen van de basisverzekeringen in 2014. Bijna alle zorgverzekeraars hebben de premie voor de basisverzekering verlaagd. Let op: zorgverzekeraars adverteren vaak met lage lokprijzen, maar die gelden meestal alleen als je ook kiest voor een hoog vrijwillig eigen risico.

Korting

Als je je zorgverzekering afsluit via de Zorgvergelijker, krijg je bij verschillende zorgverzekeraars  korting op de premie.

Zelfde basispakket

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en daardoor bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zijn bijvoorbeeld niet zomaar IVF-behandelingen.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft nu eenmaal andere wensen dan een alleenstaande man. Wat voor de één de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, hoeft dat dus voor de ander niet te zijn. Voor een aantal profielen hebben we de goedkooste zorgverzekeringen uitgezocht. Die profielen staan hieronder uitgewerkt.

Goedkoopste zorgverzekeringen voor jongeren

Jongeren zijn over het algemeen gezond en hebben weinig extra zorgkosten. Veel jongeren hebben ook genoeg aan de basisverzekering. Als je toch het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan is het goed te kijken naar de volgende dekkingen: de buitenlanddekking (als je deze niet in een reisverzekering hebt gedekt), fysiotherapie en een tandartsdekking.

Hieronder staan de goedkoopste verzekeringen (voor 2014) als je kiest voor de volgende dekkingen:

 • Volledige vergoeding van spoedeisende medische hulp in Europa;
 • Vergoeding tot 9 fysiotherapiebehandelingen;
 • Vergoeding van minimaal €250 tandartskosten.
 Zorgverzekeraar Zorgverzekering Premie Opmerkingen
 Ik!Select Zorg Plan + ik! zorg gericht €103,95 
 Zilveren Kruis AchmeaBeter Af Selectief Polis + Beter Af Plus Polis 1 ster + Beter Af Tandarts Polis 1 ster €104,49Let op: Met deze polis kun je niet naar alle ziekenhuizen
 AnderzorgBasis + Fysiotherapie 9 + Buitenland Werelddekking + Tand 100% € 250 €104,75 

Goedkoopste zorgverzekeringen voor zwangeren

Een levensfase waarin het goed is nog extra te letten op je zorgverzekering is als je zwanger bent. Een bevalling zonder medische noodzaak in het ziekenhuis is deels voor eigen rekening en ook voor de kraamzorg betaal je een eigen bijdrage. De belangrijkste dekkingen om naar te kijken als je zwanger bent zijn: een vergoeding eigen bijdrage kraamzorg en ziekenhuisbevalling, een tandartsdekking en de vergoeding van fysiotherapie.       

Hieronder staan de goedkoopste verzekeringen als je kiest voor de volgende dekkingen:

 • Vergoeding van eigen bijdrage kraamzorg en bevalling;
 • Vergoeding van minimaal €250 tandartskosten;
 • Vergoeding tot 9 fysiotherapie behandelingen.
 Zorgverzekeraar Zorgverzekering Premie
 HEMABasisverzekering + Aanvullend 3 + Tandarts 1 €118,00
 Ik!Select Zorg Plan + ik! zorg beter €119,95
 Delta LLoydZorgverzekering Restitutie + Start + TandenGaaf 100% tot EUR 250 €120,13

Goedkoopste zorgverzekering voor gezin met kinderen onder de 18

Voor kinderen zit eigenlijk alle noodzakelijke zorg in het basispakket. Daarnaast zijn zij verzekerd voor de vergoedingen uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan bijgeschreven, dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor alternatieve geneeswijzen of een eigen bijdrage die voor medicijnen moet worden betaald. Het is dus verstandig kinderen mee te verzekeren op de polis van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering. De belangrijkste dekkingen waar ouders met kinderen op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering zijn: orthodontie, een tandartsdekking en fysiotherapie.

Hieronder staan de goedkoopste verzekeringen (voor 2014) als je kiest voor de volgende dekkingen: 

 • Vergoeding van minimaal €1500 orthodontie;
 • Vergoeding van minimaal €500 tandartskosten;
 • Vergoeding van minimaal 9 fysiotherapie behandelingen.
 Zorgverzekeraar Zorgverzekering Premie
 HEMABasisverzekering + Aanvullend 3 + Tandarts 2 €129,00
 FBTOZorgverzekering + Module Gezichtszorg en Orthodontie + Module Therapieën Standaard + Module Tand 500 €130,86
 FBTOZorgverzekering + Module Gezichtszorg en Orthodontie + Module Therapieën Extra + Module Tand 500 €133,10


Goedkoopste zorgverzekering voor ouderen

Ouderdom komt vaak met gebreken; De ogen, oren en de souplesse gaan achteruit. Veel ouderen kiezen daarom een zorgverzekering met de volgende dekkingen: fysiotherapie, de eigen bijdrage voor een gehoorapparaat en een vergoeding voor een bril.

Hieronder staan de goedkoopste verzekeringen (voor 2014) als je kiest voor de volgende dekkingen:

 • Vergoeding van minimaal 12 fysiotherapiebehandelingen;
 • Vergoeding van minimaal €500 eigen bijdrage gehoorapparaat;
 • Vergoeding tot €200 voor een bril.
 Zorgverzekeraar Zorgverzekering Premie Opmerkingen
 CZZorgbewustpolis + 50 Plus €103,67Let op: met deze polis betaal je voor niet-gecontracteerde hulpverleners 50% van de rekening zelf.
NedascoNedasco A tot Z Basis Natura + A tot Z Vijftig plus €106,25 
CZ Zorg-op-maatpolis + 50 Plus €106,85 

Zorgvergelijker

Veranderen van zorgverzekering kan meestal alleen aan het einde van het jaar. Slechts in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om gedurende gevallen is het mogelijk om gedurende het jaar van zorgverzekering te veranderen, bijvoorbeeld als je 18 jaar wordt. uit het buitenland komt of van werkgever verandert. Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een voordelige verzekering die aansluit bij je wensen. Iedereen kan gratis gebruik maken van de Zorgvergelijker en profiteren van de kortingen.

ZorgAlert

Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen op het gebied van zorg en zorgverzekeringen? Meld je dan aan voor de ZorgAlert.

Deel bericht via: