Zorgpremie

Goedkoopste zorgverzekering

De inhoud van de basisverzekering voor de zorg is over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen.

Goedkoopste zorgverzekering

Dé goedkoopste zorgverzekering bestaat niet. De goedkoopste basisverzekering wel. In 2015 betaal je bij ZEKUR met €82,50 per maand de laagste premie voor de basisverzekering (met een standaard verplicht eigen risico van €375). Bij deze verzekering kun je alleen terecht in een beperkt aantal ziekenhuizen. En herhaalrecepten moet je bestellen bij de internetapotheek waarmee ZEKUR afspraken heeft gemaakt. 

De goedkoopste basisverzekering voor studenten is de Basis Budgetpolis van Studenten Goed Verzekerd. Met een eigen risico van €375 kost die €80,96 per maand. Ook met deze polis kun je niet bij alle ziekenhuizen terecht.

Wie voor volgend jaar weinig kosten te maken die vergoed worden uit het basispakket, kan een vrijwillige verhoging van het eigen risico overwegen. Je krijgt daarvoor een korting op je premie. Let er in dat geval wel op dat als je toch onverwachts zorgkosten maakt, je het hele eigen risicobedrag in 1 keer terug moet kunnen betalen. Wil je alleen een basisverzekering met het maximale eigen risico van €875, dan is de PMA Budget Bewustpolis de goedkoopste basisverzekering in de Zorgvergelijker. Ook bij deze zorgverzekering gelden beperkingen: je kunt hiermee voor 5 behandelingen niet naar alle ziekenhuizen.

Zelfde basispakket

De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en daardoor bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Hierdoor zijn de premies van de basisverzekeringen goed te vergelijken. Een enkele zorgverzekeraar - waaronder Pro Life - heeft een iets afwijkend basispakket. Op basis van hun christelijke grondslag vergoeden zijn bijvoorbeeld niet zomaar IVF-behandelingen.

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wat de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van welke dekking je wilt en van je persoonlijke situatie. Een vrouw met een gezin heeft nu eenmaal meestal andere wensen dan senioren. Wat voor de jou de goedkoopste zorgverzekering is ontdek je door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Zorgvergelijker. Bij de verschillende dekkingsopties lichten we toe wanneer het handig kan zijn om je daar al dan niet voor te verzekeren. Soms ben je voordeliger uit zonder een (uitgebreide) aanvullende verzekering: als je weinig gebruik maakt van zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, kun je ook overwegen om de aanvullende verzekering te schrappen of een beperkter pakket te kiezen.

Zorgverzekering vergelijken

Met de Zorgvergelijker van de Consumentenbond vind je in een paar simpele stappen een voordelige verzekering die aansluit bij je wensen. Iedereen kan gratis gebruikmaken van de Zorgvergelijker. 

Let op: Je kunt alleen nog een (aanvullende) zorgverzekering afsluiten als je uiterlijk op 31 december je oude zorgverzekering hebt opgezegd. Alleen in uitzonderlijke gevallen kun je verderop in het jaar nog veranderen van zorgverzekeraar.

Lees ook:

Deel bericht via: