Zorgpremie

Goedkoopste zorgverzekering

De inhoud van de basisverzekering voor de zorg is over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen.

Goedkoopste zorgverzekering

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De goedkoopste basisverzekering wel. In 2016 betaal je voor de verzekering Gewoon ZEKUR met €86 per maand de laagste premie voor de basisverzekering (met een standaard verplicht eigen risico van €385). Bij deze verzekering kun je alleen terecht in een beperkt aantal ziekenhuizen.

Wie verwacht weinig kosten te maken die vergoed worden uit het basispakket, kan een vrijwillige verhoging van het eigen risico overwegen. Je krijgt daarvoor een korting op je premie. Let er in dat geval op, dat als je toch onverwachts zorgkosten maakt, je het hele eigen risicobedrag in 1 keer terug moet kunnen betalen.

Zelfde basispakket

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en daardoor bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zij bijvoorbeeld niet zomaar IVF-behandelingen.

Het verschil tussen de basisverzekeringen zit de in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Hierop zijn de verschillende basisverzekeringen in te delen in 3 categorieën:

  1. Budgetpolissen
  2. Naturapolissen
  3. Restitutiepolissen

Tussen polissen van verzekeraars van dezelfde maatschappijen zit weinig verschil. De prijzen zijn daarentegen wel verschillend. Van de grootste verzekeraars hebben wij de premies en voorwaarden op een rij gezet (pdf) en vergeleken.

Top-5 goedkoopste budget-/naturapolissen

 Verzekeraar Polis Maandpremie
 Zekur Gewoon ZEKUR €86
 Univé Zorg Select €89,95
 Menzis Basis voordelig €90,75
 De Friesland Zelf Bewust Polis €91,75
 Bewuzt Bewuzt Basis €92

Top-5 goedkoopste restitutiepolissen

 Verzekeraar Polis Maandpremie
 Ditzo Basisverzekering €93,85
 Kiemer Basisverzekering €95,95
 OHRA Zorgverzekering €96,10
 DSW Basisverzekering €98,75
 FBTO Zorgverzekering €99,95

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft nu eenmaal meestal andere wensen dan senioren. Wat voor de jou de goedkoopste zorgverzekering is ontdek je door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Zorgvergelijker. Bij de verschillende dekkingsopties lichten we toe wanneer het handig kan zijn om je daar al dan niet voor te verzekeren. Soms ben je voordeliger uit zonder een (uitgebreide) aanvullende verzekering: als je weinig gebruik maakt van zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, kun je ook overwegen om de aanvullende verzekering te schrappen of een beperkter pakket te kiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Let op: Je kunt alleen in uitzonderlijke gevallen nog gedurende het jaar een (aanvullende) zorgverzekering afsluiten.

Deel bericht via: