icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Aansprakelijkheidsverzekeringen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Aansprakelijkheidsverzekeringen.


2023

4 april 2023

Is een bootverzekering verplicht?

Anders dan met de auto is het in ons land niet verplicht een verzekering voor je boot af te sluiten. Maar de schade die je met je boot veroorzaakt, kan flink in de papieren lopen. Bovendien is in bepaalde situaties een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid verplicht.

2022

Nieuws | 1 december 2022

Geen geld meer naar ontbossing

Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.

Nieuws | 29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

14 maart 2022

Goedkoopste AVP

Aansprakelijkheidsverzekeringen kunnen behoorlijk in kwaliteit verschillen. Toch doen ze in grote lijnen allemaal wat ze moeten doen. Wil je vooral de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering? Wij helpen je met kiezen.

10 maart 2022

Schade op vakantie

Het zal je maar gebeuren. Je veroorzaakt per ongeluk schade aan je vakantiehuisje. De aansprakelijkheidsverzekering (AVP) kan vaak helpen, maar niet altijd. 

10 maart 2022

Schade door kinderen

Een gezin met kinderen betaalt vaak (veel) meer premie voor hun aansprakelijkheidsverzekering dan een stel zónder kinderen.

10 maart 2022

Geleende spullen

Schade aan de boormachine van de buurman terwijl je hem gebruikt wil je natuurlijk vergoeden. Maar wettelijke aansprakelijkheid ontbreekt. De boormachine had net zo goed kapot kunnen gaan bij de buurman zélf.

9 maart 2022

Vriendendienst

Wettelijk gezien ben je niet snel aansprakelijk voor schade tijdens een vriendendienst. Je klust op risico van degene die een beroep doet op jou.

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

2021

4 maart 2021

Cybercrimeverzekeringen

Cybercrime is een snel groeiende vorm van criminaliteit. Een toenemend aantal verzekeraars speelt daarop in, met een cyberverzekering voor particulieren.

2020

13 november 2020

Verzekeraars en duurzaamheid

Stap over naar een verzekeraar met een duurzamer beleggingsbeleid en draag jouw steentje bij aan een betere samenleving.

Nieuws | 4 september 2020

Reaal verdwijnt per 1 november

De verzekeringen van Reaal verdwijnen per 1 november 2020 uit onze vergelijkers. Reaal verkoopt vanaf dan geen nieuwe schadeverzekeringen meer.

Nieuws | 9 juli 2020

Schade aan vakantiehuis soms ongedekt

In Nederland ben je soms minder goed verzekerd dan over de grens. Dat is iets om op te letten, nu we dit jaar massaal vakantie in eigen land vieren.

28 mei 2020

Voorkom registratie als fraudeur

Verzekeraars selecteren steeds strenger. Dat kan zeer vervelende gevolgen hebben voor de consument.

Eerste indruk | 14 april 2020

Lemonade

De van oorsprong Amerikaanse verzekeraar Lemonade keert ‘overtollige’ premie uit aan goede doelen. Maar ben je ook goed verzekerd?

19 februari 2020

Verzekerden op de AVP

Elke aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door de verzekeringsnemer, logés en huispersoneel. Onder een AVP met gezinsdekking vallen ook je echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner en je kinderen.

19 februari 2020

Een morele verplichting

Een gedupeerde kan naast lichamelijke ellende ook nog in grote financiële problemen raken. Je wilt dat toch niet op je geweten hebben? Alleen daarom is een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) aan te raden.

14 februari 2020

Affectieschade

Overlijdt een naaste door een fout van iemand anders of loopt hij of zij blijvend letsel op? Dan heb je recht op een vergoeding voor jouw verdriet.

2019

Nieuws | 21 november 2019

Consumentenbond populairste vergelijkingssite

Bij de publieksverkiezing Website van het Jaar is de Consumentenbond weer uitgeroepen tot Populairste Website in de categorie Vergelijking.

Nieuws | 18 juli 2019

Eerste toewijzingen affectieschade

De nieuwe Wet Affectieschade heeft inmiddels tot de eerste schadevergoedingen geleid.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in